Targ Smaku

Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czasem mamy mało czasu na gotowanie, albo nie za bardzo mamy ochotę. Idealnym rozwiązaniem jest ta szybka potrawka z cieciorki, którą można przygotować dosłownie w 20 minut. Możemy użyć ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To naprawdę najlepszy przepis z jakim się zetknęłam, mam go od lat wycięty z gazety i wklejony do zeszytu. Testowałam wiele innych, ale ten odpowiada mi najbardziej- jest mało słodki, lekki ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pizza jest daniem, do którego wracam regularnie, ba, mam do niego ogromną  słabość. Wypróbowałam już sporo przepisów na ciasto no i oczywiście jeśli jestem w miejscu, w którym można ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To będzie pyszny początek tygodnia:-) Masło orzechowe- w tym wypadku z orzeszków ziemnych- nie ma sobie równych. Warunkiem jest jednak bardzo dobry blender. Oczywiście nie uzyskamy idealnie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To oczywiście nie muszą być akurat Portobello, jeśli znajdziecie zwykłe z dużymi kapeluszami śmiało możecie je wykorzystać.Użyłam szpinaku mrożonego i świeżego, ale zbliża się sezon...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Godzinę po upieczeniu zostało pół bochenka...To chyba niezła rekomendacja, prawda? Dodajmy do tego boski zapach, który unosi się w domu. Po prostu orgia zmysłów... :-)Potrzeba upieczenia ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Większości z nas śledzie kojarzą się głównie z tymi solonymi lub w oleju, podawanymi z różnymi dodatkami. Do wersji smażonej używamy śledzi świeżych, najlepiej filetów. Oczywiście ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś obiecana trzecia wersja łososia- tym razem nieco bardziej egzotyczna, bo w sosie teriyaki.Przepisów na ten sos jest pewnie tyle co osób go przygotowujących. Robi się go jak zwykle bardzo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Bardzo ciężko dostać żebro wołowe cięte wzdłuż a nie wszerz. Mnie się nie udało, ale przynajmniej znalazłam kawałki z dużą ilością mięsa. Zebro wołowe to inaczej szponder, który ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Przepraszam za brak jakiejkolwiek stylizacji, ale nie zdążyłam- zniknęły zanim się obejrzałam. Są naprawdę pyszne- puszyste w środku z chrupiącą skórką. No i pachną bajecznie.Mają ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W zeszłym tygodniu prezentowałam Wam łososia na parze z jajkiem po benedyktyńsku.Dziś obiecana druga propozycja. Do jej przygotowania również możemy wykorzystać łososia ugotowanego na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dorsz Skrei jest prawdziwym rarytasem, który można kupić tylko między styczniem a kwietniem. To naturalnie żyjąca ryba dorastająca za kołem podbiegunowym. Gdy kończy 5 lat przemierza 600 ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Obiecywałam łososia w trzech odsłonach, ale żeby nie było nudno, poprzetykam go innymi smakołykami. Krem z zielonego groszku to kolejna wegańska propozycja, jedna z moich ulubionych, którą ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W Tłusty Czwartek nie może zabraknąć czegoś kalorycznego i słodkiego, prawda?Ten przepis to kolejna perełka mojej babci. Chrust z tego przepisu jest kruchutki, cieniutki i najlepszy na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To pierwszy z trzech przepisów jaki zaprezentuję w najbliższym czasie na blogu z łososiem w roli głównej a wszystko dlatego, że udało mi się upolować łososia bałtyckiego i to w dodatku w...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak naprawdę ta tarta powinna nazywać się Key Lime Pie, ale ponieważ nie użyłam akurat tej odmiany limonek, pozwoliłam sobie na zmianę nazwy na tartę limonkową. Pierwszy raz styczność ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jeśli jesteście zdecydowanymi mięsożercami, możecie pozamieniać w tej zupie składniki takie jak wywar czy zabielacz i dodać jeszcze trochę sera topionego. Ale zachęcałabym Was do ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ostatnio miałam możliwość jedzenia tego boskiego deseru przez tydzień, dzień w dzień. I wiecie co? Wciąż mi mało....To kwintesencja czekoladowego smaku  częściowo stała a częściowo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Czasem mam dość ziemniaków, ryż, makaronu czy kaszy. Placki chlebowe stanowią cudowny zamiennik zwłaszcza jako dodatek czy zapychacz w potrawach półpłynnych takich jak gulasz, curry czy ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Miałam mały kłopot z nazwaniem tej potrawy, bo jest tam wszystko- ryba, risotto warzywne, szpinak i ciasto francuskie. W zasadzie jest to klasyczny eintopf tyle, że w mniej klasycznej formie. ...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×