Targ Smaku

Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.04.2016

  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Nie jest to typowe fit ciasto, bo mamy w nim zwykłą mąkę, ale jest tak napakowane zdrowymi pysznościami jak orzechy i owoce, że można mu to wybaczyć. Lubię masło orzechowe, ale jest dla ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Absolutnym hitem imprez w PRL były koreczki serowe. Jak sama nazwa wskazuje jednym ze składników był ser żółty. Reszta stanowiła całkowitą dowolność. Można było przerobić na mini ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Uwielbiam topinambur, ale nie lubię go kupować, bo zwykle jest drogi i nie lubię go obierać, bo ma nieregularne kształty i obieraczka wysiada. Jeśli chodzi o pierwsze ale, to podobno rośnie ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo lubię białą dużą rzodkiew. Jest dostępna tylko przez część roku, ale za to jest bardziej wydajna niż rzodkiewki. Zwykle kiszę ją jako kimczi lub libańskie pikle (zobacz przepis), ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Mam teraz miesiąc z Netflixem, czyli mam testowy miesiąc, kiedy oglądam co najmniej jeden film lub serial dziennie. Mój domowy internet ledwo zipie, ale obejrzałam między innymi ciekawy ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Lubię likiery ziołowe i nalewki na ziołach. Chyba chcę wierzyć, że są bardzo zdrowe i że wyjdą mi na zdrowie, nawet jeśli wypiję nieco za dużo. Jednym z takich zdrowych koktajli jest ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moją ulubioną sałatką jest Cobb. Jest pyszna, ale żeby ją zrobić trzeba mieć na zbyciu kotlet z kurczaka, najlepiej taki, który został z obiadu, bo inaczej zrobienie tej sałatki staje się...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Przepis z warsztatów kuchni ujgujskiej organizowanych przez Kisz Misz. Manty to pierogi z mięsem gotowane na parze. Kisz Misz to wielokulturowa firma cateringowa tworzona przez migrantki. Menu z ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Dlaczego to drewniany stół jest narratorem tej książki? Bo to miejsce spotkań, które oddaje ciepło domowego ogniska. To na nim stawia się dania przygotowane z miłością i wokół niego ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Gdybym miała wyrzucić wszystkie sprzęty kuchenne i zostawić sobie tylko 1 rzecz, albo gdybym pakowała się na bezludną wyspę, na pewno zatrzymałabym keksówkę. Ilość jej zastosowań ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

      Lubię ciasta, które nie są zbyt słodkie. Zwłaszcza jeśli jest w nich jakaś nieoczywista nuta np. kwaśne owoce czy goryczka herbaty. W ogóle uważam że teraz kupne słodycze i ciasta w ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Najłatwiej jest nauczyć się gotować z książek. Zwłaszcza jeśli młodzież jest sama w domu, albo przeżywa okres buntu i nie chce gotować tego, co mama w domu. W gotowaniu ważna jest też ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Bardzo lubię pisać i nie mam problemu z wymyślaniem nowych wpisów na bloga, ale kategorią, która sprawia mi trudność są recenzje restauracji. Moim zdaniem, żeby się wypowiadać, trzeba ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Gotowanie jest przyjemne i modne. Oglądamy coraz więcej programów i filmów o jedzeniu, więc chcemy sami gotować, ale początki są nudne. Wiele osób je w kółko makaron z sosem ze słoika, ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Już niedługo Wielkanoc, czyli czas żurku z jajkiem i białą kiełbasą. To jedna z prostszych i najpyszniejszych zup – wystarczy mieć zakwas. Do tej pory kupowałam kupny zakwas na żurek, ale...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Ostatnio zakochałam się w fasoli Jaś tycznej, czyli uprawianej tradycyjną metodą na tyczkach. Dodaję ją do wszystkiego, zwłaszcza do sałatek warstwowych, nawet jeśli w przepisie są już ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Jednym z powodów dla których założyłam tego bloga, jest to że dzięki niemu nie będę już musiała pamiętać wszystkich przepisów. Bo zwykle ich nie pamiętam. Na przednówku robiłam ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Pudding z tapioki to smak mojego dzieciństwa. Tapioka to takie kulki zrobione z manioku, które z kuchni azjatyckiej przeszły do polskiej, bo są hipoalergiczne i bezglutenowe. Mój dziadek ...
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moja misja, żeby do wiosny zjeść wszystkie sezonowe warzywa i owoce opisane w poście o zimowej sezonowości trwa. Staram się przygotowywać dania, w których będą one grały główne skrzypce....
  • Z bloga: Ugotowane Pozamiatane

    Moim ulubionym ciastem jest piernik z przyprawą z ras el hanout (zobacz przepis). To przyprawa korzenna, której zwykle używa się do dań wytrawnych, ale która może być niecodzienną przyprawą...

Opis:

Ugotowane Pozamiatane to blog poświęcony tematyce gotowania i marketingu gastronomicznego, który prezentuje wydarzenia i recenzje kulinarne. Lubimy chodzić na warsztaty gotowania i polecamy fajne szkoły i przepisy.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×