Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Kuchnia z pasją. Szewską!

O gotowaniu z pasją, szewską!

Zobacz pełny opis

Adres bloga: kuchniazpasja.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Propozycja dla diabetyków i gardzących słodzikami. Nie jest słodka, nie ma co oszukiwać. Korzystamy z naturalnego cukru obecnego w składnikach oraz wanilii, która w pewien sposób oszukuje ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Jesień, a właściwie już zima ale udało mi się znaleźć w sklepie świeże zielone szparagi. Uwielbiam je! Skąd przypłynęły – nie chcę wiedzieć. Nie były idealne jak te kupione wiosną,...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Pyry z gzikiem to w Wielkopolsce ziemniaki z twarogiem. Często jedzone w piątek na obiad ze względu na postny charakter dania. Zamieniłem to obiadowe danie na przekąskę, którą można zjeść ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Przekąska dla każdego fana siłowni. Można oczywiście kupić gotowy w sklepie, ale cena jest powiedziałbym dziesięciokrotnie wyższa. Przygotowując go w domu macie dodatkową satysfakcję, że ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Lassi to indyjski napój przyrządzany z jogurtu, owoców i przypraw. Bardzo orzeźwiający szczególnie w upalne dni. W wersji wegańskiej z mlekiem kokosowym, które można zrobić samemu w domu. ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Przepis znalazłem na stronie mojewypieki.com. Nie wymyśliłem go. Polecam, gdyż jest szybkie w przygotowaniu i bardzo aromatyczne i smaczne. Zmieniłem jedynie dekorację na polewę z białej ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Makaron jest ogólnie dobry w każdej postaci. A w tej jest dobry szczególnie! Składniki na 4 porcje: 500 g makaronu tagiatelle, 400 g polędwicy wieprzowej, 1 cukinia, 2 pomidory, 2 ząbki czosnku,...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Jedliście kiedyś zielone ciasto? I nie mam tu na myśli znalezionego po dwóch tygodniach w lodówce. Sernik z zieloną herbatą i cytryną oczaruje każdego. Jeśli ktoś się boi, to mogę ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Zielony koktajl o orzeźwiającym smaku jabłka, nutą imbiru i aromacie pietruszki. Pycha! Składniki na 2 porcje po 600ml: 3 łodygi selera naciowego, 1 ogórek, 1 jabłko, 1/4 pęczka pietruszki, 1...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Meksykański sos na bazie awokado, który jest smaczną przystawką, jak również dodatkiem do tortilli. Ja polecam także z domowym chlebem z masłem. Istnieje wiele wariantów. Podstawą jest ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Kolejny bardzo szybki przepis na makaron. Kilka składników, łatwa receptura, a danie bardzo wykwintne. Jeśli jeszcze zostały Wam grzyby po Bożym Narodzeniu to warto je wykorzystać zanim ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Koktajl pełen witamin. Dodatek soku jabłkowego niweluje „trawiasty” smak jarmużu. Jeśli nie jesteście przekonani do tego smaku spróbujcie go przełamać. Konopie wzbogacają koktajl o ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Dzisiejszy koktajl będzie na słodko. Smaki, które przypominają mi ubiegłoroczny urlop na Malediwach, tzn. kokos, mango, ananas… Składniki na 2 porcje (shakery o pojemności 700 ml) 1 dojrzałe...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Taka pieczeń to kwintesencja domowego obiadu. Oczywiście z jajkiem w środku, ale zamiast polskiego zawiesistego sosu będą upieczone razem z mięsem warzywa i pieczarki. Do mięsa nie dodaję ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Tort bezowy uwielbia każdy. Zrobienie go w domu nie jest bardzo trudne. Wymaga jedynie sporo cierpliwości, gdyż czas pieczenia to około 3 godzin. Polecam do niego aksamitny krem o aromacie róży....
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Chrupiące warzywa, sos sojowy i chilli to składniki, które łączymy z kuchnią azjatycką. Zimą, gdy świeżych warzyw nie ma zbyt wiele, a ich smak pozostawia wiele do życzenia, taka sałatka ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Taka wariacja na temat pizzy to awaryjna przekąska, gdy nie mamy czasu, a chcemy przygotować coś dobrego. Przygotowanie zajmuje nie więcej niż 30 min. Składniki na 12 zapiekanek: 1 opakowanie ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Canelloni bez mięsa. Żywe kolory dodadzą optymizmu szczególnie teraz, gdy za oknem szaro. Składniki na 4 porcje: 12 rurek canelloni, opakowanie mrożonej dyni (w sezonie oczywiście 450g ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Uwielbiam tarty, a Wy? Żeby było choć trochę zdrowiej zrobiłem spód z pełnoziarnistej mąki. Połączenie brokuła i wędzonego łososia wspaniale się komponuje ze śmietankowym musem. ...
  • Z bloga: Kuchnia z pasją. Szewską!

    Okonomiyaki to japoński omlet. Przygotowałem go w wersji bez mąki, więc jest glutenfree. Oryginalny przepis zalecał posypanie go płatkami bonito oraz wodorostów. Chciałem, aby smak nie był ...

Opis:

O gotowaniu z pasją, szewską!