Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Bazując na smaku

Bazując na smaku można stworzyć niesamowicie zdrowe i oryginalne potrawy. Zapraszam! FB: ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
24.09.2015

  • Z bloga: Bazując na smaku

    Bezglutenowy tort smocze jajo Jako fanka Gry o Tron musiałam się postarać świętując premierę kolejnego sezonu serialu. Postanowiłam zrobić tort, który był też spóźnionym urodzinowym ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Dziś zapraszam na kilka pomysłów na jajka na twardo w nieco innej odsłonie. Pomysły zaczerpnęłam z pintresta. Tutaj można znaleźć linki do oryginałów. Choć zdolności artystycznych nie ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Sos, którego nie może zabraknąć do karkówki, schabu czy pieczonego indyka. Doskonale smakuje z szybkami, kiełbasami i jako dodatek na kanpkę. Sos tatarski, moja miłość © ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Najprostsze maślane ciasteczka. Trzy, no może cztery składniki i gotowe. Pyszne, rozpływają się w ustach, a co najważniejsze, są zupełnie bezproblemowe. Muszą się chwilkę chłodzić w ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Kolejna propozycja na proste placuszki śniadaniowe, które pasują do każdych praktycznie owoców. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  10-15 minut Ilość ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Prosta i szybka w przygotowaniu, o idealnej strukturze :) Wiele już przepisów przerobiłam i zawsze wychodziły mi łamliwe placuszki, których nie dało się złożyć. Ten przepis za to jest ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Pyszne ciasto, którego wersji jest niemalże tyle co sernika. W tej wersji wystarczy je upiec 2-3 dni przed jedzeniem. U mnie prosto, tradycyjnie. Trzy kruche spody i budyniowo-maślany krem. A ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    U mnie w domu rodzinnym nigdy nie było tradycji robienia domowych past na chleb, więc pierwsze raz jadłam ją u mamy mojego męża, czyli mojej ukochanej teściowej. Tak ją sobie nazywam ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Zapraszam na film:) Sernik piernikowy robiłam zawsze z przepisu z ukochanych moich wypieków. Korzystałam z niego wielokrotnie i jeśli szukacie sernika kremowego – ten będzie idealny. Ja ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Trufelki są pysznie alkoholowe, nie za słodkie, dla mnie bardzo dekadenckie… Potrzebujemy tylko 3 składniki, ale lekko nie ma, bo jednym z nich jest czekoladowe ciasto. Ja korzystałam z tego ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Mój mąż się zdziwił, że takie banały na bloga wrzucam. Ale jak to często bywa z najprostszymi przepisami, każdy ma swoje teorie. To jest moja. Najlepszy sos czosnkowy to ten oparty na ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Zobacz jak szybko i sprawnie robi się to ciasto. Przepis zobaczyłam w programie Cook yourself thin (Gotuj i chudnij) i od razu wiedziałam, że będzie hitem! Ciasto stanowi świetną propozycję...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Tosty francuskie w zdrowszej odsłonie :) Zamiast tostowego – chleb żytni. Zamiast cukru – ksylitol. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  kilkanaście minut Ilość ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Zobacz jak formować rogaliki, pełen film, w którym przepis na rogaliki będzie pokazany krok po kroku już wkrótce. Jadane przeze mnie od dziecka, pieczone w domu od paru lat :) Nie ma jak ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Zobacz jak zrobić babeczki na filmie :) Muffinki są zbite, sycące, a przy tym bardzo aromatyczne. Przyjemnie chrupią dzięki dodatkowi orzechów w mojej mieszance bakalii. Poziom ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Bardzo spodobały mi się kwiatki z ciasta francuskiego z jabłkami, ostatnio bardzo popularne na różnych lubianych przez mnie blogach. Postanowiłam więc zrobić swoją wersję, z ciastem filo ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Suszone pesto z suszonych pomidorów i nerkowców to zdrowa wersja klasycznego pesto rosso. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  10 minut Ilość ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Zdrowy obiad w 10 minut to nic trudnego. Pesto to idealne danie dla zapracowanych, leniuszków, ale przede wszystkim, smakoszy. Moje przepisy to zdrowe propozycje na ekspresowy obiad. Zobaczcie ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    scroll down for English Przepis zaczerpnęłam stąd, z pysznej filozofii smaku, a następnie nieco zmieniłam na swoje potrzeby. Ważne, żeby nie piec ich w papilotkach, są zbyt klejące. ...
  • Z bloga: Bazując na smaku

    Połączenie fig i koziego sera w słodkiej odsłonie Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji:                 10 Wartość kaloryczna:   110...

Opis:

Bazując na smaku można stworzyć niesamowicie zdrowe i oryginalne potrawy. Zapraszam! FB: https://www.facebook.com/tastebased?ref=hl YT: https://www.youtube.com/channel/UCaBzfW7jDCeI1QN_HAcMbtQ