Targ Smaku

Kuchnia u Poli

Adres bloga: www.kuchniaupoli.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
17.03.2016

  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Wegeta domowa mieszanka suszonych warzyw i ziół Domowa mieszanka suszonych warzyw, ziół i przypraw, wzbogaci smakiem i aromatem nasze zupy, sosy i na co dzień przygotowywane dania.  Już od ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Pizza na grubym cieście Pyszne i pulchne ciasto drożdżowe z aromatycznym, czosnkowym sosem to nic innego jak duża rodzinna pizza na grubym cieście. Ulubione dodatki i warzywa są dopełnieniem ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Donaty pączki z dziurką Amerykańskie doughnuts to nic innego jak pączki z dziurką, smażone jak nasze tradycyjne. Puchate ciasto drożdżowe, spora ilość lukru i kolorowej posypki. Dodatkowo ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Cytrynówka na miodzie Domowa cytrynówka na miodzie, mocno schłodzona smakuje najlepiej. Mam wrażenie, że ta na miodzie jest nieco delikatniejsza w smaku i po prostu smaczniejsza. Przepis ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Gryczane kotlety z kurczakiem cukinią i marchewką Składniki na 10 kotletów średniej wielkości  ugotowana kasza gryczana 100 g jajka 2 surowy filet z indyka lub kurczaka 100 g cukinia 100 g ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Pasta z wędzonej makreli Szybka w przygotowaniu pasta z wędzonej makreli, a do tego bardzo zdrowa i pożywna. Taka pasta najbardziej mi smakuje w towarzystwie ogórka kiszonego. Składniki  ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Rogaliki z makiem i posypką orzechową Delikatne i pulchne rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziane po brzegi masą makową, pyszne! Polukrowane i posypane orzeszkami, niebo w gębie. Następnego ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Babeczki marchewkowe Delikatne i pulchne ciasto z nutą cynamonu z ulubionymi bakaliami. Idealne na jesienny deser przy pysznej kawie. Babeczki można podać z kremem czekoladowym na bazie twarogu ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Ciasto Popapraniec Popapraniec to pyszne ciasto o trzech kolorach i smakach, przełożone kremem budyniowym i kwaśnym dżemem porzeczkowym. Wykończone gorzką czekoladą z prażonymi migdałami. ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Sernik wiedeński Klasyczny sernik wiedeński bez kruchego spodu, wilgotny i bardzo smaczny. Delikatna niczym pianka struktura tego sernika wręcz rozpływająca się w ustach to zasługa dużej ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Tort Oreo Delikatne kakaowe blaty biszkoptowe nasączone ponczem z nutą cytrusową, przełożone kremem śmietanowym na bazie serka mascarpone. Dodatki w kremie możemy modyfikować według uznania....
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Wieniec bezowy   Składniki  białka z 5 jaj cukier kryształ 250 g szczypta soli serek mascarpone 250 g śmietana 30 % 330 ml cukier puder 1-2 łyżki maliny, borówki Przygotowanie: Schłodzone ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Makowiec japoński Jedno z tradycyjnych wypieków przygotowywanych w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Makowiec japoński znany jest również jako makowiec z jabłkami. Delikatne i bardzo wilgotne...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Boczek zawijany pieczony Pyszny i aromatyczny boczek zawijany pieczony w rękawie.  Idealny na świąteczny stół i nie tylko. surowy, chudy boczek 1-1,5 kg przyprawy sól , świeżo mielony ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Ciasto Kinder Bueno Ciasto Kinder Bueno, ciasto bez pieczenia. Delikatny krem orzechowy na bazie serka mascarpone i mleka w proszku, przełożony kakaowymi herbatnikami. Słodyczy i orzechowego ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Dyniowy sernik na kruchym cieście Jesienny przepis na dyniowy sernik na kruchym cieście. Bardzo delikatny, wręcz rozpływający się w ustach z aromatycznym posmakiem dyni, cytrusów i ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Ciasteczka dyniowe z żurawiną i lukrem – miękkie  Miękkie ciasteczka dyniowe na bazie puree z dyni, wypełnione po brzegi suszoną żurawiną i bakaliami. Wierzch posmarowany niewielką ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Cytrynówka na spirytusie Miłośników domowych trunków zapraszam na domową cytrynówką.  Dość mocno rozgrzewająca na spirytusie, wyborny smak i wspaniały kolor. Jeśli dla Was okaże się ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Likier jajeczny Puszysty i lekki o kremowej konsystencji z nutą wanilii. Pyszny likier rozgrzeje Was w te jesienne i chłodne wieczory. Przepis zaczerpnęłam z książki Termomix nieco ...
  • Z bloga: Kuchnia u Poli

    Ciasto Leśny mech bezglutenowe Delikatne ciasto szpinakowe z kremem śmietanowym. Ciasto mało słodkie, a pazura dodają pestki z granatu z kwaskowym posmakiem. Składniki na formę 25 x 40 cm ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×