Targ Smaku

Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Kolejną typową, jesienną propozycją jest dynia. Prezentowałam już dynię pieczoną, ale z zupełnie innym zestawem dodatków. Tu mamy oprócz ziół również parmezan, który tworzy pyszną ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Kasztany są rzadko wykorzystywane w kuchni, nie wszyscy lubią ich smak- lekko słodkawy, mączny, trochę przypominający bataty. Ja czasem lubię wpleść je w danie, dzięki temu zwykła potrawa...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Do przygotowania tej sałatki, a w zasadzie surówki można użyć dowolnych warzyw korzeniowych, ważne jest  jedynie to żeby wszystkich było ich tyle samo. Dla mnie bardzo fajna jest chrupka ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Po aromatycznej sałatce z warzyw korzeniowych nadszedł czas na pikantną wersję marchewki. Tą sałatkę można podać do obiadu, ale świetnie się sprawdzi jako przystawka.Ważne jest aby ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jesień zawsze kojarzy mi się z pięknym kolorem liści, z lekko przygaszonymi promieniami słońca, z nieco cięższymi potrawami na stole. Tak będzie i dzisiaj, bo kaczka to również ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    25 minut- tyle potrzeba aby ugotować tę przepyszną zupę. A w trakcie gotowania można spokojnie zająć się robieniem drugiego dania.Jeśli nie jesteście weganami ani nie macie obostrzeń ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Zebrałam niedawno ostatnie w tym roku pomidory koktajlowe i zamarzyło mi się zrobić z nich coś naprawdę ekstra. Wybór padł na risotto, w którym owe pomidorki koktajlowe królują nad daniem...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jeśli spodziewacie się  przepisu na klasyczny ryż rozmaitości to niestety muszę Was rozczarować. Nie ma tu groszku, jajka czy marchewki pociętej w kostkę.Ale są inne, pyszne rzeczy.Czasami...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To miałby być post około świąteczny, ale dzisiejsze opady śniegu mnie sprowokowały do wcześniejszej edycji tego przepisu. Pomysł urodził mi się wczoraj, zresztą w ogóle miałam bardzo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ten jabłecznik robiłam kilkukrotnie, za każdym razem coś zmieniając. Przedstawię Wam wersję według mnie najlepszą, gdyż jest najbardziej wilgotna, spód nie jest zbyt gruby, ale ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Po chwili przerwy wracam do Was z pyszną propozycją obiadową. Karkówka jest powszechnie lubianą częścią świnki. Przepis, który dziś zaproponuję może być wykorzystany albo na grillu ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Zupa  z opieniek jest jedną z moich ulubionych i tak się szczęśliwie składa, że właśnie mamy pełnię sezonu na te urocze grzybki.W wersji tradycyjnej robi się ją na wywarze wołowym. Ja ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jak łatwo można zauważyć ta nalewka jest zdecydowanie ciemniejsza i ma intensywniejszą barwę niż jej klasyczna wersja. A wszystko to za sprawą jednego dodatku, który nie tylko poprawia ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dostałam niedawno kawałek tradycyjnego salcesonu od koleżanki- ciasto było mięciutkie, puszyste, delikatne, bardzo wilgotne i aromatyczne.Zniknęło bardzo szybko. I tak sobie pomyślałam- ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Miecznik jest u nas chyba mało popularną rybą. A szkoda, bo ma kapitalne, zwarte mięso, mało ości, szybko się przyrządza i doskonale smakuje.Poza tym z ciekawostek miecznik to najszybsza ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pozostajemy w klimacie meksykańskim, przynajmniej jeszcze dzisiaj.Burrito to nic innego jak inaczej zwinięta tortilla.Oczywiście w Meksyku tortille smakują nie tak jak te, które można kupić u...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Miałam długą przerwę w pieczeniu chleba na zakwasie dlatego z tym większą radością wróciłam do tej czynności- przyznam się szczerze, że trochę  zmotywowały mnie bezskuteczne ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jestem zakochana w tym smalczyku, naprawdę...Przepis pochodzi z książki Ewy Dobek z przepisami kuchni pięciu przemian choć trochę pozmieniałam proporcje.Jeśli nie jadacie masła, spokojnie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Od dawna chodziła za mną ta zupa, a jesienna aura tylko przyspieszyła moment jej ugotowania.Przygotowanie wymaga trochę pracy gdyż najpierw trzeba ugotować dobry bulion wołowy- nie polecam ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pozostaniemy w klimacie z lekka orientalnym. Ten łosoś dzięki specyficznej marynacie pomimo porządnego wysmażenia pozostaje soczysty w środku. Można go przyrządzić zarówno na patelni ...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×