Targ Smaku

Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.04.2016

  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Najlepszym deserem wielkanocnym jest pascha. Powinniśmy jeść ją częściej, bo jest naprawdę pyszna. Jeśli znudziła Wam się wersja klasyczna, to spróbuj czekoladowej, albo miodowej. Ten ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie ma bardziej codziennego napoju w Polsce. Często parzymy go odruchowo z torebki ekspresowej. Kubek stoi obok komputera, aż ostygnie, a zielona herbata stanie się gorzka. A przecież to łatwo ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Botwinka to kolejny wiosenny przebój. Ma malutkie młode buraczki, które smakują każdemu, nawet jeśli nie jest fanem zwykłych buraków, oraz chrupiące liście i łodyżki.  I oczywiście ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Czarny bez to smak lata. Jest też bardzo zdrowy, ale trzeba go ugotować, bo na surowo ma działanie przeczyszczające. Za to mus reguluje trawienie i pomaga przy przeziębieniach. Idealna sprawa na...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Botwinka jest dostępna tak krótko, że szkoda przegapić ten moment roku. Można ją przerobić na chłodnik, frittatę, tartę, albo sałatkę.  Najlepsza jest z pęczakiem. Niech żyje wiosna! ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Przetwory to polska tradycja. To wspomnienia z dzieciństwa i dziecięcy podziw dla słojów w spiżarni dziadków. To wspomnienia ulubionych smaków i silnych męskich dłoni otwierających słoik. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zrobiłam sobie szparagowy weekend. Każdego dnia coś ze szparagami. Najbardziej smakowały mi klasyki czyli szparagi sosem, albo z jajkiem z płynnym żółtkiem i zupa szparagowa. Z mniej ogranych...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Sałatkę ziemniaczaną można jeść ze wszystkimi sezonowymi smakami. Teraz jest pora na szparagi, więc dodaję je do wszystkiego, zabieram w pudełku do pracy i mrożę na zimę. Klasyczna ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Coraz więcej jest w Polsce małych, lokalnych producentów żywności oraz rzemieślników, którzy sami wytwarzają na małą skalę unikalne produkty. Często firmy te nie mają żadnych ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Wiosna to czas na rabarbar. Jest pyszny nie tylko w deserach jak ciasto z rabarbarem, ale też jako składnik sałatek na wytrawno. Jest kwaskowaty i świeży, idealnie pasuje do ogórka. Zawsze ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jest wiele dań deserów, których nazwa pochodzi od imienia jakiejś pięknej kobiety np. Piękna Helena, Pawłowa czy właśnie Tosca. Tosca była śpiewaczką i rewolucjonistką z opery ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    W jaki sposób jeść bardziej sezonowo i włączyć sezonowe smaki do diety?  Jeśli czytasz tego bloga to wiesz, że staram się jeść sezonowo. Żeby sobie pomóc zrobiłam tabelkę sezonowych ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Wiele osób uważa, że słodycze i zdrowie nie idą w parze, ale jeśli musimy już zjeść coś słodkiego, to lepiej wybrać coś zawierającego superfoods i zdrowe składniki, a nie najtańszą, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Studiowałam na Uniwersytecie Warszawskim, więc dobrze kojarze okolice Krakowskiego Przedmieścia. Jednym z moich odkryć były delikatesy Likus Concept Store z restauracją i sklepami mieszczącymi...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Do Kasi Bem chodziłam kiedyś na jogę w szkole na Żurawiej. Wprawdzie nie na tyle często, żeby mieć takie rezultaty jak ona, ale wiem, że to sprawdzona osoba, która wie o czym mówi, jeśli ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Taki hummus orzechowy to przepyszna klasyka. Jeśli jesteście fanami masła orzechowego, to będziecie zachwyceni. Idealna pasta na letni piknik. Wystarczy trochę warzyw pokrojonych w słupki i ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jakiś czas temu zaczęłam bawić się sama ze sobą w smaki sezonowe. Zrobiłam sobie tabelkę z roślinami typowymi dla danej pory roku i staram się w ciągu tych kilku miesięcy  zjeść ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z najpopularniejszych działów mojego bloga jest “Mięsny Jeż i lata ‘90”. To zbiór przepisów na dania typu mięsny jeż z wędlin, ciasto kopiec kreta, pleśniak czy mleczny ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moje ulubione przepisy to ostatnio wspomnienia z dzieciństwa, czyli pleśniak, kopiec kreta i sałatka owocowa. Oryginalna wersja była pokrojona bardzo drobno jak sałatka jarzynowa i polana sosem,...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pierwszy raz byłam w tej szkole gotowania na Dzielnej 15 w Warszawie na konferencji prasowej – premierze nowej książki kulinarnej. Zwykle jednak zamiast dziennikarzy i blogerów kulinarnych ...

Opis:

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który prezentuje wydarzenia i recenzje kulinarne. Lubimy chodzić na warsztaty gotowania i polecamy fajne szkoły i przepisy.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×