Targ Smaku

Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

Mam na imię Iwona. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się jakieś 20 lat temu, wtedy właśnie ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.12.2015

  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzisiaj bardzo szybki i niesamowicie smaczny obiad. Pierś z kurczaka w orzechowej panierce, do tego młode ziemniaczki i mizeria. Delikatne drobiowe mięso z chrupiącymi prażonymi orzechami to ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Wyrazisty w kolorze i smaku, dość pikantny. Idealny do mięs, serów, ryb. Znakomity dodatek do dań z grilla. Sos z pieczonej papryki i czosnku jest tak pyszny, że nie będziecie mogli przestać...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Są dwie rzeczy, na które czekam cały rok, to jest bób i zielony groszek Pierwotna cena pierwszego wprost mnie zabiła. Czekałam aż spadnie i się doczekałam. Teraz jak już zaspokoiłam ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    To kolejna propozycja obiadu, który robi się sam. Dodatki wybieramy sami, ziemniaki, ryż lub po prostu pajda chleba. Takie pieczone pałki to nie tylko obiad, ale również super przekąska na ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Klasyczny sos winegret pasuje do mizerii, sałaty, a nawet mięsa czy ryby. Sos składający się ze składników, które są w większości domów. Prosty, szybki i pzepyszny. Do dzieła 2 ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Rewelacyjna przekąska, z wierzchu chrupiąca w środku soczysta. Idealna do zimnego piwa. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Pycha. szparagi zielone / ilość sztuk odpowiada ilości plastrów ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    W dniu dzisiejszym kuchnia proponuje karkówkę z grzybami mun i mlekiem kokosowym. Taka mała innowacja kulinarna. Po raz pierwszy w swojej kuchni użyłam liści kafiru i grzybów mun. ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Taki zwykły najzwyklejszy kruchy placek z owocami. To sposób na pozbycie się owoców tzw. wychodzących, w moim przypadku to 3 jabłka. Zagniotłam kruche ciasto, starłam jabłka do tego ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Nie ma nic lepszego niż młoda kapusta. Super dodatek do dań obiadowych, nie tylko pod postacią surówki, ale również podduszonej z pomidorami, koperkiem i cebulką. Polecam również drugą ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kto chętny na rybkę ? U nas dzisiaj smażony łosoś w sosie koperkowym. Proste i szybkie danie. Filet z  łososia będzie dobrze wysmażony, a zarazem soczysty, gdy będziemy go smażyć na ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzień zaczynamy pysznym koktajlem z mango, banana i wody kokosowej. Mango bogate w witaminy i minerały posiada właściwości łagodzące ból gardła. Banan zawiera sporo potasu, jest polecany na ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Znakomity dodatek do mięs, ryb czy serów. Idealna do zjedzenia ot tak łyżeczką, to jeśli chodzi o mnie. Salsa to pikantny sos ze świeżych, siekanych lub drobno krojonych warzyw. Po prostu ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Po raz pierwszy o soli wędzonej usłyszałam w jakimś programie kulinarnym. Rzecz dotyczyła pierogów. A, że od jakiegoś czasu jestem szczęśliwą posiadaczką wędzarni, to zainteresowałam ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    To co, że gorąco. Dobry smalec nie jest zły nawet w taką pogodę jak dziś. Dzisiaj kuchnia poleca zajefajny smalec z gruszką i prażonymi włoskimi orzechami. Pycha! 500g słoniny 100g ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzień zaczynamy pysznym koktajlem z mango, banana i wody kokosowej. Mango bogate w witaminy i minerały posiada właściwości łagodzące ból gardła. Banan zawiera sporo potasu, jest polecany na...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Tak, tak, mam fazę na serniki, ale zapewniam Was, że nikt z nas z tego powodu nie narzeka Dzisiaj kolejna propozycja równie pyszna, jak pozostałe. Powiem szczerze, że sama nie wiem, który ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Kiedyś już poruszyłam temat gołąbki – czy kapusta. Dla mnie kapusta dla innych gołąbki i niech tak zostanie. Tak czy tak, dzisiaj mała odskocznia od tradycyjnego wykonania. Przygotowana ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Sałatka z resztek znalezionych w lodówce Takie są najprostsze i najlepsze. 125g mieszanych sałat / około 1/2 opakowania / 1/2 papryki ramiro 1 pomidor 1/2 cebuli 100g jogurtu naturalnego 1 ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    W końcu można zjeść szczawiową ze świeżego szczawiu. Pyszną, aromatyczną, kwaskowatą. Szczawiową podajemy z ziemniakami i jajkiem ugotowanym na twardo. Szczaw zawiera dużo witaminy C i ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    A dzisiaj rewelacyjna pasta z wędzonej makreli, idealna na kanapki. Połączenie makreli z kiszonym ogórkiem podkręcone chrzanem to strzał w dziesiątkę. Jest pysznie. 1 wędzona makrela 2 ...

Opis:

Mam na imię Iwona. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się jakieś 20 lat temu, wtedy właśnie zaistniała potrzeba ugotowania barszczu czerwonego, tylko pytanie jak. Szybki telefon do mamy i równie szybka odpowiedź, no jak – normalnie. Udało się, był pyszny. Wszystko co dzisiaj potrafie ugotować zawdzięczam mojej mamie.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×