Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
25.03.2016

  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Zielona soczewica ma wiele właściwości odżywczych, zawiera przede wszystkim potas, kwas foliowy i dużo białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Proponuję ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Cantucci, cantuccini, biscotti di Toscana – pod tymi nazwami kryją się tradycyjne ciasteczka z małego miasta Toscanii- Prato. Chrupiące włoskie ciasteczka, idealne do herbaty i kawy, moje ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Dziś mam dla Was zupełnie prosty przepis na wegetariańskie placki z tofu. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, a są bardzo smaczne. Ja przygotowałam je z miękkiego tofu, ale można ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Stworzone w 1843 roku przez młodego cukiernika z paryskiej cukierni Chiboust, ciasto Saint-Honoré to klasyka francuskiego cukiernictwa, nazwane tak na cześć patrona francuskich piekarzy i ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Tort moka to jeden z najsłynniejszych francuskich deserów. Ten kawowy tort stworzony w XIX wieku przez paryskiego cukiernika Guignarda, natychmiast zyskał dużą popularność i trafił do ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Dziś polecam Wam zdrowe, niskokaloryczne danie z udziałem łososia i komosy ryżowej,  jest proste i niezwykle smaczne, możecie je podać na przykład z czerwoną lub białą cykorią oraz ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Prosta i oryginalna przekąska, szybka w przygotowaniu, idealna na imprezę sylwestrową. Życzę Wam wszystkim wspaniałej zabawy i pięknego Nowego Roku! Przygotowanie: 15 min. Dla 4 osób: ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Proste aromatyczne ciasteczka z dodatkiem cynamonu, wanilii, imbiru i anyżku, idealne do kawy lub herbaty, długo się przechowują, więc jeszcze po świętach będziecie mogli je degustować....
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Bûche de Noël czyli „bożonarodzeniowe polano” to tradycyjne francuskie ciasto świąteczne. Przypomina ono do złudzenia polską roladę. Dawniej we francuskich domach podpalano w Wigilię ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Brokuły posiadają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze, należą do najzdrowszych warzyw na świecie. Dzięki dużej zawartości witamin (między innymi C, K i B9) i składników ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Dynia to zdecydowanie „królowa jesiennych stołów”, piękna, smaczna, niskokaloryczna, a przede wszystkim zdrowa. Dynia jest ogromną skarbnicą witamin i minerałów, dzięki zawartości ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Zabaione to wyjątkowo lekki i delikatny deser na bazie żółtek, cukru i słodkiego wina. Ten przysmak miał być wymyślony na początku XVI wieku przez hiszpańskiego księdza padre Pasquale ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Pigwa to owoc, którego nie powinno zabraknąć w naszej diecie w okresie jesienno-zimowym, zawiera bowiem dużo witamin, głównie witaminy B i C oraz minerałów: wapnia, potasu, żelaza, magnezu ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Jesienne warzywa i owoce są pełne koloru i smaku, jak również dobroczynnych właściwości. Warto je jeść, aby cieszyć się zdrowiem i wzmocnić odporność organizmu. W ramach konkursu ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Jabłka to typowo jesienne owoce, które długo zachowują świeżość i są znakomitym źródłem witamin niezbędnych w czasie, kiedy nasza odporność jest obniżona. Dlatego warto korzystać z ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Kolejna propozycja zaczerpnięta z książki kucharsko-lifestylowej,  Z miłości do smaku, (wyd. Carrefour Polska). którą kilka miesięcy temu polecałam Wam na blogu. Wypróbowałam z niej już...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Dzisiaj polecam Wam pyszną sałatkę autorstwa Joanny Drzazgi, przygotowaną według przepisu, który zaczerpnęłam z książki Z miłości do smaku, (wyd. Carrefour Polska). Gruszka, ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Dzisiaj proponuję Wam proste i smaczne danie z udziałem łososia pieczonego w piekarniku pod kruszonką z kurek, stostowanego chleba i ziół, smakuje rewelacyjnie, gorąco polecam! Możecie ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Uwielbiam wszelkie dania i desery z dynią, jest to jedno z moich ulubionych jesienno-zimowych warzyw. Niedawno, zwiedzając przeurocze miasteczko Alzacji- Kayserberg, miałam tam okazję ...
  • Z bloga: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

    Far breton (fr. "bretoński far") to jeden z typowych bretońskich deserów, którego nazwa wywodzi się  z łacińskiego, w którym far oznacza « mąkę » , ponieważ w XVIII wieku używano do...

Opis: