Targ Smaku

Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Lody piña colada...to brzmi pysznie, prawda? A jeszcze lepiej smakuje. To kolejna propozycja lodów wegańskich na bazie mleka kokosowego. Ważne jest aby było to mleko z co najmniej 80% ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nie wiem czy próbowaliście kisić coś innego niż ogórki. Jeśli nie to ten przepis jest właśnie dla Was. Dobór zawartości słoika jest absolutnie dowolny, chociaż niektóre warzywa jak na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Do przygotowania tego dania obiadowego możecie wykorzystać dowolne grzyby leśne lub ewentualnie pieczarki poza sezonem, choć lepsze i bardziej aromatyczne byłyby leśne mrożone.Poza tym danie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Gazpacho czyli zimna zupa pomidorowa pochodzi z Andaluzji, południowej części Hiszpanii. Latem temperatury przekraczają tam 40 stopni więc można zaufać doświadczeniu Hiszpanów w chłodzeniu...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jak wiecie wpisy na moim drugim, turystyczno-gastronomicznym blogu (najnowszy wpis o San Diego i Tijuanie TUTAJ) są powiązane z moją działalnością kulinarną stąd akurat dziś przepis na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dżem z czerwonej porzeczki robi się praktycznie identycznie jak dżem z czarnej porzeczki, lecz ja daję do niego nieco mniej cukru. Ale jak wiadomo wszystko zależy od słodkości ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Chyba nie ma lepszego orzeźwienia w upalne dni niż zimna zupa. zwłaszcza gdy jesteśmy w pracy. Na gazpacho przyjdzie pora później, ale dziś mam dla Was doskonałe połączenie warzywa i owocu...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nareszcie sezon grzybowy rozpoczęty :-) Pojawiły się już kurki, maślaki, kozaki, prawdziwki a nawet podgrzybki. I nic nie poradzę na to, że nie umiem przejść obok nich obojętnie. A skoro ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Połączenie wiśni z bananem nie jest może niczym odkrywczym, ale skoro sezon truskawkowy dobiega końca to czas przerzucić się na inne owoce.Do zrobienia tych lodów możecie użyć wiśni ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Jakiś czas temu ruszyłam znów z moją domową przetwórnią, na półce w spiżarni pyszni się dżem truskawkowy, sporo truskawek zamroziłam, część jak wiecie przerobiłam na lody. Teraz ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś kolejna lodowa propozycja- wegańska, naturalna, w miarę zdrowa jeśli przymkniemy oko na cukier, pyszna, orzeźwiająca...przymiotniki można by mnożyć. Myślę, że zadowoli niejedno ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Robienie ogórków małosolnych uprościłam chyba maksymalnie, dzięki czemu potrzebujemy jedynie 4 składników, nie licząc wody) aby osiągnąć pożądany efekt. Oczywiście przepisów jest ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Bardzo prosto, fajna przekąska, w sam raz jako urozmaicenie letnich spotkań przy grillu lub przy stole. Do środka możecie włożyć co Wam się podoba lub co macie pod ręką. Dobrze jednak aby ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Przepis na te przepyszne ogórki przywędrował do mnie z Poznania od męża koleżanki, który jest kulinarnym poszukiwaczem osobliwości. Przyznam szczerze, że z dużą rezerwą podchodziłam na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ten zestaw witamin i zapychacza nada się świetnie jako dodatek do grilla. Przyznam się szczerze, że uwielbiam takie jednogarnkowe wrzuty, które potem wstawia się do piekarnika i na jakiś czas...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Zazwyczaj nie mam szczęścia ze zbieraniem kurek, ale tym razem się udało- dostrzegłam je z poziomu siodełka rowerowego. I od razu powędrowały na patelnię jako dodatek do młodziutkiego ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Belona jest wciąż bardzo mało popularną rybą więc chcę ją dla Was trochę oswoić. Ma cudnie niebiesko-zielone ości, co ułatwia jedzenie. Mięso belony jest dość zwarte, bardziej niż u ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Grillowanie to nasz sport narodowy, zaraz po oglądaniu piłki nożnej w telewizji :-)Oczywiście to trochę ironiczna uwaga, ale ten sposób przyrządzania potraw ma też sporo zalet- jest ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nie ma chyba prostszych lodów niż sorbet. Zasada przygotowywania jest taka sama jak przy innych sorbetach czyli potrzebujemy owoc i syrop cukrowy.Oczywiście można takie lody wzbogacić miętą, ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś będzie kaloryczne wspomnieni: ciasto francuskie, smażone grzyby, mozzarella...no i rybka rzecz jasna. Tak naprawdę w ciasto francuskie można zwinąć prawie wszystko wieć potraktujcie ten...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×