Targ Smaku

Apetyt na Smaka

kulinarny blog

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.10.2015

  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Ostatnio nachodzi mnie wielka ochota na słodycze. Niestety (albo stety) co kilka dni pieczemy ciasta lub inne słodkości. Staram się jednak wybierać takie składniki, by były one jak ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    A teraz coś z cyklu nie najpiękniejsze, ale najlepsze! Czyli zupa-krem z brokułów. Bardzo łatwa i szybka do zrobienia. Ostatnie deszczowe dni sprawiły, że mam ochotę na gorące, ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Łapcie kurki póki jeszcze są i wykorzystajcie je do tego dania. Ja przez długi czas ich nie doceniałam i do dań z grzybami wybierałam podgrzybki i pieczarki. Na początku października był ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Decyzja o upieczeniu tego chleba była szybka i spontaniczna. Wynikała po części z chęci wzięcia udziału w Piekarni Amber. Nie będę jednak ukrywać, że chlebek spodobał mi się już ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Ponieważ październik jest uważany za sezon kurkowy, aż grzechem by było nie wstawić przepisu na danie z nimi w roli głównej. Postawiłam na penne w sosie śmietanowo-kurkowym. Powiem wam ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Kurczak adobo jest daniem Filipińczyków, a poznałam go dzięki książce kucharskiej sióstr Hemsley, którą z całego serca wam polecam. Jak podają, kurczaka podaje się zazwyczaj z białym ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Aż żal przejść obojętnie obok tych pięknych, okrąglutkich cukinii. Samo się nasuwało, by przygotować je tak, żeby prezentowały się w całej okazałości. Wzięłam więc kilka do ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Uwielbiam ciasta z owocami, mnóstwem owoców! Dlatego do tego ciasta upchałam ich tyle, ile się dało. Do tortownicy nałożyłam połowę porcji ciasta, wyłożyłam owoce i powtórzyłam ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Cóż może być lepszego na leniwe wakacyjne (jeszcze!) drugie śniadanie od jagodzianki? I to nie pierwszej lepszej, ale takiej domowej z finśkiego przepiśnika. Już na pierwszy rzut oka widać, ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Odkąd hoduję w ogródku własne zioła, zaczęłam je bardziej doceniać. Polubiłam i poznałam smak m.in melisy cytrynowej, którą obecnie dokładam do każdej porcji zjadanych owoców. Mimo ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Pewnie większość z was zna smak fasolki szparagowej, obtoczonej w bułce tartej. Chociaż to proste danie świetnie się sprawdza, polecam wam spróbować tej sałatki. Oblepiona czosnkiem ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Chleb powstał w ramach wspólnego wypiekania i okazał się jak znalazł do przygotowania na śniadanie. Dzięki temu, że wyrasta przez noc, możemy go wstawić do piekarnika następnego dnia rano...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Przepis na chłodnik z botwinki, jak i na krem z buraka cieszy sie dużą popularnością. Nie wiem czy to przypadek, czy mamy tu po prostu miłosników buraków (jeśli tak, witajcie w grupie). Mam...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Panna cotta, czyli delikatny deser na śmietanie, jednak u mnie-bez śmietany. Przygotowałam ja na bazie serka na sernik. Próbowałam kiedyś prawdziwej panna cotty, dlatego smiało moge ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Za każdym razem gdy przeglądałam internetowe przepisy i natykałam się na kurczaka tikka masala mowiłam sobie, że czas go przygotować, a moje podchody do niego zaczęły się pół roku temu....
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Sezon na cukinię daje się we znaki. Na każdym straganie handlarze oferują je w różnych wielkościach i kolorach, wobec czego nie da się przejść obok nich obojętnie. Pierwsze co mi ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Jeśli ostatnie upały dały wam się we znaki i odczuliście je na własnym ciele, to ten sok jest właśnie dla was. Jak sama nazwa wskazuje, niweluje obrzęki i opuchliznę. Autorka przepisu - ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Już wielokrotnie podkreślałam, że uwielbiam warzywa i staram się je jadać pod każdą postacią-surowe, pieczone, duszone i w koktajlach. Odkąd pamiętam moim ulubionym dodatkiem do mięsa na...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Te klopsy stały się bezsprzecznie najsmaczniejszym obiadem tego miesiąca. Już w trakcie przygotowywania, gdy próbowałam masy na klopsiki wiedziałam, że wyjdzie coś pysznego. Duża ...
  • Z bloga: Apetyt na Smaka

    Bakłażana jem bardzo często, zazwyczaj jako dodatek do obiadu. Przygotowuję wtedy pieczonego, pokrojonego w kostkę w towarzystwie innych warzyw. Tym razem bakłażan nie był dodatkiem, a ...

Opis:

kulinarny blog

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×