Targ Smaku

Kardamonovy

Blog opierający się głównie na kuchni śródziemnomorskiej i wegetariańskiej. Mało słodkości...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
26.08.2015

  • Z bloga: Kardamonovy

    Jak się cieszę... powoli zaczynają pojawiać się moje ulubione sezonowe warzywa. Z lekkim niedowierzaniem podeszłam do botwinki, od razu razu rzuciłam okiem na kraj pochodzenia, licząc na ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Mój organizm zdecydowanie domaga się zieleniny. Zrobiłam sobie więc namiastkę tego, czego potrzebuje. Ojaaa, to było to. Chrupałam, chrupałam i chrupałam. Obok mnie również chrupano, ale z...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Jakie to było dooobre. Pierwszą porcję wchłonęliśmy na ciepło i na szybko, w biegu. Drugą zajadałam się po nieudanym Restaurant Week'u, na zimno i na spokojnie. Obie wersje były genialne. ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Przepis jest sprzed tygodnia. Czyszczenie lodówki. Miałam przy okazji ochotę na zjedzenie czegoś warzywnego, ryż przypałętał się przypadkiem. Tak sobie myślę, że to będzie świetny ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Wiedziałam o istnieniu tego sosu, a jakże. Przypomniałam sobie o nim przy okazji warsztatów kulinarnych z Dominiką Wójciak. Zrobiłam go, spróbowałam i wiedziałam, że muszę go u siebie ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Bomba! Bomba witaminowa. Kurcze, niech już się zaczną sezonowe warzywa i owoce. Powoli zaczynam przebierać nogami. Targ już od jakiegoś czasu na mnie zerka, ale jeszcze trochę go poolewam. No,...
  • Z bloga: Kardamonovy

    A z rzeżuchą, bo czemu nie. Na początku natki miało nie być, ale nie podobał mi się ostateczny kolor pesto. Pietruszka pięknie podciągnęła kolor i nie zdominowała smaku. Dokładnie o to ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    I kolejna odsłona jedzenia do pracy. Znowu nudne warzywa, nudny kurczak, nudne przyprawy. Ale dla odmiany dziś chciałam Wam zaproponować ciemny ryż. Może nie powala jakościowo tak jak część...
  • Z bloga: Kardamonovy

    W ten weekend ogólnie nie zrobiłam, blogowo, nic. Trochę warsztatów kulinarnych, urodziny, dziś cały dzień obijamy się z tymi i owymi. Około 15 zaczęłam mieć takie wyrzuty sumienia, że ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Dziś tak na szybko, bo zaraz lecę na Food Show do Katowic szukać stoiska ze strusiami. Może przytulę jeszcze jakieś dobre piwo. Mam nadzieję, że dostanę jakiegoś sympatycznego Hajera.A ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Miał być hummus. Sezam jednak wyparował i nie miałam z czego zrobić tahini. Dodałam więc masło orzechowe. Nie taki głupi pomysł, moi drodzy. Tą pastą zajadaliśmy się przy okazji ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Kurczę, nie pamiętam u kogo go jadłam. Nie pamiętam też, czy było to przy okazji świąt czy nie. Zakodowałam go sobie jednak już dawno temu temu i tak oto jest. Groszek konserwowy z sosem ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Kolejna propozycja jedzenia do pracy. Robi się szybko, przyjemnie, jest smaczne i ten... No właśnie, mam problem z kuskusem. Nie, smakuje mi, jest po prostu średnio wartościowy. Ostatnio jednak ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Zacznę może od tego, że nie wiem czy idealnie zgrają się proporcje w przepisie. Ja mam banię na punkcie tego farszu, więc w trakcie robienia naleśników, bezczelnie wyjadałam go z miski. ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Weekend kaszowy, bo mezmężowy :). Budyń zrobiłam sobie wczoraj na drugie śniadanie. Był super. Kwestię dosłodzenia zostawiam Wam. Moje masło orzechowe jest mało słodkie, dodatkowo nie ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Nie pomijajcie orzechów, nie wolno :). Przepis nie jest przekombinowany, jest zupełnie prosty. Pierwszy raz miałam do czynienia z tym rodzajem makaronu, był spoko. Można go spokojnie zastąpić ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Obiad niedzielny: mięcho, ziemniaki, dodatki. Tym razem stanęło na karkówce. Ale żeby nie było do końca standardowo, dodałam do sosu świeżo wyciśnięty sok z jabłek. Jeżeli też ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Tak, tak. To znowu my - kasza i ja. Dziś kolejna propozycja jedzenia do pracy. Z łazanek został mi kąsek wieprzowiny, więc postanowiłam z niego zrobić coś na piątkowy obiad. My (on znaczy) ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Pyszne! Naprawdę. Jedząc je, czułam się trochę jak na wakacjach. Trochę. Polecam wchłonąć je z bagietką. Standardowo jadłam je sama. Niby jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza, bo ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Uwielbiam. Mogłabym je jeść na okrągło. W lodówce mam zawekowany jeszcze jeden słoik, z którego wyjdą mi jakieś 2-3 porcje. Tak, mi, nie nam. Tej potrawy za bardzo nie trzeba przedstawiać....

Opis:

Blog opierający się głównie na kuchni śródziemnomorskiej i wegetariańskiej. Mało słodkości i dużo warzyw.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×