Targ Smaku

Morwa i Cynamon

Jest milion blogów o gotowaniu, chciałabym, żeby mój był chociaż trochę inny. Będę dużo ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: morwaicynamon.blog.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
22.02.2016

  • Z bloga: Morwa i Cynamon

      Białka na bezę zazwyczaj dostaję ale tym razem coś się zamieszało i białka zniknęły. Nie ma jednak tego złego, co by na dobre nie wyszło. Nie mogłam pozwolić na to, żeby 12 ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

      Próbuje się dzisiaj skupić nad jakąś robotą ale marnie mi idzie. Żadne przepracowanie czy zmęczenie, chyba pogoda zaczyna mnie wkurzać. Kto to słyszał, żeby w maju śnieg padał? ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Pierogi, pyzy, kluski. Jeść czy nie jeść? Ja jadam, owszem lubię czasami. Dzisiaj wieczorem biorę się za pierogi – jedne będą z mięsem, drugie ruskie. A tymczasem dzielę się z Wami ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

      W końcu się skusiłam i sprawdziłam. I muszę przyznać, że efektem jestem pozytywnie zaskoczona. Miała to być przyjemność dla osoby, która z jedzenia jajek zrezygnowała, a jajecznicę ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Kolejna zupa na moim blogu inspirowana jest, a jakże by inaczej, kuchnią ukraińską. W powietrzu czuć już wiosnę. No może bardziej w naszych głowach, niż na dworze, ale na bazarku można ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Dziecko moje oświadczyło, że jeść tego nie będzie. Chociaż spróbuj – mówię. „Nie, bo kasza gryczana….ale jakaś taka jasna?” Spróbowała, ufff i wzięła do szkoły pełne ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Faza na ciastka trwa. Kolejne, tym razem w wersji fit. Bez dodatku masła, zamiast cukru ksylitol, w mojej wersji płatki owsiane bezglutenowe. Charakteru nadają im suszone śliwki, a śliwki ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

     Jeśli zachce się Wam bardzo mocno czegoś słodkiego, a przy okazji lubicie kokos to mam przepis na najlepsze na świecie kokosanki. Idealne, kruche na zewnątrz i mięciutkie w środku. Bardzo ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić pizzą. Zrobiona została specjalnie dla mojej córki, w wersji najprostszej i oczywiście bezglutenowej. Użyłam do niej mieszanki mąk bezglutenowych i ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Tort bezowy dla rosyjskiej primabaleriny Anny Pavlowej stworzyli Australijczycy lub Nowozelandczycy. Do dzisiaj trwa między nimi o to spór i nic nie wskazuje na to, by szybko się zakończył. ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Szukając wczoraj inspiracji do tego tekstu zapytałam kilku znajomych kobiet w różnym wieku o ich wspomnienia związane z kuchnią PRL-u. Nie spodziewałam się, że taki entuzjazm wzbudzę. ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Apetyt tak mi wrócił, że zaczyna mnie to przerażać. Jak wcześniej na nic ochoty nie miałam, tak teraz wszystko jest pyszne. Myślę głównie o tym, co tu można zjeść i tylko palcem sobie ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

      W moim domu kanapki nie cieszą się za specjalną sympatią. Tosty, naleśniki, omlety czy gofry tak ale kanapki, jak mówi dzieciuch „są nudne”. Do szkoły córka idzie wyposażona w ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Bruschetta urzekająca prostotą włoska przekąska. Ma nawet swoje święto, obchodzone 2 lutego w Spello. Narodziła się w Toskanii, Kalabrii lub Apulii. Ta bardzo skromna, charakteryzująca się...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Idzie wiosna, zdecydowanie idzie. Jestem tego pewna. Pozytywny nastrój i wyjątkowa energia bardzo służą moim kulinarnym eksperymentom. Będzie coraz ładniej, cieplej i radośniej. I taki też ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Czosnek przybył do nas z krajów azjatyckich między XII a XIII wiekiem. Wspaniałe warzywo, cudowna przyprawa i roślina lecznicza. Już sam Faraon Cheops doceniał jego właściwości, kiedy ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Widziałam ostatnio gdzieś na forum pytanie – „W telewizji mówili, że dzisiaj jest tłusty czwartek, a przecież jest wtorek, no to kiedy w końcu ten tłusty czwartek? We wtorek, czy w ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Szybko, prosto i smacznie. Dzisiaj chcę Was zainspirować przepisem sprawdzonym i wszystkim znanym. Racuchy z jabłkami będą doskonałe na śniadanie, sprawdzą się też na kolację. Dzieci je ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Szpinak to chyba jedyne warzywo, które akceptuję w formie zamrożonej, cała reszta nie ma dla mnie żadnego smaku. Chodziła za mną zupa jakakolwiek to sobie taką w mrożonce nabyłam. ...
  • Z bloga: Morwa i Cynamon

    Nie jestem wielbicielką ciast typu biszkopt, babka czy murzynek. Są dla mnie strasznie nudne. Lubię dodatki, owoce, krem, a najlepiej jedno i drugie albo chociaż czekolada czy bakalie, coś co ...

Opis:

Jest milion blogów o gotowaniu, chciałabym, żeby mój był chociaż trochę inny. Będę dużo gadać, bo ja lubię gadać. Będę korzystać z przepisów czyichś, będę je też trochę modyfikować, będę również improwizować. Nie będzie tu zdjęć, których sama nie zrobię. Nie zamieszczę żadnego pożyczonego, pobranego za darmo czy kupionego i nie dlatego, że jestem skąpa (chyba nie jestem) tylko dlatego, że robienie zdjęć temu co przyrządzam również sprawia mi ogromną radość. Wszystkie przepisy, które znajdziecie na Morwie są bezglutenowe i przeze mnie sprawdzone.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×