Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Mam To Na Widelcu

mam to na widelcu czyli prosto, łatwo, przyjemnie...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
17.08.2015

  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Sezon na szparagi w pełni. Przyznaję otwarcie – uwielbiam. Pod każdą postacią. W zupie, na omlecie czy tarcie, w zapiekance i w sałacie. Lekko zblanszowane lub surowe. Dziś propozycja na ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Harira – marokańska zupa pomidorowa z zieloną soczewicą i cieciorką. Bardzo aromatyczna, pikantna, gęsta, sycąca… Zupa, której nie można się oprzeć. Dlatego nie dziwcie się ilości ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

      Kasza jaglana jest niezastąpiona. Tym razem postawiłem na ciasto bez pieczenia. W dodatku uprościłem sobie życie – użyłem pełnoziarnistych płatków jaglanych. Cała operacja z ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Wiosnę witam daniem lekkim i łatwym. Każdy, nawet niewprawiony w bojach, poradzi sobie z nim bez problemu. Faszerowanego bakłażana potraktowałem jako danie obiadowe, ale doskonale sprawdzi się...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Jeśli przegapiliście przepis na: TARTA GRYCZANA Z CUKINIĄ I BRYNDZĄ macie okazję to nadgonić. Tym razem wersja z brokułami i czosnkiem. Równie smakowita i tak samo łatwa w przygotowaniu. ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Tą zupą całkowicie przekonałem domowników do gotowanej pietruszki. Z pietruszką różnie bywa, przeważnie jednak pod górkę i mocno trzeba przekonywać, z rosołu wyławiać i tak dalej, i ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Z dużą rezerwą podszedłem do pomysłu ciasta z burakiem. Pomyślałem jednak, że skoro można zrobić pyszne ciasto marchewkowe, dyniowe, cukiniowe czy nawet pietruszkowe, to dlaczego nie z ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Sami przyznacie – nic tak nie cieszy pod koniec lutego jak soczysta zieleń na talerzu. Złaknieni światła i koloru, nieco wyprani z witamin i energii, potrzebujemy czegoś, co nie tylko nas ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Kasza jaglana to absolutny hit. Gdziekolwiek nie czytam wszędzie trąbią – w tym roku stawiajcie na jaglaną. Tę kaszę długo traktowałem po macoszemu, ale od jakiegoś czasu chętnie i ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Szpinak – mało kalorii, mnóstwo wartości. Szpinak to bogactwo błonnika – świetnie wpływa na pracę naszego układu pokarmowego. Witamina K poprawia krzepliwość krwi, wspomaga ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Wszyscy – tak sądzę – lubimy tarty. Ja bardzo! Szukając alternatywy dla innej mąki niż tradycyjna postawiłem na mąkę gryczaną. Tarta wyszła cudownie krucha i z przyjemnym gryczanym ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Dziś robimy małą wycieczkę do Chin. Kurczak po kantońsku z sosem Hoisin. Hoisin to słodko-ostry sos robiony ze słodkich ziemniaków, soi i sezamu. Do kaczki czy kurczaka jest wprost idealny. A...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Nie jestem wielkim fanem gotowanego kalafiora – nie bijcie mnie! Przecież się przyznałem… Za to nie mogę się oprzeć innej wersji… Pieczony kalafior to jest to! W pieczeniu nabiera smaku, ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Działa lepiej niż kawa. Przebudza natychmiastowo. Odrobina pożywnej naturalnej słodyczy z kwaskowatym orzeźwieniem. Zrobienie go trwa chwilę, a zimowy poranek nabiera rumieńców (dzięki ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Po przebudzeniu zanim włączę ekspres i zaparzę kawę, sięgam do lodówki po szklankę wody z cytryną. Przeważnie wieczorem kroję cytrynę na grube kawałki, zalewam przefiltrowaną wodą. ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

      Mąka kasztanowa jest obłędna. Jedyna w swoim rodzaju. Powstaje ze zmielonych kasztanów jadalnych. Pozbawiona glutenu, najbardziej zbliżona w konsystencji i zachowaniu do mąki glutenowej, ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    To jest prawdziwy chleb na wypasie. Na bogato! Pełen migdałów, ziaren, przypraw. Całkowicie bez mąki. Ten chleb przyprawi was o słodki uśmiech, który długo nie zniknie z twarzy i da ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Selerowy krem bardzo kojarzy mi się z zimą. Tą prawdziwą. Śnieżną, mroźną. Taką, gdy wracając do domu, marzy się o czymś gorącym, gęstym i treściwym. Taka jest ta zupa. Mam wrażenie,...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

    Szybki, prosty i efektowny sposób na zielone naleśniki z mąki jaglanej. Na pewno docenią je bezglutenowcy i będący na diecie wykluczającej mąki węglowodanowe. Mają piękny, jaskrawozielony ...
  • Z bloga: Mam To Na Widelcu

      Warto się dokładniej wczytać w składy maseł orzechowych dostępnych na rynku. Nie piszę tu o masłach bio, eco czy natural z tych droższych sklepów, a o popularnych z marketów znanych ...

Opis:

mam to na widelcu czyli prosto, łatwo, przyjemnie...