Targ Smaku

Apetyt na Smaka

kulinarny blog

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.10.2015

  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Aż żal przejść obojętnie obok tych pięknych, okrąglutkich cukinii. Samo się nasuwało, by przygotować je tak, żeby prezentowały się w całej okazałości. Wzięłam więc kilka do ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Uwielbiam ciasta z owocami, mnóstwem owoców! Dlatego do tego ciasta upchałam ich tyle, ile się dało. Do tortownicy nałożyłam połowę porcji ciasta, wyłożyłam owoce i powtórzyłam ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Cóż może być lepszego na leniwe wakacyjne (jeszcze!) drugie śniadanie od jagodzianki? I to nie pierwszej lepszej, ale takiej domowej z finśkiego przepiśnika. Już na pierwszy rzut oka widać, ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Odkąd hoduję w ogródku własne zioła, zaczęłam je bardziej doceniać. Polubiłam i poznałam smak m.in melisy cytrynowej, którą obecnie dokładam do każdej porcji zjadanych owoców. Mimo ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Pewnie większość z was zna smak fasolki szparagowej, obtoczonej w bułce tartej. Chociaż to proste danie świetnie się sprawdza, polecam wam spróbować tej sałatki. Oblepiona czosnkiem ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Chleb powstał w ramach wspólnego wypiekania i okazał się jak znalazł do przygotowania na śniadanie. Dzięki temu, że wyrasta przez noc, możemy go wstawić do piekarnika następnego dnia rano...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Przepis na chłodnik z botwinki, jak i na krem z buraka cieszy sie dużą popularnością. Nie wiem czy to przypadek, czy mamy tu po prostu miłosników buraków (jeśli tak, witajcie w grupie). Mam...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Panna cotta, czyli delikatny deser na śmietanie, jednak u mnie-bez śmietany. Przygotowałam ja na bazie serka na sernik. Próbowałam kiedyś prawdziwej panna cotty, dlatego smiało moge ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Za każdym razem gdy przeglądałam internetowe przepisy i natykałam się na kurczaka tikka masala mowiłam sobie, że czas go przygotować, a moje podchody do niego zaczęły się pół roku temu....
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Sezon na cukinię daje się we znaki. Na każdym straganie handlarze oferują je w różnych wielkościach i kolorach, wobec czego nie da się przejść obok nich obojętnie. Pierwsze co mi ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Jeśli ostatnie upały dały wam się we znaki i odczuliście je na własnym ciele, to ten sok jest właśnie dla was. Jak sama nazwa wskazuje, niweluje obrzęki i opuchliznę. Autorka przepisu - ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Już wielokrotnie podkreślałam, że uwielbiam warzywa i staram się je jadać pod każdą postacią-surowe, pieczone, duszone i w koktajlach. Odkąd pamiętam moim ulubionym dodatkiem do mięsa na...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Te klopsy stały się bezsprzecznie najsmaczniejszym obiadem tego miesiąca. Już w trakcie przygotowywania, gdy próbowałam masy na klopsiki wiedziałam, że wyjdzie coś pysznego. Duża ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Bakłażana jem bardzo często, zazwyczaj jako dodatek do obiadu. Przygotowuję wtedy pieczonego, pokrojonego w kostkę w towarzystwie innych warzyw. Tym razem bakłażan nie był dodatkiem, a ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Vispipuuro jest słodkim finśkim i szwedzkim deserem, dosłownie oznaczającym bitą owsiankę. Przygotowuje się ją z kaszy manny i jagód brusznicy. Innymi owocami, chodź rzadziej używanymi ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Kilka postów temu pojawił się przepis na pieczony falafel. Zachwalałam w nim hummus, który przygotowuję w parze z falafelem. Robię go jednak w nadmiarze, bo uwielbiam nim zagryzać surowe ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Duńczycy uwielbiają kanapki, przez co chleb jest istotnym składnikiem ich diety. Ten żytni chleb na zakwasie jest bardzo szybki do zrobienia, nie wymaga robienia zaczynu, a składniki wystarczy ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Tilslorte bondepiker czyli dosłownie wieśniaczka w welonie. Jest to norweski deser jabłkowy podawany w pucharkach lub szklaneczkach. Kojarzy mi się z tiramisu ze względu na przekładane ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Naleśniki bez jajek? Tak, jak najbardziej jest to możliwe. Naleśniki mają lekko owsiany posmak, przez co (moim zdaniem) przebiły smakiem naleśniki ze zwykłej mąki pszennej. Są delikatne, ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Falafel jest arabskim daniem, które zaczęło się cieszyć coraz większą popularnością w krajach europejskich. Serwowany w picie stanowi wegański zamiennik kebaba. Sięgają po niego nie ...

Opis:

kulinarny blog

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×