Targ Smaku

Stary Zeszyt

Adres bloga: staryzeszyt.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.05.2016

  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Łatwy i szybki przepis dla miłośników owoców morza. Sos pomidorowy z kalmarami i czarnymi oliwkami, podany z makaronem albo białym pieczywem, to propozycja na obiad lub kolację. kalmary z ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Gdy nadchodzi jesień obowiązkowo, nie tylko na moim stole, pojawia się zupa dyniowa. Tym razem postawiłam na jej lekko orientalny charakter, czyli wersję z  mlekiem kokosowym i kawałkami piersi...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Świętowanie Światowego Dnia Makaronu z Lubellą? Czemu nie… Konkurs z tej okazji to doskonały moment na podzielenie się przepisem na makaron tagliatelle w delikatnym sosie śmietanowo – ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Gryczana, jaglana, pęczak, manna, kukurydziana… Bogactwo rodzajów kasz pozwala na przygotowanie zdrowych i sycących posiłków dla całej rodziny. Prawie każdego dnia można wyczarować nowe ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Różnorodność pierogów pod względem wielkości, kształtu, nadzienia i rodzaju ciasta powoduje, że każdy znajdzie coś dla siebie. Moja propozycja na pierogi to ciasto ziemniaczane z ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Delikatne klopsiki z mielonego mięsa indyka w sosie śmietanowo – kurkowym. Najlepiej smakują  z kopytkami lub ulubionym makaronem. Pulpeciki w sosie kurkowym...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Na śniadanie, na kolację, na świeżutką bułeczkę, na chrupiącego tosta, na dobry humor, na zdrowie… Gorzka czekolada, kakao i śliwki węgierki to idealne połączenie zamknięte w słoikach...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Wczesna jesień to czas, w którym warto przygotować dżem z antonówek, doskonałych jabłek, zawierających dużą ilość pektyn. Soczyste owoce, o kwaskowym smaku  i intensywnym zapachu bardzo ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Lekko chrupiąca, w zielonym odcieniu, pasta do chleba. Jej niepowtarzalny smak to połączenie awokado, twarogu i drobno posiekanego selera naciowego. Idealna na kanapki lub jako dip do warzyw.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Lato, wakacje, odpoczynek. Długie spacery po lesie i samodzielnie zbierane kurki. I dylemat co z nich przygotować tym razem? Czy tradycyjną jajecznicę z kurkami? Dzisiaj wygrała tarta na cieście...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Kasza jaglana ma bardzo dużo białka i jest niezwykle pożywna. Stanowi znakomity dodatek do mięs, ale można też przygotować z niej wyśmienitą sałatkę, którą można zabrać np. na piknik ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Szybka, łatwa, pyszna, niedroga, pełna owocowego nadzienia rustykalna tarta na kruchym spodzie.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Z zewnątrz chrupiąca panierka, a środku ser żółty, plastry jajka na twardo i zielona natka pietruszki. Podawać z ziemniakami i mizerią z ogórków lub sałatką z pomidorów.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Szparagi to skarb dla zdrowia i urody. Warzywo wykwintne, o właściwościach leczniczych i tak cenne, że podobno kiedyś Egipcjanie składali je w ofierze bogom. Dzisiaj są powszechnie dostępne i...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Mięso drobiowe bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju owocami. Tym razem proponuję gulasz z piersi indyka z ananasem i zieloną papryką w pomidorowym sosie. Danie to doskonale pasuje do ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Podwójnie orzechowy smak to atuty tego przepisu. Orzechy włoskie dodane do kruchego spodu na tartę oraz pikantne listki rukoli o lekko orzechowym smaku na wierzchu idealnie pasują do gotowanych ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Wykwintna tarta na kruchym spodzie z dodatkiem białego twarogu. Zielone warzywa z szynką dojrzewającą i słonym serem feta doskonale uzupełniają się smakiem.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Kremowa zupa z zielonych szparagów z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną. Dodatkowego aromatu dodaje jej świeży koperek. Najlepiej smakuje z grzankami z pszennego pieczywa skropionymi oliwą.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Uwielbia je każde dziecko i chyba nie ma dorosłych, którzy potrafią się im oprzeć. Pachnące wanilią i cytryną delikatne wafle na bazie naturalnego serka homogenizowanego, bez dodatku ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Boczniaki, seler naciowy i pomidorki koktajlowe to zdrowe składniki lekko chrupiącego farszu do wytrawnej  tarty na kruchym cieście, w zalewie śmietanowo jajecznej z tartym żółtym serem. ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×