Targ Smaku

Candy Company

W Candy Company wyczarowuję torty, słodycze, desery, słodkie bufety i inne pyszności. A potem ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: candycompany.pl

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
29.08.2015

  • Z bloga: Candy Company

    Podobno sok z brzozy jest zdrowszy nawet od wody kokosowej, jest produkowany lokalnie, zaliczam go do naszych superfoods – właściwie nic dziwnego, że kusił mnie od dawna… Chciałam go ...
  • Z bloga: Candy Company

    W powietrzu czuć już jesień! Więc i przepis i zdjęcia będą bardziej jesienne. Wilgotny tort marchewkowy z brzoskwiniami i rozmarynem upiekłam jeszcze w sierpniu, ale musiał cierpliwie ...
  • Z bloga: Candy Company

    Melópita – grecki sernik z miodem w polskiej wersji. Sernik przygotujecie w 5 minut, mieszając masę widelcem – to jeden z najszybszych przepisów jakie do tej pory robiłam. Ciężko pisać ...
  • Z bloga: Candy Company

    Podobno niebieskie jedzenie jest nieapetyczne…  Chyba muszę się z tym nie zgodzić  Błękitny tort z jeżynami przygotowałam bez użycia sztucznych barwników, niebieski kolor jest ...
  • Z bloga: Candy Company

    Wiśnie, czekolada, śmietanka – Czarny Las jak marzenie Tym razem w wersji tarto – sernikowej czyli tarta – sernik czekoladowy z wiśniami. Początkowo chciałam zamiast wiśni dodać do masy...
  • Z bloga: Candy Company

    Charlotte z marakują „upiekłam” na imprezę urodzinową i parapetówkę w jednym, dla mojej siostry. Na bloga załapało się nawet zdjęcie z imprezy, a raczej ciasta na imprezie A na ...
  • Z bloga: Candy Company

    Posset to chyba najprostszy deser na świecie, ma dość długą historię. Początkowo  – już w starożytnej Grecji! – występował w formie sfermentowanego napoju z oliwy, wina, sera i ...
  • Z bloga: Candy Company

    It’s always ice cream weather! Jeśli o mnie chodzi o podpisuję się po tym rekami i nogami, ale o ile lody mogę zjeść w każdych okolicznościach to latem smakują najbardziej A im bardziej ...
  • Z bloga: Candy Company

    Dziś na tapecie wilgotne ciasto drożdżowe z owocami lata i pomarańczową kruszonką i kilka słów o tym jak ciężko być modelką Wyobraźcie sobie, że trzymacie w rękach ciężką tackę, ...
  • Z bloga: Candy Company

    To zadziwiające ile roślin, które mamy w ogródkach można wykorzystać w kuchni. U nas pysznogłówki są tylko ozdobą rabat, i nie każdy wie, że są jadalne, ba pewnie nie każdy co to za...
  • Z bloga: Candy Company

    Byliście kiedyś w Prowansji? Zobaczyć na własne oczy pola lawendy i umrzeć… Ten region we Francji cały czas pozostaje na mojej „to do” liście, a tymczasem uprawa lawendy w Polsce staje ...
  • Z bloga: Candy Company

    Dziś w roli głównej aromatyczne galette – rustykalna tarta z czereśniami i rozmarynem.  Jestem wielką fanką kruchego ciasta, jako dziecko zwykle wyjadałam kruche spody zostawiając całą ...
  • Z bloga: Candy Company

    Mam czasem wrażenie, że agrest jest traktowany po macoszemu. W sezonie truskawkowym często o nim zapominamy, a przecież można go na tyle sposobów wykorzystać. Jak dziecko niespecjalnie ...
  • Z bloga: Candy Company

    Przyznaję – zawładnęła mną faza na bezy. Mam nadzieję że wybaczycie kolejny bezowy przepis, ale bezowy tort bazyliowy z truskawkami to deser, koło którego nie można przejść ...
  • Z bloga: Candy Company

    Mój tata co roku smaży kwiaty akacji (polecam swoją drogą), ja spróbowałam z czarnym bzem – i podobnie jak w pierwszym przypadku smażone kwiaty czarnego bzu okazały się przepyszne! Ciasto ...
  • Z bloga: Candy Company

    Pavlova – ten, kto ją wymyślił powinien dostać Nobla. Zgadzacie się ze mną? Dawno nie jadłam nic tak pysznego. Bezę, którą widzicie na zdjęciach zjedliśmy w 4 osoby, i to bardzo ...
  • Z bloga: Candy Company

    Sama nie wiem, który miesiąc lubię najbardziej, aktualnie jest to czerwiec – uwielbiam wszechobecny ciężki i słodki zapach czarnego bzu, lip i akacji, to taka miła odmiana po ...
  • Z bloga: Candy Company

    Truskawki ze śmietaną i cukrem jadłam zawsze na wakacjach u babci w Rzeszowie. Ta druga babcia nie była mistrzem pieczenia, pamiętam właściwie tylko piszingera w jej wykonaniu, ale to może i...
  • Z bloga: Candy Company

    Przygotowanie syropu z kwiatów jest naprawdę proste i nie wymaga czasu, ani specjalnych sprzętów, warto więc zrobić choć butelkę. Możecie skusić się na syrop z bzu lilaka, czasu już nie ...
  • Z bloga: Candy Company

    Sezon na bez lilak trwa bardzo krótko… Co roku żałuję, że to już, bzy przekwitły, a ja znowu nie wykorzystałam ich na tyle sposobów jak ile bym chciała Na szczęście w tym roku ...

Opis:

W Candy Company wyczarowuję torty, słodycze, desery, słodkie bufety i inne pyszności. A potem zostaje tylko zrobienie zdjęć i ... jedzenie :)

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×