Targ Smaku

Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

Mam na imię Iwona. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się jakieś 20 lat temu, wtedy właśnie ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.12.2015

  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    I znowu Local Foodie narobił mi smaku na danie. Tym razem to zupa ale nie byle jaka tylko chrzanowa. Aromatyczna i rozgrzewająca, po prostu niebo w gębie. 400g wędzonych żeberek lub wędzonego...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Pyszna, zdrowa, zielona. Idealna do kanapki. Rukiew wodna to bardzo zdrowa bylina, znana od wieków. Ma ostry smak, takie połączenie chrzanu z pieprzem. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów. ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Uwielbiam ryby, ale nie wszystkie. Mam swoje ulubione, do których zalicza się łosoś, pstrąg, sielawa czy dorsz atlantycki, są też takie, które jem tylko u mamy, taką rybą jest karp. Mama ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Ale pycha ! Co ja się tu będę rozgadywać. Pyszne, aromatyczne, lekko słodkie mięso, z delikatną tymiankową nutą. A to wszystko za sprawą extra marynaty. 12 pałek z kurczaka / podudzia / ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzisiaj mam dla Was małą wariację naleśnikową. Naleśniki to ulubione jedzenie mojego dziecka. Może je wcinać od śniadania do kolacji, dzisiaj zrobiłam mu niespodzankę Kolorowe ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Placki, placki, placki, my kochamy placki. Ziemniaczane, cukiniowe, marchewkowe. Teraz przyszedł czas na brokułowo – kukurydziane. Rewelacja, do tego ostry sos czosnkowy i jest super. 150g ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzisiaj cudowne ciasto w sam raz do kawy. Bardzo czekoladowe i wilgotne, rewelacyjne na zimno i przepyszne lekko ciepłe. To po prostu brownie Przepis znaleziony na stronie Ani Starmach. 100 ml wody ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Idealne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Wygląda bardzo apetycznie, a przy tym jest bardzo, bardzo smaczne. 450g filetu z łososia opakowanie ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Próbowaliście kiedyś klusek śląskich zrobionych z puree ? Jeżeli nie, to koniecznie musicie skosztować ! Są przepyszne, o wiele lepsze niż zwykłe, bardziej aksamitne a przede wszystkim ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dla wszystkich, którzy lubią grzyby. Duszone boczniaki z cebulą doprawione jak flaki, to idealny dodatek do dań mięsnych jak i danie samo w sobie. Pycha 300 g boczniaków 1 duża cebula sól ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Wielkanoc już za rogiem Dlatego czas na wielkanocną babkę drożdżową, jeśli jeszcze nie upiekliście, to tą na pewno zdążycie zrobić. Życzę Wam wspaniałych Świąt spędzonych w ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzisiaj cudowne ciasto w sam raz do kawy. Bardzo czekoladowe i wilgotne, rewelacyjne na zimno i przepyszne lekko ciepłe. To po prostu brownie Przepis znaleziony na stronie Ani Starmach. 100 ml ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Święta tuż, tuż, szalejemy z wędzeniem.  Tym razem padło na ser żółty, biały i piersi z kurczaka. To po prostu jest bajka. Zakupiłam 4 białe serki typu włoskiego. Przygotowałam ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    O mamusiu, jakie to pyszne. Od dziś mojej ulubione, że też wcześniej na to nie wpadłam. Zawsze robię kotlety z jajek z dodatkiem cebuli, szczypiorku, natki.  Tym razem dla odmiany wspólnie i...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Idealna na śniadanie, smaczna i syta. Lekko słodka z chrzanowym akcentem. Jak Wam się podoba takie połączenie ? 4 jajka ugotowane na twardo 100g ugotowanego ryżu 170g kukurydzy konserwowej / ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Już niedługo Wielkanoc, czas pomyśleć co postawimy na stole. U nas na pewno będą faszerowne jajka, te po prostu uwielbiamy. Zawsze na Wielkanoc robię paletę czyli 30 to w sumie 60 połówek...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Tak, tak znowu karkówka, to moje ulubione mięso więc przyrządzam je pod każdą postacią. Dziasiaj w sosie marchewkowo – cukiniowym. 500 g karkówki 5 ząbków czosnku 2 gałązki rozmarynu 2...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Ulubione ciasto mojego męża. Cudowne ciasto, w którym znajdziecie całą masę bakalii, w moim oprócz zwykłej mieszanki znajdziecie, żurawinę suszoną, figi i daktyle. Pychota. 125g masła ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Uwielbiam tę zupę, pyszna, aromatyczna, z dodatkiem wędzonej papryki i na wywarze z wędzonego kurczaka. Po prostu pycha. 2 kg czerwonej papryki 3 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 3 wędzone ...
  • Z bloga: Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

    Dzisiaj eksperyment, nawet udany. Pulpety z indyka z tymiankiem i delikatną nutą mięty, a wszystko w sosie pieczarkowo – cebulowym. Wyszło pysznie. 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1/4 ...

Opis:

Mam na imię Iwona. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się jakieś 20 lat temu, wtedy właśnie zaistniała potrzeba ugotowania barszczu czerwonego, tylko pytanie jak. Szybki telefon do mamy i równie szybka odpowiedź, no jak – normalnie. Udało się, był pyszny. Wszystko co dzisiaj potrafie ugotować zawdzięczam mojej mamie.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×