Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

Kuchnia przyprawiona szczyptą magii. Kulinarny blog Małgosi.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: osmykolorteczy.blog.pl

6 osób polubiło ten blog

4 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.09.2014

  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Takie pieczone pieczarki portobello są świetną przekąską lub aromatycznym dodatkiem do dania głównego. Z garścią rukoli i pokruszoną fetą będą natomiast lekkim, bezmięsnym daniem ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Chociaż dzisiaj nie potrafię przypomnieć sobie jak wyglądała moja ulubiona szarlotka z dzieciństwa, dokładnie pamiętam jej smak. Krucha, słodka i pachnąca cynamonem. Nie za bardzo, nie za ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Wędliny można po prostu podać na stół i nie twierdzę, że to złe rozwiązanie, bo to świetne produkty, ale czasami warto puścić wodze fantazji i spojrzeć na kiełbasy z innej strony – ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Miało być brownie... ciemne, jesienne i ciężkie, bo w końcu w taką słotną pogodę, jak dziś nic tak nie smakuje jak kawałek czekoladowego ciasta. Na samą myśl robiło mi się weselej. Gdy ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Okazuje się jednak na szczęście, że nawet po lecie można być wiernym swojemu stylowi gotowania, czyli pysznie, prosto i raz-dwa. Bez nadęcia i niepotrzebnych i pretensjonalnych konstrukcji. Tak...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Jesień to też czas przetworów i choć ja raczej nie należę to tych, którym spiżarnia ugina się pod ciężarem kompotów, marynat i konfitur, to zdarza mi się co nieco upchnąć do jakiegoś ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Marzył nam się od kilku dni. Pulchny, delikatny i kremowy... Ciężki i jednocześnie najlżejszy, jaki można sobie wyobrazić. Koniecznie z owocami, bo póki trwa lato trzeba się nimi nacieszyć....
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Czy jest to danie do przygotowania na szybko? I tak i nie. Samo upieczenie bułeczek zajmuje godzinę, ale można zrobić to wcześniej - kwestia organizacji.
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Zasadniczo rzadko sięgam po przepisy bezglutenowe, czy też te na bazie alternatywnych składników, ale w tym przypadku zupełnie nie żałuję. Ciasto mimo tego, że nie zawiera mąki, jest ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Światowy dzień pieczenia obchodzony 21 Maja to świetna okazja, by przelać swoją miłość dla najbliższych na słodki półmisek. Ja zdecydowałam się na subtelny, ale oryginalny w smaku tort ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Kaszotto to nasza rodzima wersja risotto. Danie powstaje na bazie pęczaku zamiast ryżu arborio, a dalszy proces przygotowania wygląda podobnie. Moja odsłona tego dania powstała z typowych, wręcz...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Przez długi czas zastanawiałam się, jak przenieść palony cukier na kremowy tort, bo przecież machanie palnikiem po budyniowym kremie nie skończyłoby się dobrze. Postanowiłam więc, że ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Nie będę natomiast ukrywać, że przygotowanie sosu holenderskiego nie wymaga odrobiny wprawy, ale trudne na pewno nie jest. Jestem przekonana, że jeśli wykonacie go zgodnie z moimi wskazówkami, ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Przepis ten polubią z pewnością osoby, które mają utrudniony dostęp do piekarnika. Doświadczyłam tego kilka lat temu, gdy mój stary wierny piekarnik odmówił posłuszeństwa. Powstał ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Moja dzisiejsza propozycja jest nie tylko pięknie zielona, ale też pełna różnych smaków i spodoba się absolutnie wszystkim. Jest tu zielenina, ale jest też delikatna, soczysta ryba i bekon. ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Sałatka nicejska to klasyka kuchni śródziemnomorskiej. Jak każde danie tego typu, ma wiele wersji, odmian i w każdym domu serwuje się ją nieco inaczej. Mniej więcej tak, jak jest z naszym ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Zupy nie cieszą się największą popularnością, a szkoda, bo zazwyczaj to najlepsza porcja witamin i składników odżywczych. Co więcej, forma podania świetnie wpływa na nasze trawienie, a ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Dziecięce marzenia są kolorowe niczym karton klocków LEGO. Mniejsze i większe, błyszczące, transparentne i te o nietypowych kształtach – dokładnie takie są. Chciałbyś przygarnąć je ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Nie zawsze mam ochotę podawać rodzinie mięso. I wtedy już trzeba pomyśleć - tak, by smakowało i żeby dzieci zjadły i jeszcze, żeby było pożywnie i sycąco. Takim pomysłem są kotlety ...
  • Z bloga: Ósmy kolor tęczy - Blog kulinarny

    Kto co rano przygotowuje kanapki do pracy i szkoły ten wie, jak nudne potrafi być układanie na nich wciąż tego samego. Szynka, ser, pomidor, sałata... majonez, masło - wymieniać można długo,...

Opis:

Kuchnia przyprawiona szczyptą magii. Kulinarny blog Małgosi.