Targ Smaku

Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.04.2016

  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Już drugi raz biorę udział w akcji wymiany książek, która ma promować czytelnictwo i bezpłatne wymienianie się w Internecie. Akcje wymyśliła Magda z bloga savethemagicmoments.pl, a w tym ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Książka o smaku Gruzji to nie tylko książka kulinarna. Smak tworzą przecież ludzie, ich portrety, opowieści z podróży i klimat miejsca, gdzie rosną składniki, które będziemy jeść. ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Gotowaniezpasja.pl, to blog prowadzony przez Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza. Ich druga książka  – “Retrowarzywa”  opowiada o różnorodności warzyw, które kiedyś były jadane ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie ma lepszego połączenia niż śledzie i owoce w occie. Zwykle jem je ze śliwkami (zobacz przepis), ale pyszne są też z gruszkami. I doskonale pasują do wiosennych kwiatowych śledzi. Jak to ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Sos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go na sałatkę, która będzie bardziej treściwa, ale...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli nie czytaliście jeszcze „Kuchni Greckiej” George’a Calombarisa, to koniecznie przeczytajcie moją recenzję.  Calombaris pokazuje, że tradycyjne greckie przepisy nie są wykute w ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Właśnie przeczytałam grecką książkę kucharską napisaną przez australijskiego szefa kuchni, który ma też korzenie włoskie i którego misją jest pokazywanie światu nowoczesnej kuchni ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli tak jak jak byliście bywalcami sieci Hummus Barów w Warszawie np. na Żoliborzu, na Żelaznej, czy koło SGH, to na pewno zauważyliście, że powoli zmieniają ona szyldy. Teraz to Tel Aviv...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z postulatów kobiecych, które ostatnio trafiły na plakaty podczas kobiecych demonstracji jest “Pie***ę, nie golę”. Dla mnie nie jest to akurat najbardziej paląca sprawa, którą ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli chcielibyście poczuć jak gotuje się w mikroskopijnej kuchni w Nowym Jorku, gdzie można dostać prawie każdy składnik świata, to “Smitten Kitchen” Deb Perelman jest dla was. Szczerze...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie jestem jakimś wielkim fanem dań wielkanocnych. Na Wigilię mogłabym jeść wszystko i to codziennie przez cały rok, a na Wielkanoc jest za dużo mięsa, jajek i kruchego ciasta. Nie muszę ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jeśli smakował Wam mój domowy twarożek truskawkowy (tu przepis) i lubicie galaretkę, to mam coś dla Was. Nie wiem czy pamiętacie oldschoolową galaretkę śmietanowiec? Była biała z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Przez wiele lat spędzałam wakacje we Włoszech. Zaczęło się od Florencji. Toskania zdecydowanie nie jest najgorszym miejscem, gdzie można trafić będąc pierwszy raz w Włoszech. W okolicy ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jestem przyrodofilem gawędziarzem, bo czas spędzam raczej przed komputerem w mieście niż w kontakcie z przyrodą, ale za to bardzo lubię czytać o roślinach, zwierzętach i życiu na wsi. Na ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jedną z najgorętszych premier kulinarnych tego miesiąca było “Sirocco” Sabriny Ghayour . Sabrina stała się znana, kiedy jej klub kolacyjny i pierwsza książka “Persiana” odniosły ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Skandynawia kojarzy się raczej z efektywnością i purytanizmem, niż z rozkoszami podniebienia, ale jeśli widzieliście film Uczta Babette to wiecie, że ascetyzm i ucztowanie są bliżej niż ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jakiś czas temu byłam na stołówce Szpitala Banacha, gdzie w witrynie z deserami zobaczyłam galaretkę. Była w 2 wersjach. Dietetyczna, czyli bez śmietany dla pacjentów. I nie-dietetyczna z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Wczesna wiosna to dobry czas na kiełki. Mamy ochotę na coś zielonego, ale nowalijki dostępne w sklepie o tej porze roku są sztucznie pędzone i niezdrowe. Jeśli zrobimy sobie kiełki z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    W grudniu roku miałam mocno skręconą kostkę, a teraz mam intensywne treningi, żeby wrócić do formy i moje stopy i kolana nie są w tak dobrym stanie jak w lecie. Myślę o indywidualnie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    W marcu miało być bardzo zdrowo – codzienne wstawanie rano, treningi i medytacja. Teoretycznie powinnam była się zdrowo odżywiać i rano jeszcze było całkiem ok, ale wieczorem codziennie ...

Opis:

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który prezentuje wydarzenia i recenzje kulinarne. Lubimy chodzić na warsztaty gotowania i polecamy fajne szkoły i przepisy.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×