Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.04.2016

  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Na moim blogu jest sporo przepisów na dania z topinamburu. Zwykle pod przepisem jest wiele komentarzy, w których wszyscy piszą, że wygląda smakowicie, ale że sami nigdy tego warzywa nie jedli, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z moich ulubionych letnich śniadań jest panzanellla – włoska sałatka z pomidorów i sucharków. To coś pomiędzy kanapką a sałatką. Dużo warzyw, sycąca i pełna smaku. Wystarczy ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Kiedyś byłam sceptyczna, jeśli chodzi o topinambur. Uważałam, że to taki pasternak, który ma zły stosunek ceny do pracochłonności i smaku. Ale to było zanim odkryłam jak pyszny jest na ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Mam prywatną kolekcję przepisów na ciasta warzywne. Z cukinią, pomidorem, burakiem i każdym innym warzywem, które dodane do tradycyjnych składników ciasta nie jest wyczuwalne w smaku, ale ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Wypróbujcie 6 zupełnie nowych rozgrzewających napojów na zimę! Zima to przecież czas, kiedy trzeba się jakoś rozgrzać. Czas domówek, siedzenia pod kocem z książką, saunowania i ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zimą też chcemy jeść sałatki i odżywiać się zdrowo surówkami. Tęsknimy za kolorowym letnim jedzeniem i często brakuje nam witamin. Jest teraz czas na czerwoną kapustę i marchew. Pod ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Od jakiegoś czasu jestem działkowym hodowcą topinamburu. To jedne z najprostszych warzyw do posadzenia na działce. Rośnie samo. Ma 2 metry wysokości, więc żadne chwasty mu nie groźne. Jeśli...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z moich ulubionych dań jest tatar a że staram się jeść więcej ryb to często robię tatara ze śledzia. Najczęściej klasyczną wersję taratra ze śledzia z groszkiem, ale kiedy mam ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Lemoniada cynamonowa? To zdrowsza wersja zimowego napoju o smaku tarty cytrynowej, czyli hot buttered lemonade z kurkumą. Przecież każda rzecz, do której dodaje się masło staje się od razu 10 ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Początek stycznia to czas na podsumowanie zeszłego roku. Na zastanowienie się, co nam się podobało i czego chcemy więcej a czego już nie chcemy zabierać w kolejny rok. U mnie jest to wręcz ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Święta, święta i po świętach. Są jednak takie zimowe smaki, na które sezon nie kończy się tak szybko. Osobiście mogłabym jeść wszystkie wigilijne dania przez cały rok codziennie, ale ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo lubię chodzić na warsztaty kulinarne. Jeśli nie wiecie co mi kupić, to kupon na warsztaty na pewno będzie trafiony. Jakoś dowiedział się o tym Mikołaj z Prezentokracji. Prezent był ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Mus czekoladowy to dla mnie kwintesencja deseru w restauracji. Przestałam go zamawiać dopiero, kiedy dowiedziałam się, że wiele restauracji korzysta z gotowej mieszanki, którą wystarczy ubić ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Święta kojarzą się raczej z makowcem i sernikiem, niż ze skromnym, zwykłym ciastem drożdżowym, ale dla mnie to kwintesencja domowego smaku. Poza tym możemy wzbogacić je bakaliami, czyniąc ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Wigilia to jedno z moich ulubionych Świąt. Oczywiście jest kilka rzeczy, które mogą pójść nie tak, zwłaszcza jeśli się pokłócimy z rodziną o politykę, dostaniemy zawału z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Wigilia to moje ulubione święta jeśli chodzi o kulinaria. Jest dość zdrowo i podaje się kilka moich ukochanych potraw np. barszcz na zakwasie, kompot z suszonych owoców czy pierogi. Nie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Na co dzień staram się nie marnować żywności, co wychodzi mi różnie, bo prowadzę bloga i lubię robić zakupy spożywcze, więc zdarza mi się kupić czy ugotować więcej niż mogę zjeść....
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli smakowało wam tzatziki chrzanowe i postanowiliście zacząć jeść chrzan nie tylko na Wielkanoc, to dziś wracamy do korzeni. Najbardziej typowym chrzanowym dodatkiem do mięs jest ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    W Polsce nikomu nie trzeba tłumaczyć pożytków z fermentacji. Tu wszyscy jesteśmy fermencistkami. Ten sposób konserwowania żywności był z nami od zawsze jako sposób na niemarnowanie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Kiedyś kobiety zbierały się na wspólnym darciu pierza. Teraz tę rolę przejęły warsztaty dla kobiet i spotkania blogerek. Można spotkać się z dawno niewidzianymi znajomymi, poznać nowe ...

Opis:

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który prezentuje wydarzenia i recenzje kulinarne. Lubimy chodzić na warsztaty gotowania i polecamy fajne szkoły i przepisy.