Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Stary Zeszyt

Adres bloga: staryzeszyt.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.05.2016

  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Gdy nadchodzi jesień obowiązkowo, nie tylko na moim stole, pojawia się zupa dyniowa. Tym razem postawiłam na jej lekko orientalny charakter, czyli wersję z  mlekiem kokosowym i kawałkami piersi...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Delikatne klopsiki z mielonego mięsa indyka w sosie śmietanowo – kurkowym. Najlepiej smakują  z kopytkami lub ulubionym makaronem. Pulpeciki w sosie kurkowym...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Z zewnątrz chrupiąca panierka, a środku ser żółty, plastry jajka na twardo i zielona natka pietruszki. Podawać z ziemniakami i mizerią z ogórków lub sałatką z pomidorów.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Szparagi to skarb dla zdrowia i urody. Warzywo wykwintne, o właściwościach leczniczych i tak cenne, że podobno kiedyś Egipcjanie składali je w ofierze bogom. Dzisiaj są powszechnie dostępne i...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Mięso drobiowe bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju owocami. Tym razem proponuję gulasz z piersi indyka z ananasem i zieloną papryką w pomidorowym sosie. Danie to doskonale pasuje do ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Wykwintna tarta na kruchym spodzie z dodatkiem białego twarogu. Zielone warzywa z szynką dojrzewającą i słonym serem feta doskonale uzupełniają się smakiem.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Pieczony schab ze śliwką to mój ulubiony przepis na pieczone mięso, który najczęściej przygotowuję na Wielkanoc i święta Bożego Narodzenia. Delikatny smak kruchej pieczeni podkreślony ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Rodzinny przepis na specjalne okazje. Robiony dwa razy do roku na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Swój niepowtarzalny aromat zawdzięcza dużej ilości majeranku, imbiru i odrobinie gałki ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Aromatyczny, pachnący ziołami, pikantny schab pokryty grubą warstwą przypraw gotowany na parze to kolejna wersja domowej wędliny. Z sosem z suszonych śliwek lub sosem tatarskim interesująca ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Dlaczego codzienny? Bo w przeciwieństwie do żurku podawanego na Wielkanoc jest gęsty, pełen ziemniaków i innych warzyw oraz kiełbasy. Przygotowany na własnym zakwasie, pachnie czosnkiem i ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Aksamitny sos z musztardy francuskiej i cebuli idealnie pasuje do delikatnego, miękkiego mięsa wieprzowego. Jest to propozycja nie tylko na rodzinny niedzielny obiad, czy uroczyste przyjęcie. ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Wyjątkowa pasta do chleba. Delikatna w smaku wątróbka drobiowa połączona ze słodyczą wiśniówki i suszonych śliwek, ostrością imbiru i intensywnym aromatem natki pietruszki. Jej ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Delikatny, gęsty sos alla bolgnese z mielonego mięsa drobiowego pachnący oregano i bazylią, otulony w lekko pikantne naleśniki z pszennej mąki pełnoziarnistej z dodatkiem świeżego, siekanego ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Sekretem tej kanapki oprócz pełnoziarnistego pieczywa, jest pasta z chrupkimi kawałkami selera naciowego, musztardy francuskiej i musu jabłkowego. Zastępuje ona z powodzeniem masło. Do tego ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Udka kaczki powoli duszone w towarzystwie jabłek, suszonych śliwek i białego wina to zestaw, który można podać na rodzinne przyjęcie, niedzielny obiad lub uroczystą kolację we dwoje. Owoce, ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Pieczona pierś z indyka pachnąca cytryną i rozmarynem doskonale pasuje na kanapki. Przygotowana w rękawie do pieczenia będzie wilgotna, a dodany do marynaty sok z cytryny spowoduje, że mięso ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Kiedyś przeczytałam, że makaron zjedzony na śniadanie zapewni nam dobry humor na cały dzień. A jeśli do tego dodamy mozzarellę, pomidorki koktajlowe, czarne oliwki, salami i garść rukoli, ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Dobrze podany makaron to wyśmienita uczta dla każdego. Różnorodność kształtów i dodatków stwarza niezliczoną ilość kombinacji na dania z makaronem. Mięso mielone, pomidory, starty ser ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Świeżutkie śledzie lub flądry kupowane o świcie od rybaków prosto z kutra to wspomnienie dzieciństwa. Smażone śledzie w occie to potrawa, którą moja babcia przygotowywała obowiązkowo na ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Łazanki z kapustą to jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej.  Tak jak istnieje „1000 pomysłów, jedna Lubella”, tak każda gospodyni na jedne łazanki ma swój własny, niepowtarzalny ...

Opis: