Targ Smaku

Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Belona jest wciąż bardzo mało popularną rybą więc chcę ją dla Was trochę oswoić. Ma cudnie niebiesko-zielone ości, co ułatwia jedzenie. Mięso belony jest dość zwarte, bardziej niż u ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Grillowanie to nasz sport narodowy, zaraz po oglądaniu piłki nożnej w telewizji :-)Oczywiście to trochę ironiczna uwaga, ale ten sposób przyrządzania potraw ma też sporo zalet- jest ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nie ma chyba prostszych lodów niż sorbet. Zasada przygotowywania jest taka sama jak przy innych sorbetach czyli potrzebujemy owoc i syrop cukrowy.Oczywiście można takie lody wzbogacić miętą, ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś będzie kaloryczne wspomnieni: ciasto francuskie, smażone grzyby, mozzarella...no i rybka rzecz jasna. Tak naprawdę w ciasto francuskie można zwinąć prawie wszystko wieć potraktujcie ten...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Wiem, że zrobienie  porządnego schabowego to żadna filozofia, ale ten smakiem odbiega od oryginału. A wszystko za sprawą zalewy, w której jest moczony przed smażeniem, gdyż moim domownikom ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Soczyste, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku- nie przypuszczałam, że wyjdą tak smaczne. Całe życie dodawałam jajko a ponieważ teraz nie mogę, musiałam znaleźć jakiś sposób na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To jedna z moich ulubionych zup, w nieco zmodyfikowanej wersji. Po pierwsze w oryginale do tom yum dodaje się mleko skondensowane a nie kokosowe. Po drugie nie pływają w niej warzywa i po ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To mój comford food, zdecydowanie. Jeśli mam akurat świeże krewetki to przygotowanie zajmuje jakieś 5 minut a jedzenie nieco dłużej ze względu na konieczność obierania tych skorupiaków ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Niedawno mieliśmy w domu zestaw osób, które ciężko było wspólnie nakarmić ze względu i na upodobania kulinarne jak i na ograniczenia zdrowotne. I tak zrodził się pomysł na zieloną ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W końcu pojawiły się świeże truskawki!!! I choć cena jest jeszcze trochę wysoka (choć nie tak wysoka jak straszyli w telewizji) to i tak nie mogłam oprzeć się pokusie i z pierwszego ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nazwa tego autorskiego pieczywa jest może nieco przydługa, ale przynajmniej prawie w pełni oddaje skład. Przepis na zakwas z wody po kiszeniu ogórków pochodzi z książki "Kuchnia polska bez ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Cieciorka jest bardzo wdzięcznym materiałem twórczym, zwłaszcza jeśli chodzi o pasty na chleb. Chciałam ją trochę odchudzić i zrezygnować z dodawania pasty tahini- chyba się udało, ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Za moment młoda marchewka na dobre zagości w sklepach i na bazarkach, a upieczona ze świeżymi ziołami, gruboziarnistą solą i innymi dodatkami nie ma sobie równych. Oczywiście starą też ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Niedawno zastanawiałam się w jakim kierunku pójdzie moje gotowanie. I tak się złożyło, że życie samo podsunęło mi rozwiązanie. Od tej pory na blogu pojawią się dwie nowe kategorie: ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ta pasta to kolejna propozycja wykorzystania cieciorki jako bazy. Nie trzeba tu dbać o idealną gładkość pasty, drobne kawałeczki grochu czy pomidorów nie przeszkadzają. pasta świetnie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To zdecydowanie potrawa z azjatyckim pazurem. Oczywiście nie musicie używać makaronu ryżowego, u nas to aktualnie przymus dietetyczny. Możecie użyć zwykłego pszennego czy sojowego. Warzywa, ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Wygląda na to , że ten tydzień będzie na moim blogu wyjątkowo włoski. Na pierwszy ogień mamy spaghetti po bolońsku. Jeśli jesteście na diecie bezglutenowej- użyjcie odpowiedniego makaronu...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ta wersja pomidorowej odbiega od polskiego barowego stereotypu, nie robię jej na koncentracie i wywarze z kurczaka. To w zasadzie zupa wegańska jeśli pominiemy kulki mozzarelli. Polskim dodatkiem...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś obiecany przepis na drugą wersję ciasta na pizzę. Jest wygodne, bo można je przygotować nawet dwa dni wcześniej i trzymać w lodówce a przed przyjściem gości wyjąć i uformować ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ten gulasz tak naprawdę można zrobić z dowolnych warzyw- co kto lubi lub co ma w domu. Kwestia podania też jest dowolna- u mnie o naleśniki, pozostałość z dnia poprzedniego, ale sprawdzą ...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×