Targ Smaku

fitfarmer

Adres bloga: fitfarmer.pl

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
26.06.2016

  • Z bloga: fitfarmer

    Ostatnimi czasy o problemie nietolerancji glutenu słyszy się coraz częściej. Nic w tym dziwnego. Jesteśmy coraz bardziej świadomi i zwracamy uwagę na to, co trafia na nasze talerze! Ale ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Muffinki to idealny wypiek, który możemy szybko zaserwować sobie na weekendowe śniadanko lub jako przekąska do pracy czy szkoły. Te małe i niepozorne ciasteczka można wzbogacić o wszystko, na...
  • Z bloga: fitfarmer

    Nie ma nic lepszego niż domowe pieczywo! Zapach bułeczek rozchodzący się po całym domu, kiedy te są w piekarniku…chyba nie ma na świecie osoby, która by tego nie lubiła! Wbrew pozorom ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Czy to własnie ten czas, w którym odkrywamy, że po zimowym lenistwie jest nas troszkę więcej? Nie jest to oczywiście powód do zmartwień, a wręcz przeciwnie-to bardzo dobry bodziec do ...
  • Z bloga: fitfarmer

    A gdyby tak upiec troszkę ciastek dla wielkanocnego króliczka? Podejrzewam, że półki w waszych domach uginają się już pod ciężarem mąki, czekającej na użycie jej do mazurka lub babki, ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Szybko i prosto, czyli o batonikach migdałowych w wielkim skrócie! Zrobione z pełnej zdrowych tłuszczy mąki migdałowej, oleju kokosowego, płatków owsianych, wiórków kokosowych i odrobiny ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Wiosna każdego dnia ujawnia się już coraz bardziej. Zanim się obejrzymy przyjdą święta, a w raz z nimi konieczność zapełnienia stołu przeróżnymi wypiekami i potrawami. Warto zaplanować ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Prosty i szybki obiad nie wymagający spędzania zbyt dużo czasy w kuchni. Przygotowywanie potraw metodą stir-fry pozwala nam nie dość, że na szybkie zrobienia dania, to w dodatku zachowujemy ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Placki warzywne są idealnym sposobem na wykorzystanie resztek warzyw, które zalegają nam w lodówkach. Wystarczy znaleźć w niej marchew, ziemniaka czy kawałek pietruszki, aby zrobić coś na ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Domowy makaron? Nic prostszego! Wystarczą 3 składniki: mąka, jajko, sól oraz dodatkowo odrobina chęci! Należy pamiętać, że na 100g mąki dodajemy 1 jajko, z czego otrzymamy 2 porcje makaronu....
  • Z bloga: fitfarmer

    Przy intensywnym trybie życia w ciągu tygodnia ciężko jest znaleźć odrobinę czasu na kilka głębokich oddechów, długi sen i prawdziwie leniwe śniadanie. Spiesząc się do pracy czy szkoły...
  • Z bloga: fitfarmer

    Nieuchronnie zbliżamy się do dnia, w którym z każdej strony będziemy prześladowani przez nadziane różaną konfiturą, oblane lukrem bądź obsypane cukrem pudrem i wykończone aromatyczną ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Szybkie, zdrowe i smaczne ciasto? Nie ma nic prostszego! Czasem nawet z kilku składników można zrobić deser, który na pewno zaskoczy i zasmakuje każdemu! Jeżeli macie w zapasie już ugotowaną ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Kuskus otrzymuje się z twardej pszenicy durum. Mąkę pszenną miesza się z wodą, a następnie formuje charakterystyczne małe, żółte granulki, które znamy jako kaszę kuskus. W przeszłości ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Pieczona owsianka, to śniadanie, które robi się praktycznie samo. Wystarczy, że poświecimy dosłownie kilka minut na wymieszanie składników i włożenie ich do nagrzanego piekarnika. 30 minut ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Mąka amarantusowa jest kolejną z rodziny „bezglutenowych”. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, naleśników, placków czy jako bardzo wartościowy dodatek do chleba!...
  • Z bloga: fitfarmer

    Quiche (kisz) jest to rodzaj tarty, którego bazę stanowią kruche ciasto oraz masa śmietanowo-jajeczna. Reszta wypełnienia jest w zupełności uzależniona od naszej fantazji! Są takie produkty,...
  • Z bloga: fitfarmer

    Zimą, nawet wtedy, kiedy śniegu za oknem ani płatka, każdemu przyda się odrobina czekoladowej przyjemności. Słonko co prawda każdego dnia zostaje z nami już coraz dłużej, ale wczesne ...
  • Z bloga: fitfarmer

    Ah, w powietrzu już czuć święta! Czas na ostatnie pakowanie prezentów, przygotowanie potraw i pieczenie ciast (najlepiej wyjdą robione w rytmie kolęd, gwarantuję!). Makowce, serniki, ...
  • Z bloga: fitfarmer

    A co jeśliby tak pomiędzy tonami makowca, sernika i różnego rodzaju pierogów pokusić się o upieczenie chleba? Takiego zwykłego, którego nikt przy Świątecznym stole nie odmówi. Pain ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×