Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Kuchnia z pasją. Szewską!

O gotowaniu z pasją, szewską!

Zobacz pełny opis

Adres bloga: kuchniazpasja.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Lassi to indyjski napój przyrządzany z jogurtu, owoców i przypraw. Bardzo orzeźwiający szczególnie w upalne dni. W wersji wegańskiej z mlekiem kokosowym, które można zrobić samemu w domu. ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Zielony koktajl o orzeźwiającym smaku jabłka, nutą imbiru i aromacie pietruszki. Pycha! Składniki na 2 porcje po 600ml: 3 łodygi selera naciowego, 1 ogórek, 1 jabłko, 1/4 pęczka pietruszki, 1...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Meksykański sos na bazie awokado, który jest smaczną przystawką, jak również dodatkiem do tortilli. Ja polecam także z domowym chlebem z masłem. Istnieje wiele wariantów. Podstawą jest ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Koktajl pełen witamin. Dodatek soku jabłkowego niweluje „trawiasty” smak jarmużu. Jeśli nie jesteście przekonani do tego smaku spróbujcie go przełamać. Konopie wzbogacają koktajl o ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Dzisiejszy koktajl będzie na słodko. Smaki, które przypominają mi ubiegłoroczny urlop na Malediwach, tzn. kokos, mango, ananas… Składniki na 2 porcje (shakery o pojemności 700 ml) 1 dojrzałe...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Chrupiące warzywa, sos sojowy i chilli to składniki, które łączymy z kuchnią azjatycką. Zimą, gdy świeżych warzyw nie ma zbyt wiele, a ich smak pozostawia wiele do życzenia, taka sałatka ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Lubicie bataty? Ja ubóstwiam. Pieczone są idealne jako dodatek do grillowanego mięsa lub nawet jako samodzielne danie. Można je zjeść ze skórką, wszak obierając tracimy wiele wartości ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Sałatka, która poprawi nastrój w każdy nawet najbardziej ponury dzień. Świeżość mango, zieleń awokado i rozgrzewająca ostrość tabasco. A do tego łatwe przygotowanie. Czego chcieć ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Poniedziałek w pracy trzeba sobie jakoś osłodzić. Na przykład pożywną jaglanką z owocami. Dobra alternatywa dla twarożku lub kanapki. O drożdżówce to już nie wspomnę. Przygotowanie to ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Nigdy nie byłem wielkim amatorem dań wegetariańskich. Mięso generalnie w mojej kuchni musi być. Jednak za sprawą książki „Hummus za’atar i granaty” przekonałem się, że dania bez ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Wigilijne pierogi według przepisu mojej babci. Lepiliśmy je zawsze we wigilię od samego rana. Nie są gotowane, lecz smażone w głębokim tłuszczu. Aby były idealnie chrupiące ciasto powinno ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Święty Mikołaj przyniósł mi książkę Samar Khanafer „Hummus za’atar i granaty”. Przepisy są wspaniałe. Nowe odkrycia smaków, aromatów. W dodatku autorka pokazuje jak od podstaw ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Hummus najlepiej jeść za pomocą specjalnego chlebka, który dobrze znamy z sieciowej restauracji. Jak byłem nastolatkiem wyobrażałem sobie, że upieczenie takiego chlebka to nie lada wyczyn. Nic...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Obok hummusu najbardziej znana pasta. Również vege, ponieważ głównym składnikiem jest bakłażan. Trochę słaby sezon na ten owoc (tak, to jest owoc), ale delikatesy dają radę. Mimo że nie ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Bardzo pożywne danie. Warto zrobić więcej i zabrać do pracy następnego dnia. Przepis oczywiście z książki „Hummus za’atar i granaty”. Nie miałem melasy z granatów, więc jej nie ...

Opis:

O gotowaniu z pasją, szewską!