Targ Smaku

Prosto bez glutenu

Blog z przepisami bez glutenu.

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
28.09.2015

  • Z bloga: Prosto bez glutenu

      Kruche ciastka na mieszance różnych mąk bezglutenowych, na oleju kokosowym są łatwe w przygotowaniu i dobrze smakują. W tej wersji są cytrynowe z melasą z morwy. Cytrynowy smak powstał ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Najczęściej piekę  ciasta na oleju rzepakowym, czasami kokosowym. Tym razem jest to przepis na ciasto z masłem. Oprócz kakao są w nim także kawałki gorzkiej czekolady. Ciasto było ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        W sklepie internetowym zamówiłam mąkę z sorgo i postanowiła upiec chleb z jej wykorzystaniem. Chleb z wierzchu trochę popękał, a w środku był miękki, trochę się kruszył. A ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Ziarna sorgo kupiłam w supermarkecie. Znalazłam opinie, że sorgo przypomina kaszę gryczaną. Z wyglądu trochę tak, chociaż sorgo jest okrągłe. Ale w przypadku gotowania, to raczej ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Ten sposób na przygotowanie dżemu porzeczkowego był w książce z przepisami na domowe przetwory, w której był także przepis na konfiturę z czarnej porzeczki. Porzeczki zasypujemy ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Ten sposób na przygotowanie konfitury porzeczkowej znalazłam w książce z przepisami na domowe przetwory. Najpierw wodę z cukrem trzeba zagotować, a następnie wrzucać do gorącego ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

         Pogoda w lipcu nie dopisała, mamy lato, a słońca nie widać zza chmur. Deszcz bez przerwy padał, można powiedzieć, że „lało jak z cebra”. I zalało ulice, tunele, wylały ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

       Po upieczeniu ciasta z bezą oraz z czerwonymi porzeczkami ( przepis można zobaczyć tutaj ) przyszedł czas na czarne porzeczki, czyli ciasto jest z czarnymi porzeczkami, a także z bezą. ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

      Bardzo lubię ciasto z porzeczkami. Takie ciasto z bezą i z porzeczkami piekłam  3 razy ( pierwszy przepis jest tutaj, kruche ciasto z bezą i z czerwonymi porzeczkami można zobaczyć tutaj,...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Drugi chleb z mąką z czarnego ryżu kleistego. Pierwszy chleb zawierał więcej mąki z czarnego ryżu kleistego (przepis jest tutaj). Ten chleb zawiera mniej mąki z czarnego ryżu ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Wielkanocne cytrynowe babeczki bardzo mi posmakowały, dlatego przygotowałam podobny przepis na ciasto cytrynowe, trochę zmieniony. Te zmiany to: dodanie skrobi z tapioki, zamiast oleju ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

         Nie mam końca, jeśli chodzi o placki. Następne smażą się na patelni. Tym razem eksperymentuję z mąką łubinową. Mąkę łubinową dodałam do ciasta na chleb ( przepis tutaj )oraz ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

             Chociaż za oknem szaro, pochmurno, można na chwilę przenieść się w cieplejszy kraj za sprawą koktajlu owocowego. Wrzucamy do blendera kawałek ananasa i banan, zalewamy napojem ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

      Chlebki są cienkie, z wierzchu chrupiące, trochę w środku miękkie. Powstały z ugotowanej komosy ryżowej oraz z mąki z amarantusa. Chlebki nie zawierają drożdży. I to jest atut, ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

       Przepis na to ciasto jest podobny do przepisu na ciasto drożdżowe ze śliwkami ( przepis można zobaczyć tutaj ). Ciasto drożdżowe zostało upieczone z gotowej mieszanki mąk ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Smaczne małe rogaliki, z wierzchu lekko chrupiące, a w środku miękkie. Ciasto na rogaliki zawiera różne mąki, w tym mąkę z ryżu kleistego, mąkę łubinową i skrobię z tapioki. ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

      W jednym z programów kulinarnych zobaczyłam przepis na chleb, pieczony z kawałkami warzyw. Dla mnie chleb ten przypominał trochę pizzę, ale warzywa były w środku ciasta chlebowego, a nie...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

    Lubię robić takie ciastka, wystarczy wsypać mąki bezglutenowe, wlać napój roślinny, olej kokosowy, coś słodkiego, a także inne dodatki. W ten sposób powstały ciastka jaglano-łubinowe z...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

        Kupiłam czasopismo kulinarne, zachęcona informacjami na okładce, że znajdują się w nim potrawy bez glutenu, w tym z mąki żołędziowej. Zostało mi jeszcze trochę mąki ...
  • Z bloga: Prosto bez glutenu

       Szybka wersja świątecznego żurka bez zakwasu. Taka wersja, gdy nie mamy zakwasu bezglutenowego albo czasu, a na ostatnią chwilę zdążymy z ugotowaniem tego żurka.     ...

Opis:

Blog z przepisami bez glutenu.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×