Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Sól Pieprz i Bazylia

Blog powstał z miłości do gotowania. Nie jest ani fit, ani wege - choć i takie przepisy ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
30.12.2015

  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Cierpliwość jest sekretem dobrego jedzenia." Gail Simmons Przyznaje się jestem kawoszem. Uwielbiam kawę w różnych postaciach (chociaż moje serce należy do czarnej z ekspresu z brązowym ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Jedzenie nie jest racjonalne. Jedzenie to kultura, nawyk, pragnienie i tożsamość." Jonathan Safran Foer Karpatka to chyba jedno z najbardziej polskich i tradycyjnych ciast. Oczywiście wersji ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Dobre jedzenie jest moją ulubioną czynnością na świecie. Nic nie jest bardziej rozkoszne." Justine Larbalestier Ostatnio stałam się fanką różnego rodzaju zup i w ciągu tygodnia często ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Życie to kombinacja magii i makaronu" Federico Fellini Zawsze gdy przygotowuje domowy makaron, to czuje się niczym "domowa bogini" jak to zwykle mówi Nigella Lawson o kobietach w kuchni. Fakt ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Własnie odkryłem, że tworzenie receptury jest jak pisanie, sztuką jest wiedzieć, kiedy przestać dodawać i zmieniać składniki." Chris Geiger Uwielbiam połączenie słonego masła ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Dobre malarstwo jest jak dobre gotowanie. Można je spróbować ale nie wyjaśnić" Maurice de Vlaminck Pewnie większość z was zastanawia się co to jest kunafa (możecie się też spotkać z ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Pisanie jest pracą, a gotowanie jest relaksem" Diane Mott Davidson Najbardziej sztandarowe ciasto na zimno jakie znam i którego widziałam chyba z milion wersji. Lekki i klasyczny sernik na zimno ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Jedzienie jest do jedzenia, a dobre jedzenie ma być przyjemnością... . Myślę, że jedzenie jest w rzeczywistości bardzo piękne samo w sobie" Delia Smith Uwielbiam makaron typu noodle. Do ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Ciasta są wyjątkowe. Każde urodziny, każda celebracja, kończy się czymś słodkim - ciastem, a ludzie to pamiętają." Buddy Valastro Wiele razy wspominałam, że jestem strasznie wybredna ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Wiedza może być potęgą ale ciasto ma wspaniałe właściwości przetargowe" Julia Seitz Oryginalnie Banana Split jest to deser, pochodzący ze Stanów, na który składają się banany, lody, ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Kiedy jem z przyjaciółmi, jest to moment prawdziwej przyjemności, kiedy naprawdę cieszę się życiem" Monica Bellucci Czasami nachodzi mnie ochota na porządny kawałek mięsa, mimo, że ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Sekretem dobrej kuchni jest po pierwsze miłość do niej" James Beard Moim zdaniem makaroniki to jeden z najlepszych wynalazków cukierniczych Francuzów. Ciasteczka, które łączą w sobie tyle ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Ciasta są jak książki, są nowe, które chcesz przeczytać i stare, które chcesz przeczytać ponownie."  Ellen Rose  Nie jestem jakąś specjalną fanką marcepanu. Nie przepadam za ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "To przy stole załatwia się wiele spraw i nawiązuje przyjaźnie. Przecież rzadko jemy z tymi, których nie lubimy. Jedzenie w szczególny sposób określa zatem naszą postawę wobec świata. A ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Gotowanie wymaga lekkiej głowy, otwartego umysłu i wielkiego serca" Paul Gauguin Po świętach została mi otwarta, prawie pełna puszka masy krówkowej. Chciałam ją jakoś spożytkować, a ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Jedyną przeszkodą jest strach przed porażką. W gotowaniu musisz mieć podejście a chrzanić to !" Julia Child Fot. stevepb/ z Pixabay Od dłuższego czasu chodzi za mną ten temat. W końcu ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Ostatnio nauczyłam się nowego hobby: pieczenia. To takie przyjemne wymieszać wszystkie składniki i zobaczyć, że ciasto wychodzi ładne. To takie satysfakcjonujące kiedy ciasto wychodzi ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Pomyśl o ile lepszy byłby świat gdyby wszyscy, na całym świecie, jedli ciasteczka i pili mleko codziennie o trzeciej po południu, a następnie kładli się na kocu na drzemkę"  Barbara ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    Jesień pojawiła się już oficjalnie zarówno na ulicach jak i w kalendarzu. Również w kuchni wykorzystuje się już najlepsze jesienne produkty, takie jak dynie i jabłka. Jesień w kuchni to ...
  • Z bloga: Sól Pieprz i Bazylia

    "Jesteś masłem dla mojego chleba i oddechem dla mojego życia" Julia Child Kiedy tylko przechodzę koło targu starych książek, to zawsze zatrzymuje się na chwilę by poszukać ciekawych ...

Opis:

Blog powstał z miłości do gotowania. Nie jest ani fit, ani wege - choć i takie przepisy pojawiają się tutaj, jeśli są interesujące i smaczne. Jest miejscem gdzie dzielę się moimi smakami, pomysłami i zdobytym doświadczeniem. Jest dla tych co gotują od dawna i szukają inspiracji jak i dla tych, którzy stawiają swoje pierwsze kulinarne kroki. Chce wam pokazać jak proste, fajne i satysfakcjonujące jest gotowanie.