Targ Smaku

Miód i Pieprz

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
05.08.2015

  • Z bloga: Miód i Pieprz

          rolada schabowa ze śliwką Solidna porcja soczystego mięsa, przesycona fantastycznym aromatem śliwek, to właśnie moja obiadowa propozycja  w te szare i ponure dni.składniki  ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

    chrupiące paszteciki  W większości domów paszteciki podawane są w wieczór wigilijny, a później  zapomina się o nich na długo.U mnie w kuchni jest trochę inaczej i ten ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

            kaczka z jabłkami i żurawiną Jeżeli ktoś zastanawia się jakim daniem rozpocząć nowy  rok to polecam nu serdecznie kaczkę z żurawiną. Potrawa ta ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                     wołowy gulasz Nowy rok powitał nas mrozem, dlatego dziś proponuje rozgrzać się posiłkiem wykonanym z  pożywnego wołowego gulaszu.składniki dla czterech osób...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

     paszteciki  Czas karnawału to czas imprez, a na żadnej z nich nie może zabraknąć lekkich przekąsek.Dziś właśnie propozycja na jedno z takich dań.składniki  ciasto francuskie,...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                  carpaccio Początek roku to wzmożony czas towarzyskich wizyt.Dlatego dziś proponuję lekką przystawkę, która z pewnością przypadnie do ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                              makowiec Każdy z nas ma  ulubione ciasta z którymi wita okres noworoczny. W moim domu jest to delikatne, wilgotne ciasto makowe, całkiem inne od ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                śledziowe rolmopsy Okres karnawału to czas towarzyskich spotkań, a przecież wiadomo że nic nie umili takiego spotkania lepiej niż dobra przekąska.Dlatego ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

      cytrynowy sernik Połączenie delikatnego twarogu z kwaśnym smakiem z cytryny daje zawsze wspaniały efekt. W dodatku deser ten nie należy do zbyt pracochłonnych, dlatego uważam że ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                              śledzie Chyba nie będzie w naszym kraju wigilijnego stołu na którym nie będzie choć jednego dania ze śledzi.Ja również z przyjemnością podaję...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

          śledź w sosie chrzanowym Śledź jest przykładem tej ryby w naszej kuchni, której nie straszne są przejściowe mody i dietetyczne trendy. W końcu poddali się nawet i ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

            kapusta z suszonymi grzybami W bardzo wielu domach na wieczerzy wigilijnej zagości kapusta z grzybami. Tak będzie również i u mnie, dlatego dziś pragnę podzielić się ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

             śledź po litewsku Śledź, to obowiązkowy gość na wigilijnym stole.Dlatego dziś, pragnę podzielić się jeszcze jednym sposobem na przyrządzenie tej pysznej ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

           pstrąg w śmietanie Lekko przesmażony na maśle filet z pstrąga. uduszony późnej w śmietanowym sosie z  koperkiem i skórką z cytryny to nieodmienny atrybut świąt w mym ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

          piernik  Korzenne przyprawy, miód, orzechy i czekoladowa polewa.To właśnie z tym kojarzy mi się świąteczny piernik.A jeżeli dodamy do ciasta suszonych moreli to smak gotowego ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

           kark po węgiersku, długo pieczony Wieprzowa karkówka to niezwykle wdzięczny rodzaj mięsa, który można przyrządzić na wiele rożnych sposobów.Dzisiaj chciałbym zaproponować ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

       pieczone filety z suma    Pieczony filet z suma to danie którego smak jest wprost wyjątkowy.Dlatego dziś pragnę podzielić się kolejnym przepisem na tę pyszną rybę. W potrawie ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

    Sernik  Okres Nowego Roku to czas niezwykły i jest również czas na delikatny i puszysty  sernik. O wyjątkowym smaku pochodzącym z dobrego twarogu, oraz masła i o niezwykłym zapachu ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                               gulasz z łopatki Za oknem pogoda pod psem.Dlatego nie powinno nikogo dziwić, iż dziś na obiad pragnę zaproponować, mocno przyprawiony ...
  • Z bloga: Miód i Pieprz

                obsuszona wieprzowa łopatka Co rok w moim domu, równo z początkiem grudnia miejsce wędzonek zajmują wyroby obsuszane. Zresztą  czas ten jest przez domowników ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×