Targ Smaku

Stary Zeszyt

Adres bloga: staryzeszyt.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.05.2016

  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Szybka, łatwa, pyszna, niedroga, pełna owocowego nadzienia rustykalna tarta na kruchym spodzie.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Z zewnątrz chrupiąca panierka, a środku ser żółty, plastry jajka na twardo i zielona natka pietruszki. Podawać z ziemniakami i mizerią z ogórków lub sałatką z pomidorów.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Szparagi to skarb dla zdrowia i urody. Warzywo wykwintne, o właściwościach leczniczych i tak cenne, że podobno kiedyś Egipcjanie składali je w ofierze bogom. Dzisiaj są powszechnie dostępne i...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Mięso drobiowe bardzo dobrze komponuje się z różnego rodzaju owocami. Tym razem proponuję gulasz z piersi indyka z ananasem i zieloną papryką w pomidorowym sosie. Danie to doskonale pasuje do ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Podwójnie orzechowy smak to atuty tego przepisu. Orzechy włoskie dodane do kruchego spodu na tartę oraz pikantne listki rukoli o lekko orzechowym smaku na wierzchu idealnie pasują do gotowanych ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Wykwintna tarta na kruchym spodzie z dodatkiem białego twarogu. Zielone warzywa z szynką dojrzewającą i słonym serem feta doskonale uzupełniają się smakiem.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Kremowa zupa z zielonych szparagów z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną. Dodatkowego aromatu dodaje jej świeży koperek. Najlepiej smakuje z grzankami z pszennego pieczywa skropionymi oliwą.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Uwielbia je każde dziecko i chyba nie ma dorosłych, którzy potrafią się im oprzeć. Pachnące wanilią i cytryną delikatne wafle na bazie naturalnego serka homogenizowanego, bez dodatku ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Boczniaki, seler naciowy i pomidorki koktajlowe to zdrowe składniki lekko chrupiącego farszu do wytrawnej  tarty na kruchym cieście, w zalewie śmietanowo jajecznej z tartym żółtym serem. ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Delikatna w smaku kremowa zupa z zielonych warzyw. Brokuły, por, fasolka szparagowa i zielony groszek ugotowane z dodatkiem śmietany i zmiksowane na krem, podane z grzankami, starym na drobnych ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Z pełnoziarnistego pieczywa tostowego, z dużą ilością oliwy i suszonych ziół, mocno chrupiące. Idealny dodatek do każdej zupy krem.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Doskonały dodatek do pieczywa. Z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i drobno posiekaną cebulką.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Pieczony schab ze śliwką to mój ulubiony przepis na pieczone mięso, który najczęściej przygotowuję na Wielkanoc i święta Bożego Narodzenia. Delikatny smak kruchej pieczeni podkreślony ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Rodzinny przepis na specjalne okazje. Robiony dwa razy do roku na Wielkanoc i Boże Narodzenie. Swój niepowtarzalny aromat zawdzięcza dużej ilości majeranku, imbiru i odrobinie gałki ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Kolejny słodki smakołyk ze starego zeszytu mojej babci. Zgromadzone są w nim przepisy na specjalne, wyjątkowe okazje. Tym razem czas na sernik. Jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, nie ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Pomysł na pyszną i prostą pastę na chleb dla wszystkich, którzy uwielbiają śledzie. Wyjątkowego smaku dodaje jej musztarda, kapary i natka pietruszki. Podana w postaci małych kanapeczek np. z...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Ostry sos do jajek, ryb np. pstrąga w galarecie i pieczonych mięs. W moim domu obowiązkowa pozycja w świątecznym menu na Wielkanoc lub Wigilię.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Słodki, ciemny sos z suszonych śliwek na bazie naturalnego serka homogenizowanego do mięs na zimno lub serów. Doskonały jako dip na spotkania towarzyskie lub zamiast masła na kanapki.
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Aromatyczny, pachnący ziołami, pikantny schab pokryty grubą warstwą przypraw gotowany na parze to kolejna wersja domowej wędliny. Z sosem z suszonych śliwek lub sosem tatarskim interesująca ...
  • Z bloga: Stary Zeszyt

    Dlaczego codzienny? Bo w przeciwieństwie do żurku podawanego na Wielkanoc jest gęsty, pełen ziemniaków i innych warzyw oraz kiełbasy. Przygotowany na własnym zakwasie, pachnie czosnkiem i ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×