Targ Smaku

Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.04.2016

  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    O tej porze roku ciągnie nas do zielonego jedzenia. Najpierw jest irlandzkie święto św. Patryka z zielonym piwem, potem pierwszy dzień wiosny, następnie Wielkanoc, a potem mamy ochotę na ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Wiosną ciągnie nas do zielonych rzeczy.  Zielone warzywa są teraz potwornie drogie i do tego chemicznie pędzone. Dużo zdrowszą opcją a zielone koktajle są proszki zawierające chlorofil. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak smakuje oryginalny tort waflowy Piszingera z XIX wiecznej CK Monarchii, bo znam go tylko w PRLowskiej wersji z masą kakao-podobną, pokrojony w wygodne ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Latem żywię się głównie leczo, więc postanowiłam zrobić wiosenną wersję z produktów dostępnych o wiosną. Coś ciepłego, pożywnego, ale też lekkiego, co przygotuje nas do wiosennego ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Roladki z ogórka to klasyka. To taka bardziej elegancka wersja koreczków serowych. Jest to też doskonała przekąska dla osób, które lubią sushi, ale nie chce im się go robić. Podaję ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Zimą śliwki w occie to moje ulubione jedzenie. Z jednej strony ich korzenny smak z mocnym akcentem goździka kojarzy się z piernikami i świętami, z drugiej to takie wspomnienie lata. Są pyszne ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Uwielbiam twarożek na śniadanie. Zwykle jem klasyczny ze szczypiorkiem, albo wegański z migdałów, ale jeśli mam czas poprzedniego dnia, to robię truskawkowy twarożek jogurtowy. Robi się go ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z fenomenów Internetu są krótkie filmiki z przepisami typu Tasty recipes albo ChefClub. Zwykle widać jest tylko rączki osoby, która gotuje. Brak znajomości języka nie jest przeszkodą ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo lubię dania warzywne typu gulasz leczo czy chili. Mogłabym je jeść codziennie. Uwielbiam też warzywa z puszki i często je łączę ze sobą. Taka potrawka to codzienna dawka białka z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moim ulubionym detoxowym napojem jest kisiel z siemienia lnianego. Jest naprawdę pyszny  i można go przygotować właściwie z każdych owoców.   Składniki: 2 czubate łyżki siemienia ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo już tęsknie za latem i za jego smakami. Typowy letni obiad to zupa owocowa, a na drugie ziemniaki z sadzonym jajkiem. W marcu raczej się tym nie najemy i nie zrobi nam się po tym ciepło, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, bo to od niego zaczyna się dzień. Jeśli starczy nam zaparcia, żeby jeść je codziennie przed wyjściem z domu, będziemy zdrowsi i ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Uwielbiam sałatki na ciepło i cudowny zapach pieczonych w piekarniku ziemniaków. Ten zapach można jeszcze podkręcić dodając do pieczenia aromatyczny cynamon i posypując je po upieczeniu ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z moich ulubionych przetworów są grzybki w zalewie octowej. Nie może obyć się bez nich żaden tatar. Im mniejsze, tym lepsze. W tym roku nie udało mi się wybrać na grzybobranie, ale ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Ostatnio mam kłopot z krewetkami. Myślę, że ich jakość się bardzo pogorszyła. Często słyszy się o złych warunkach, w jakich są produkowane, że są pełne chemii i że mogą uczulać. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    W zeszłym tygodniu byłam na premierze książki Weroniki Madejskiej o bezglutenowych, roślinnych deserach, które mogą być sekretem każdego alergika. To druga książka młodziutkiej autorki, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli kochacie “Qmam kaszę”, czyli pierwszą książkę Mai Sobczak, to w księgarniach jest jej druga część. Tak jak pierwsza książka była jesienna z przepisami na jarskie, zdrowe kasze ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jestem fanką Samar Khanafer od kiedy brałam udział w jej warsztatach dla blogerów. Nie mam telewizora, ale wiem, że Samar stała się bardzo znana po udziale w programie MasterChef. Jej kuchnia ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Tu skąd pochodzę słowo “śledzik” oznacza spotkanie wigilijne w gronie przyjaciół, ale w innych regionach śledzik to spotkanie ostatkowe, czyli taki polski mardi gras – hucznie obchodzony...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z ...

Opis:

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który prezentuje wydarzenia i recenzje kulinarne. Lubimy chodzić na warsztaty gotowania i polecamy fajne szkoły i przepisy.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×