Targ Smaku

Kardamonovy

Blog opierający się głównie na kuchni śródziemnomorskiej i wegetariańskiej. Mało słodkości...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
26.08.2015

  • Z bloga: Kardamonovy

    Dacie wiarę, że jadłam ją pierwszy raz w życiu? Nie przypominam sobie, żeby którakolwiek część mojej rodziny robiła tę potrawę na święta. Zresztą to samo dotyczy osób spoza rodziny, ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Miał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo - łapcie. Szkoda, że dopiero w ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Nie, to nie jest mój najambitniejszy i najlepszy przepis. Skupiłam się jednak na tym, aby był na maksa wypełniony zdrowymi elementami. Do świąt faszerujemy się różnymi takimi, dodatkowo w ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Tak, to znowu ja. I bezmięsna sałatka. Miałam dziś opublikować przepis na bigos, ale póki co go ratuję. Za parę dni napiszę Wam co i jak (o ile będzie nadawał się do publikacji). Coś ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Zima, zupy, te sprawy. Pierwszy raz zrobiłam krupnik z kaszą jęczmienną perłową, zawsze ładowałam do niego pęczak. Obie opcje są super. Najlepszym jednak pomysłem jest dodanie ogórków ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Znowu trochę zdrowotności, zanudzę Was. Albo już to zrobiłam. Tak czy siak, skład całkiem fajny, raczcie się. Składniki: 300 ml wody + dodatkowo do zalania płatków 1 dojrzałe mango 1 ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Pasta w smaku bardzo przypomina ajvar. Postanowiłam jednak nie miksować całości, tylko zostawić w takiej właśnie wersji. Wiecie jakie to jest dobre? Najlepsze na drugi dzień. Tego typu pasta ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    No dobra, powoli trzeba się zabierać za przepisy świąteczne, takie życie blogera. Niby to trochę słabe, bo święta zaczynamy nieco wcześniej, ale nie przeskoczę tego. W sumie nawet nie ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Mamy chyba rekord. Zupę, którą Wam dziś przedstawiam, robiłam jakieś 20 minut. Ten przepis pochodzi z bloga rngkitchen, chopcy - wielkie dzięki :). Sama przyjemność robić takie cuda, tu ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Czyszczenie zamrażalnika, dlatego wyszło trochę dziwnie. Dziwnie, ale smacznie. Ze składnikami możecie kombinować, wiadomo. U mnie stanęło na mieszance chińskiej i piersi z kurczaka. Miałam...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Parę dni temu przypomniało mi się, że w szafie czeka na mnie makaron przywieziony z Chorwacji. Jakbyście nie wiedzieli, lubię kupować dziwaczne makarony (mówię tutaj o ich kształcie). ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    I znowu faszerujemy się zdrowotnością. Jakie to wszystko (wszystko!) było pyszne. Zrobiłam tę sałatkę bez wielkich nadziei. Pokroiłam, ugotowałam, zgrillowałam, później zdjęcie. No, ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Ostatnio faszerujemy się różnymi dziwnymi sokami i miksturami, więc postanowiłam zrobić na jutro coś w miarę zdrowego. Na wstępie od razu zaznaczam, że nie wolno pomijać szczypiorku, jest ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Właśnie skończyłam jeść kolację w postaci zieleniny z cieciorką. To było tak smaczne, że kiedyś Wam to tutaj wrzucę. Zjadłam i od razu pomyślałam o Was, nooo heloł. Dobra, do ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Zgadnijcie co ostatnio dostałam. Tak, dynię :D. Na szczęście była niewielkich rozmiarów, tak akurat na ten obiad i ze 3 koktajle. I znowu dynia miała smak melona, no mistrz. Muszę się w ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Tak, znowu pasta. Lubią, to robię. Wolę to, niż gotowanie po raz enty, frankfurterek. Wiecie jak jest. To tyle na dziś, lecę robić barszcz z kobietami (jak to mówi pewien jegomość)... z ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Lubię takie dziwactwa. Piszę o młodym jęczmieniu. Skubany ma sporo witam i minerałów. Na początku miałam problem z jego smakiem, ale z koktajlu na koktajl zaczął mi nawet smakować. Może ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Szprotki w pomidorach wielbię. Wybieram zawsze sprawdzone, z dobrym składem, kupuję tylko od jednego producenta. Lubię je na śmierć rozdrobnić widelcem, położyć na pieczywie, dodać ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Haaa, zaraz lecimy się najeść (mam nadzieję) w ramach Restaurant Week, więc jestem dosłownie na chwilę. Przepis jest jakoś sprzed tygodnia. Warzywa zjedliśmy z surówką, do tego sos ...
  • Z bloga: Kardamonovy

    Na początku chciałam ugotować coś zupełnie innego. W międzyczasie (jak to u mnie) postanowiłam coś pozmieniać i skończyło się tym przepisem. No i fajnie. Potrawa smakuje trochę jak ...

Opis:

Blog opierający się głównie na kuchni śródziemnomorskiej i wegetariańskiej. Mało słodkości i dużo warzyw.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×