Targ Smaku

DomowejRoboty

Przepisy i porady jak w prosty sposób zastąpić przetworzone produkty ze sklepu wyrobami domowymi.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: domowejroboty.pl

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
10.06.2016

  • Z bloga: DomowejRoboty

    Jak najprościej ozdobić ciasto, dodać mu nieco słodkości i podkręcić smak, przy okazji ukrywając różne niedoskonałości wypieku? Polać je polewą kakaową! Zwykle robię ją po prostu ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Nasza narodowa kuchnia znana jest z kwaśnych potraw a w szczególności z zup. Takiej szczawiowej, ogórkowej, żurku czy barszczu nie zjesz nigdzie indziej na świecie. Ten ostatni, ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Masz ochotę na barszcz czerwony, ale nigdy nie słyszałaś o zakwasie buraczanym? Dobrze trafiłaś! Tym razem weźmiemy na warsztat zakwas z buraków. To właśnie on nada Twojej zupie ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Chciałabyś wprowadzić do swojej diety więcej świeżych warzyw, ale boisz się kupować je w sklepie (bo „pryskane”) a te z organicznych upraw są drogie lub poza Twoim zasięgiem? Mam ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Jeśli lubisz rzodkiewkę, na pewno posmakują Ci także jej kiełki. Ich uprawa nie sprawia problemów, świetnie nadają się dla początkujących kiełkomaniaków. Są dobrym źródłem witaminy C...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Keczup (z ang. „ketchup”) to jeden z tych produktów, którego idealna, sklepowa wersja nie istnieje (a przynajmniej ja jeszcze takiej nie znalazłam). Nawet te bez zagęstników, barwników...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Największa zaleta domowego jogurtu? Smak, świeżość, dobry skład a może zaskakująco niska cena? Dla niektórych to wystarczające powody żeby zakasać rękawy. Ja natomiast najbardziej ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Zakwas gotowy, nadeszła więc pora, by wykorzystać go w praktyce. Chleb orkiszowo-żytni, jaki dziś zaprezentuję, nie wymaga wiele zachodu, specjalnych maszyn, miksera i długiego wyrabiania. ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Dla przeciętnego mieszczucha, takiego jak ja, domowe masło to domena babć i wiejskich gospodyń. Kojarzy się z naturą, tradycją, śmietankowym smakiem i obowiązkowo świeżym chlebem. ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Tradycyjna, domowa kuchnia nie może się obyć bez zakwasu. To podstawowy składnik chleba, tuż obok mąki i wody. Niestety, obecnie jest on zastępowany przez drożdże, spulchniacze i inne ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Lato zawitało w tym roku dość szybko – pierwsze upały już za nami. A w raz nimi ochota na coś zimnego dla ochłody. Tylko co tu wybrać? Lody są przecież takie niezdrowe, kaloryczne, ...
  • Z bloga: DomowejRoboty

    Kisiel – popularna w naszym kraju przekąska, deser czy podwieczorek, lubiana zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Kojarzy się z owocami, pysznym smakiem, aromatem oraz… z dostępną ...

Opis:

Przepisy i porady jak w prosty sposób zastąpić przetworzone produkty ze sklepu wyrobami domowymi.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×