Targ Smaku

Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.04.2016

  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie jestem zbyt zapalonym działkowcem, ale jest jeden plon, którego sobie nie odpuszczę. Kwiaty cukinii nadziewane serem to moje ulubione letnie jedzenie. Zjadam też działkowe kwiaty dyni. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Makowce i babki z makiem jemy zwykle zimą. Jaka to szkoda. Proste ciasto makowe doskonale komponuje się z owocami i z kwiatami maku, które rosną latem na łące. Takie ciasto jest pyszne, robi ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Kiedy byłam pierwszy raz w Pradze nie byłam bardzo mięsna, więc najbardziej smakowało mi jedzenie w wegetariańskiej knajpie prowadzonej przez Hare Kriszna. Trzeba bowiem stwierdzić, że ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pisałam już, że uwielbiam pęczak? W sezonie na bób trafia on zawsze do pęczakowej sałatki. Ważne tylko, żeby nie rozgotować bobu, bo wtedy zamienia się w puree i wyciska się ze skorupki ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jestem wielką fanką Klaudyny Hebdy i jej naturalnych kosmetyków, które robi sama i uczy jak robić na warsztatach. Jedyny problem mam z tym, że kiedy chcę wejść na jej stronę to zawsze mylę...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jedną z pozytywnych rzeczy, które zmieniły się w moim życiu, kiedy założyłam tego bloga jest to, że jem bardziej sezonowo. Po prostu planuję to sobie z góry. Kiedy zaczyna się dana pora ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Czasami mamy ochotę na coś z niczego i to coś niezwyczajnego. Najlepiej też, gdyby można by zrobić to ze składników dostępnych w naszej spiżarni. Takimi składnikami, które można mieć ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Na lato najlepszy jest chłodnik. Nawet jeśli nie jest upalnie, to zwykle mamy wtedy lepsze rzeczy do roboty niż stanie przy garach. Jeśli znudzą się wam już klasyczne chłodniki i tarator, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Czerwiec to czas kiedy kwitnie rzepak. Ponieważ mam w tym roku małe wyzwanie, w którym staram się jeść i działać sezonowo, to w tym miesiącu pokochałam olej rzepakowy, rzepakowe kosmetyki i...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Ostatnio spędziłam 2 tygodnie we Frankfurcie jedząc typowe niemieckie dania i pijąc lokalne wino i wino jabłkowe. Jeśli chcesz zobaczyć co dobrego można zjeść we Frankfurcie, to przeczytaj ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Aloes to samo zdrowie, zwłaszcza że możemy go sobie hodować w doniczce na oknie. Nie jest zbyt wymagający, a działa korzystnie na oczyszczanie, odporność i odchudzanie. Pamiętam z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Deser z makaronem? Brzmi to niecodziennie, ale jeśli lubicie indyjskie desery typu faluda z makaronem ryżowym, to na pewno pokochacie ten deser. To też doskonały deser dla dzieci. Makaron smakuje...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Tym co odróżnia osoby szczuplejsze i zdrowsze od reszty populacji są zdrowe nawyki, które przekładają się na drobne zmiany w diecie i codzienne decyzje. Np. picie więcej wody może w ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Czerwiec to czas na przetwory z kwiatów czarnego bzu i na orzeżwiające lemoniady. Od wieków czarny bez był wykorzystywany w medycynie ludowej jako lek na kaszel i przeziębienie i jako ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zwyczajny.pl to strona, gdzie możemy umówić się na wspólne posiłki z nieznanymi osobami, które też mieszkają w Warszawie.   Jestem wielką fanką klubów kolacyjnych i wspólnych obiadów. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Frankfurt nie jest najbardziej tłumnie odwiedzanym miastem w Niemczech, ale jest tu nadspodziewanie dużo turystów. Zawdzięcza to przede wszystkim lotnisku, które jest punktem przesiadkowym dla ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Początek czerwca to czas kiedy jeszcze jest łatwiej o dobre truskawki niż dobre pomidory. W tym roku sezon truskawkowy jest wyjątkowo krótki, więc warto jeść je ze wszystkim. Dziś jako ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Ostatnio sporo jest głosów, że klasyczne przepisy trzeba kultywować bez żadnych zmian i jeśli zmiania się jakiś składnik, to należy zmienić też nazwę tego dania. Prawidłowo powinna być...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z najprostszych letnich ciast jest ciasto jogurtowe. Nie trzeba mieć miksera, żeby je zrobić. Nie potrzeba dodawać dużo cukru, bo dodatki są słodkie same z siebie. Doskonale pasują do ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pamiętacie jak robiło się szyszki z ryżu? To smak dzieciństwa, który można kupić na każdym jarmarku i często w parkach. Jednak te kupne nie były robione z najlepszych składników. ...

Opis:

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który prezentuje wydarzenia i recenzje kulinarne. Lubimy chodzić na warsztaty gotowania i polecamy fajne szkoły i przepisy.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×