Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Kolejną typową, jesienną propozycją jest dynia. Prezentowałam już dynię pieczoną, ale z zupełnie innym zestawem dodatków. Tu mamy oprócz ziół również parmezan, który tworzy pyszną ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Zebrałam niedawno ostatnie w tym roku pomidory koktajlowe i zamarzyło mi się zrobić z nich coś naprawdę ekstra. Wybór padł na risotto, w którym owe pomidorki koktajlowe królują nad daniem...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jeśli spodziewacie się  przepisu na klasyczny ryż rozmaitości to niestety muszę Was rozczarować. Nie ma tu groszku, jajka czy marchewki pociętej w kostkę.Ale są inne, pyszne rzeczy.Czasami...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dostałam niedawno kawałek tradycyjnego salcesonu od koleżanki- ciasto było mięciutkie, puszyste, delikatne, bardzo wilgotne i aromatyczne.Zniknęło bardzo szybko. I tak sobie pomyślałam- ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To chyba najprostszy i najszybszy dżem na świecie a przy tym zaskakujący smakiem, gdyż bardziej przypomina ananasowy niż z cukinii.Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie dodała tam czegoś ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W zasadzie tytuł posta zdradza prawie wszystkie sekrety tego dania. Jeśli podacie je z ryżem-może pełnić rolę dania głównego. Może być też doskonałą przekąską na imprezie siedzącej ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś będzie kaloryczne wspomnieni: ciasto francuskie, smażone grzyby, mozzarella...no i rybka rzecz jasna. Tak naprawdę w ciasto francuskie można zwinąć prawie wszystko wieć potraktujcie ten...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Soczyste, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku- nie przypuszczałam, że wyjdą tak smaczne. Całe życie dodawałam jajko a ponieważ teraz nie mogę, musiałam znaleźć jakiś sposób na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To jedna z moich ulubionych zup, w nieco zmodyfikowanej wersji. Po pierwsze w oryginale do tom yum dodaje się mleko skondensowane a nie kokosowe. Po drugie nie pływają w niej warzywa i po ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To mój comford food, zdecydowanie. Jeśli mam akurat świeże krewetki to przygotowanie zajmuje jakieś 5 minut a jedzenie nieco dłużej ze względu na konieczność obierania tych skorupiaków ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Za moment młoda marchewka na dobre zagości w sklepach i na bazarkach, a upieczona ze świeżymi ziołami, gruboziarnistą solą i innymi dodatkami nie ma sobie równych. Oczywiście starą też ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś obiecany przepis na drugą wersję ciasta na pizzę. Jest wygodne, bo można je przygotować nawet dwa dni wcześniej i trzymać w lodówce a przed przyjściem gości wyjąć i uformować ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Taka zupka to prawdziwy rarytas, zwłaszcza gdy wracasz z pracy a ona już czeka, pachnąca, gęsta, sycąca... Jeśli wyeliminujecie gotowanie wywaru rybnego (czego nie zalecam) to można ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nie lubię babeczek i nie mam potrzeby (ani konieczności) pieczenia smakołyków bezglutenowych. Szczerze mówiąc nie przepadam za takimi. Ale te babeczki skradły moje serce-absolutnie. Są ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To jest prawdziwa petarda jeśli chodzi o świąteczne przysmaki. Mazurek robi się praktycznie sam, przepis na spód można wykorzystać też do innych mazurków-jest kruchy, delikatny i bardzo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pod taką nazwą to ciasto widnieje w moim magicznym zeszycie od kilkudziesięciu lat. Ale tak naprawdę przypomina zwykły miodownik. Krem robi się z kaszy manny, a do placków dodaje się miód. ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pasztety rybne w niczym nie ustępują pasztetom mięsnym a nawet są w mojej ocenie lepsze, zdrowsze, mniej kaloryczne i znacznie lżejsze. Do przygotowania tego świątecznego pasztetu użyłam ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak naprawdę nazwa tego deseru powinna brzmieć "jogurtownik", bo z serem ma niewiele wspólnego. Natomiast owoców leśnych jest w nim i na nim co nie miara. Do tego pyszna beza- też pod i na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    O karaibskim curry pisałam już tutaj, na moim gastro-podróżniczym blogu. Jest to danie kompletne w swoim smaku, sycące, pyszne, genialne. I takie potrawy jak ta właśnie sprawiają, że ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czasem mamy mało czasu na gotowanie, albo nie za bardzo mamy ochotę. Idealnym rozwiązaniem jest ta szybka potrawka z cieciorki, którą można przygotować dosłownie w 20 minut. Możemy użyć ...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...