Targ Smaku

Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jeśli jesteście zdecydowanymi mięsożercami, możecie pozamieniać w tej zupie składniki takie jak wywar czy zabielacz i dodać jeszcze trochę sera topionego. Ale zachęcałabym Was do ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ostatnio miałam możliwość jedzenia tego boskiego deseru przez tydzień, dzień w dzień. I wiecie co? Wciąż mi mało....To kwintesencja czekoladowego smaku  częściowo stała a częściowo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czasem mam dość ziemniaków, ryż, makaronu czy kaszy. Placki chlebowe stanowią cudowny zamiennik zwłaszcza jako dodatek czy zapychacz w potrawach półpłynnych takich jak gulasz, curry czy ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Miałam mały kłopot z nazwaniem tej potrawy, bo jest tam wszystko- ryba, risotto warzywne, szpinak i ciasto francuskie. W zasadzie jest to klasyczny eintopf tyle, że w mniej klasycznej formie. ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pod tą przedziwną i tajemniczą nazwą kryje się trunek artystów i studentów z czasów Augusta III Sasa.  Głównym składnikiem nadającym ton tej nalewce jest miód- naturalny antybiotyk, ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Robiąc gołąbki  zawsze przygotowuję przynajmniej dwa rodzaje farszu- jeden tradycyjny z mięsem a drugi warzywny. Jak zapewne pamiętacie jakiś czas temu przygotowywałam paprykarz warzywny- ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Od czasu do czasu nie potrafię sobie odmówić smażonego łososia, a żeby nie dodawać do niego zbyt dużo dodatkowego tłuszczu smażę go na papierze do pieczenia. Tę metodę można też ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W tym tygodniu będą królować napoje. Na pierwszy ogień idzie koktajl z pomelo i ananasa- doskonała propozycja dla wszystkich, którzy są na diecie lub po prostu dbają o ilość spożywanych ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Może nazywanie tego pastą jest niewielkim nadużyciem, ale jakoś nie miałam pomysłu na inną nazwę. Ale pasta od biedy ujdzie- można tym smarować i dobrze się trzyma na kanapce. Świetnie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czy pasztet będzie pikantny czy nie decydujecie sami, jednak fasola jest dość neutralna w smaku i trzeba jej trochę pomóc. Jeśli nie przepadacie za ostrością pieprzu cayenne czy chili, ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

                                                                           Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!A skoro stary skończyliśmy słodkim przepisem to i ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Faszerowane pieczarki są świetną propozycją na karnawałowe imprezy. Można podawać je na ciepło i na zimno. Jak farsz może posłużyć cokolwiek co mamy pod ręką plus odrobina sera i ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ta pyszna i pożywna zupa w zupełności zastąpi dwudaniowy,pełnowartościowy posiłek. Choć gotowana na wodzie jest sycąca, ale nie ciężka. Nie przypomina tradycyjnej fasolowej, za którą ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Niestety moje zdolności plastyczne są znikome, nawet jeśli chodzi tylko o lepienie kulek z ciasta. Ale na szczęście ich niedoskonały kształt nie umniejsza walorów smakowych. Do tego jeszcze ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Po świętach została mi nadwyżka różnych produktów więc puściłam wodze fantazji i część z nich zutylizowałam w kuchni tworząc przeróżne dania z resztek. Tak też powstał ten ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ponieważ nie lubię karpia, przygotowuję na Wigilię jakąś inną rybę na ciepło. W tym roku padło na sandacza. Przepis zaczerpnęłam od naszych północnych sąsiadów, tyle, że tam tak ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nie ma co ukrywać, że pieczenie ciast nie jest moim ulubionym zajęciem. Robię to okazjonalnie. Tym razem postanowiłam wypróbować przepis mojej babci na makowiec, który gości na naszym ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Do niedawna ryby w occie mogły dla mnie nie istnieć, ale za sprawą mojej koleżanki, która podarowała mi słoik własnoręcznie zrobionych śledzi, zakochałam się w nich bez pamięci. Ten ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Myślę, że gdyby to mężczyźni mieli przejąć pielęgnowanie wigilijnych tradycji to bardzo szybko Wigilii albo by nie było wcale albo odbywała by  się przy telewizji, meczu, piwie, ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Być może dla niektórych to będzie przesada, ale ostatnio tęskniłam i za plackami i za kapustą kiszoną. I tak zrodził się pomysł połączenia tych dwóch składników w jedną całość. ...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×