Targ Smaku

Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Na samą myśl o tych pierożkach leci mi ślina...Są delikatne, lekkie, pyszne. Może trzeba się trochę nasiekać, ale uwierzcie mi-naprawdę warto. Jeśli macie możliwość, użyjcie do ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nie lubię babeczek i nie mam potrzeby (ani konieczności) pieczenia smakołyków bezglutenowych. Szczerze mówiąc nie przepadam za takimi. Ale te babeczki skradły moje serce-absolutnie. Są ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czy sałatka w wersji light to dobra propozycja po świętach? Wierzę, że tak :-) zwłaszcza, że dookoła słyszę tylko przyrzeczenia przejścia na dietę i to natychmiast, i że nigdy już się...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To jest prawdziwa petarda jeśli chodzi o świąteczne przysmaki. Mazurek robi się praktycznie sam, przepis na spód można wykorzystać też do innych mazurków-jest kruchy, delikatny i bardzo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pod taką nazwą to ciasto widnieje w moim magicznym zeszycie od kilkudziesięciu lat. Ale tak naprawdę przypomina zwykły miodownik. Krem robi się z kaszy manny, a do placków dodaje się miód. ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pasztety rybne w niczym nie ustępują pasztetom mięsnym a nawet są w mojej ocenie lepsze, zdrowsze, mniej kaloryczne i znacznie lżejsze. Do przygotowania tego świątecznego pasztetu użyłam ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Niechcący w tle znów pojawi się batat, ale tym razem nie będzie dominował smakiem choć objętością na pewno tak. Tym razem pierwsze skrzypce grać będzie jabłko choć to nie jest zupa ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak naprawdę nazwa tego deseru powinna brzmieć "jogurtownik", bo z serem ma niewiele wspólnego. Natomiast owoców leśnych jest w nim i na nim co nie miara. Do tego pyszna beza- też pod i na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    O karaibskim curry pisałam już tutaj, na moim gastro-podróżniczym blogu. Jest to danie kompletne w swoim smaku, sycące, pyszne, genialne. I takie potrawy jak ta właśnie sprawiają, że ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To chleb z dwóch rodzajów mąki żytniej, bez dodatku mąki pszennej. Prosty, smaczny, bardzo długo zachowuje świeżość.Jest to ostatnio mój faworyt.Trzeba trochę uzbroić w cierpliwość, ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To będzie tydzień pod znakiem zupy. Pierwszą z nich będzie zupa kalafiorowa z czerwoną soczewicą w mocno indyjski stylu- aromatyczna, lekko pikantna i słodka, nieziemsko pachnąca. Nie ma w ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jeśli myślicie, że chodzi w tej zupie o orzechy włoskie, to nic bardziej mylnego. Jest słodkawo-pikantna, nieprawdopodobnie kremowa, gęsta i sycąca. Gdy zrobiłam ją po raz pierwszy prośbom...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czasem mamy mało czasu na gotowanie, albo nie za bardzo mamy ochotę. Idealnym rozwiązaniem jest ta szybka potrawka z cieciorki, którą można przygotować dosłownie w 20 minut. Możemy użyć ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To naprawdę najlepszy przepis z jakim się zetknęłam, mam go od lat wycięty z gazety i wklejony do zeszytu. Testowałam wiele innych, ale ten odpowiada mi najbardziej- jest mało słodki, lekki ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pizza jest daniem, do którego wracam regularnie, ba, mam do niego ogromną  słabość. Wypróbowałam już sporo przepisów na ciasto no i oczywiście jeśli jestem w miejscu, w którym można ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To będzie pyszny początek tygodnia:-) Masło orzechowe- w tym wypadku z orzeszków ziemnych- nie ma sobie równych. Warunkiem jest jednak bardzo dobry blender. Oczywiście nie uzyskamy idealnie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To oczywiście nie muszą być akurat Portobello, jeśli znajdziecie zwykłe z dużymi kapeluszami śmiało możecie je wykorzystać.Użyłam szpinaku mrożonego i świeżego, ale zbliża się sezon...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Godzinę po upieczeniu zostało pół bochenka...To chyba niezła rekomendacja, prawda? Dodajmy do tego boski zapach, który unosi się w domu. Po prostu orgia zmysłów... :-)Potrzeba upieczenia ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Większości z nas śledzie kojarzą się głównie z tymi solonymi lub w oleju, podawanymi z różnymi dodatkami. Do wersji smażonej używamy śledzi świeżych, najlepiej filetów. Oczywiście ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś obiecana trzecia wersja łososia- tym razem nieco bardziej egzotyczna, bo w sosie teriyaki.Przepisów na ten sos jest pewnie tyle co osób go przygotowujących. Robi się go jak zwykle bardzo ...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×