Targ Smaku

o-smaku

Adres bloga: o-smaku.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
13.02.2016

  • Z bloga: o-smaku

    Obieranie surowego bobu jest dosyć czasochłonne, ale warto poświęcić na tę czynność trochę czasu, bo cudowny smak bobowych kotlecików wynagrodzi nasz trud. Kotlety ze świeżego bobu ...
  • Z bloga: o-smaku

    Te proste kotlety smakują zdumiewająco dobrze, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę z jak skromnych składników powstały. Świetne jako danie obiadowe, sprawdzają się również na ...
  • Z bloga: o-smaku

    Aquafaba to naprawdę cudowna rzecz. Niemal każde ciasto, w którym użyjemy jej zamiast jajek, wychodzi jeśli nie idealnie, to przynajmniej zadowalająco. Tak też było w przypadku tego ciasta ...
  • Z bloga: o-smaku

    Jeśli staramy się jadać sezonowo, to maj i początek czerwca w Polsce upłynie nam pod znakiem szparagów. I groszku cukrowego, na punkcie którego w tym roku zupełnie zwariowałam.  Zdaję ...
  • Z bloga: o-smaku

    Mój domowy hit ostatnich dni. Młodsza córka zajada się tą jaglanką bez opamiętania - w końcu nie zawsze śniadanie smakuje jak deser. Jaglanka (czasami owsianka) wychodzi bardzo gęsta, ...
  • Z bloga: o-smaku

    Doskonale pamiętam moment, gdy spróbowałam tego sera  po raz pierwszy. Mieszałam w garnku gęstniejącą masę i nie mogąc się powstrzymać oblizałam łyżkę. Wstrzymałam oddech z wrażenia...
  • Z bloga: o-smaku

    Choć kapusta bok choy (pak choy) pojawiła się na polskim rynku całkiem niedawno i wydaje się być  egzotycznym warzywem, jest dość łatwa w uprawie w naszej strefie klimatycznej i smakuje ...
  • Z bloga: o-smaku

    Ze wszystkich mlek roślinnych najbardziej lubię kokosowe. Niestety większość dostępnych mlek w puszkach zawiera różne niezdrowe dodatki, a te całkowicie naturalne są dość drogie. No i te ...
  • Z bloga: o-smaku

    Jeśli ktoś nigdy nie jadł plantanów czyli zielonych bananów, pewnie chciałby wiedzieć jak one smakują. Otóż zielone banany w smaku najbardziej przypominają ziemniaki, dopiero po dojrzeniu ...
  • Z bloga: o-smaku

    Gdy jakiś czas temu natknęłam się na pewien przepis na fetę z tofu, od razu wiedziałam, że  to będzie strzał w dziesiątkę. Dlaczego? Bo do solanki, w której moczy się tofu należało ...
  • Z bloga: o-smaku

    Dzisiejsze ciasto to efekt końcowy wielu, często nieudanych eksperymentów. Na szczęście nie zrażałam się niepowodzeniami, tylko piekłam i wyciągałam następujące wnioski.  Po pierwsze ...
  • Z bloga: o-smaku

    Kiedyś kupiłam paczkę z mieszanką różnych strączków i saszetką z suszonymi warzywami. Nazywało się to zupa włoska czy jakoś podobnie. Po ugotowaniu okazało się, że pomysł ...
  • Z bloga: o-smaku

    Na ogół staram się nie jadać niesezonowych warzyw i owoców, ale od czasu do czasu udzielam sobie małej dyspensy. Na przykład na poniższą sałatkę kalafiorową, którą ostatnio jadłam u ...
  • Z bloga: o-smaku

    Hodowla kiełków słonecznika w domu jest niezwykle tania i prosta. Nie potrzebujemy żadnego specjalistycznego sprzętu - wystarczy jedynie plastikowy lub szklany pojemnik i durszlak do odcedzania....
  • Z bloga: o-smaku

    Prosty deser, w miarę zdrowy i szybki do przygotowania (nie licząc czasu, który musi spędzić w lodówce). Klasyczne połączenie smaku cytryny, ananasa, kokosa i mięty znane choćby z mohito ...
  • Z bloga: o-smaku

    To bardzo skromne ciasteczka - kilka składników, żadnych zaskakujących kombinacji smakowych. W smaku przypominają trochę digestive biscuits. Są wegańskie, na oleju kokosowym ze sporym ...
  • Z bloga: o-smaku

    Mój ryż smażony z kimchi zainspirowany jest popularnym koreańskim daniem, jednak nie dążyłam do zachowania jak największej autentyczności tej potrawy. Zresztą potrawa ta występuje w ...
  • Z bloga: o-smaku

    Brązowy ryż to coś, co chciałabym częściej jeść. Niestety jego smak ani mnie, ani nikogo w mojej rodzinie nie zachwyca. Wolimy biały ryż, najlepiej Basmati. Brązowy ryż jest jednak o ...
  • Z bloga: o-smaku

    Różne są gusta i czasem nie sposób zrozumieć gustów innych ludzi. Gdy ja przemarznięta do szpiku kości wracałam do domu mroźnym zimowym wieczorem marząc o gorącej herbacie, grupka ...
  • Z bloga: o-smaku

    W minionym roku opublikowałam  na blogu ponad siedemdziesiąt przepisów. I choć wszystkie potrawy przygotowane na ich podstawie bardzo mi smakowały, część z nich pojawiała się na naszym ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×