Targ Smaku

Ada w kuchni

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.01.2016

  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nadszedł czas na przedstawienie Wam jednego z moich ulubionych dań- frijoles mexicanas. Jest to potrawka z czarnej fasoli, którą można spotkać praktycznie w każdej meksykańskiej jadłodajni-...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś wspomniane mięsko , które idealnie komponuje się z potrawką z fasoli. Bistec ranchera czyli inaczej stek ranczera to typowe danie meksykańskie i tak jak w przypadku Frijoles spotkać ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Bardzo lubię takie szybkie produkcje kuchenne. Pasta jest delikatna, kremowa, smakiem przypomina nieco nadzienie do ruskich pierogów. Jeśli użyjecie odsączonej fasoli z puszki to przygotujecie ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Uwielbiam ziemniaki, najbardziej właśnie takie pieczone z dobrze przyrumienioną skórką i miękkim środkiem, obsypane ziołami i oblane tłuszczem. I nic na to nie poradzę:-)Można je zrobić ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ta pasta to prawie baba ganoush, ale wzbogacona cieciorką. Pomysł wziął się oczywiście z nadwyżek cieciorki, która pojawiła się w wyniku wykorzystywania aquafaby (wody po cieciorce) do ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Ależ miałam smaka  na knedle. A ponieważ sezon na węgierki wciąż trwa, nie pozostało mi nic innego jak zakasać rękawy i zabrać się do lepienia.Z powodu obostrzeń dietowych musiały  ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To risotto skradło żołądek i serce mojemu mężowi. Nie dziwię się, jest faktycznie wyborne. Pomysł podpatrzyłam w menu jednej z trójmiejskich restauracji i jest to faktycznie strzał w ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Nadszedł idealny czas na zbieranie aronii, choć niektórzy czekają do pierwszych przymrozków. Ja wolę jednak zbierać teraz kiedy jest słodka i niezbyt pomarszczona. To co proponuję to ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś obiecany przepis dla dorosłych czyli nalewka. Osobiście nie lubię  trunków słodkich i rozwodnionych dlatego też moje nalewki są po prostu konkretne. Używam mało cukru i sporo ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To chyba najprostszy i najszybszy dżem na świecie a przy tym zaskakujący smakiem, gdyż bardziej przypomina ananasowy niż z cukinii.Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie dodała tam czegoś ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tytuł posta sugeruje, że pigwa jeszcze się pojawi, ale w nieco przełamanej wersji. Dziś tak klasycznie, bez żadnych dodatków.I znów- będzie mocno, konkretnie i wytrawnie, tak jak ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    To mało popularna forma przechowywania i przetwarzania pomidorów. Pierwszy raz zetknęłam się z nią organoleptycznie na Podlasiu kilka lat temu i od tamtego czasu kiszone pomidory goszczą na ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Tak jak napisałam, dziś pokażę jak można wykorzystać kiszone pomidory. Same pomidory smakiem przypominają nieco kiszone ogórki natomiast konsystencja jest zaskakująco zwarta.Zupę ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    W zasadzie tytuł posta zdradza prawie wszystkie sekrety tego dania. Jeśli podacie je z ryżem-może pełnić rolę dania głównego. Może być też doskonałą przekąską na imprezie siedzącej ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Wraz z nadejściem jesieni zaczynam sezon na przetwory ogórkowe. Jednym z moich ulubionych są ogórki konserwowe z dodatkiem marchewki i czosnku. Są słodko-winne, chrupkie, jędrne, aromatyczne....
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Gdy doczekamy się w końcu wysypu kurek szybko pojawia się pytanie co jeszcze można z nimi zrobić poza zupą, sosem, octem, jajecznicą,pierogami.. Myślę, że risotto, do którego dodamy ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Urlop zleciał w mgnieniu oka i z nową werwą zabieram się do dalszych kulinarnych działań. Mam wrażenie, że im więcej na rynku przetworzonej żywności pełnej konserwantów, syropu ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Dziś ciąg dalszy wpisów pod hasłem "domowa przetwórnia" a na tapecie fasolka szparagowa. Najlepiej wybierać okazy młode, jędrne i najlepiej bez łyka. Jeśli mamy fasolkę z łykiem, należy...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Pewnie istnieje spora grupa osób, dla których cukinia jest zmorą i mogłaby w ogóle nie istnieć. Sama znam kilka takich przypadków. Myślę, że ten przepis pomoże odczarować sytuację. A ...
  • Z bloga: Ada w kuchni

    Lody piña colada...to brzmi pysznie, prawda? A jeszcze lepiej smakuje. To kolejna propozycja lodów wegańskich na bazie mleka kokosowego. Ważne jest aby było to mleko z co najmniej 80% ...

Opis:

To blog stworzony z miłości do gotowania, tworzenia i oczywiście jedzenia. Zapraszam ...

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×