Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak jak obiecywałam dziś dalej eksperymentujemy z mango, w daniu głównym oczywiście.Potrawa jest  wegańska, bezglutenowa, bardzo lekka i pyszna.Przesmażenie bakłażana wymaga trochę ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Do przygotowania tej sałatki, a w zasadzie surówki można użyć dowolnych warzyw korzeniowych, ważne jest  jedynie to żeby wszystkich było ich tyle samo. Dla mnie bardzo fajna jest chrupka ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Po aromatycznej sałatce z warzyw korzeniowych nadszedł czas na pikantną wersję marchewki. Tą sałatkę można podać do obiadu, ale świetnie się sprawdzi jako przystawka.Ważne jest aby ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    25 minut- tyle potrzeba aby ugotować tę przepyszną zupę. A w trakcie gotowania można spokojnie zająć się robieniem drugiego dania.Jeśli nie jesteście weganami ani nie macie obostrzeń ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To miałby być post około świąteczny, ale dzisiejsze opady śniegu mnie sprowokowały do wcześniejszej edycji tego przepisu. Pomysł urodził mi się wczoraj, zresztą w ogóle miałam bardzo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ten jabłecznik robiłam kilkukrotnie, za każdym razem coś zmieniając. Przedstawię Wam wersję według mnie najlepszą, gdyż jest najbardziej wilgotna, spód nie jest zbyt gruby, ale ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Zupa  z opieniek jest jedną z moich ulubionych i tak się szczęśliwie składa, że właśnie mamy pełnię sezonu na te urocze grzybki.W wersji tradycyjnej robi się ją na wywarze wołowym. Ja ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jak łatwo można zauważyć ta nalewka jest zdecydowanie ciemniejsza i ma intensywniejszą barwę niż jej klasyczna wersja. A wszystko to za sprawą jednego dodatku, który nie tylko poprawia ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Miałam długą przerwę w pieczeniu chleba na zakwasie dlatego z tym większą radością wróciłam do tej czynności- przyznam się szczerze, że trochę  zmotywowały mnie bezskuteczne ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jestem zakochana w tym smalczyku, naprawdę...Przepis pochodzi z książki Ewy Dobek z przepisami kuchni pięciu przemian choć trochę pozmieniałam proporcje.Jeśli nie jadacie masła, spokojnie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nadszedł czas na przedstawienie Wam jednego z moich ulubionych dań- frijoles mexicanas. Jest to potrawka z czarnej fasoli, którą można spotkać praktycznie w każdej meksykańskiej jadłodajni-...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Bardzo lubię takie szybkie produkcje kuchenne. Pasta jest delikatna, kremowa, smakiem przypomina nieco nadzienie do ruskich pierogów. Jeśli użyjecie odsączonej fasoli z puszki to przygotujecie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Uwielbiam ziemniaki, najbardziej właśnie takie pieczone z dobrze przyrumienioną skórką i miękkim środkiem, obsypane ziołami i oblane tłuszczem. I nic na to nie poradzę:-)Można je zrobić ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ta pasta to prawie baba ganoush, ale wzbogacona cieciorką. Pomysł wziął się oczywiście z nadwyżek cieciorki, która pojawiła się w wyniku wykorzystywania aquafaby (wody po cieciorce) do ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ależ miałam smaka  na knedle. A ponieważ sezon na węgierki wciąż trwa, nie pozostało mi nic innego jak zakasać rękawy i zabrać się do lepienia.Z powodu obostrzeń dietowych musiały  ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nadszedł idealny czas na zbieranie aronii, choć niektórzy czekają do pierwszych przymrozków. Ja wolę jednak zbierać teraz kiedy jest słodka i niezbyt pomarszczona. To co proponuję to ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś obiecany przepis dla dorosłych czyli nalewka. Osobiście nie lubię  trunków słodkich i rozwodnionych dlatego też moje nalewki są po prostu konkretne. Używam mało cukru i sporo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tytuł posta sugeruje, że pigwa jeszcze się pojawi, ale w nieco przełamanej wersji. Dziś tak klasycznie, bez żadnych dodatków.I znów- będzie mocno, konkretnie i wytrawnie, tak jak ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To mało popularna forma przechowywania i przetwarzania pomidorów. Pierwszy raz zetknęłam się z nią organoleptycznie na Podlasiu kilka lat temu i od tamtego czasu kiszone pomidory goszczą na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak jak napisałam, dziś pokażę jak można wykorzystać kiszone pomidory. Same pomidory smakiem przypominają nieco kiszone ogórki natomiast konsystencja jest zaskakująco zwarta.Zupę ...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...