Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Kuchnia Doroty.pl

Kuchnia polska i coś ze świata. Dla przyjemności, radości i zdrowia

Zobacz pełny opis

Adres bloga: www.kuchniadoroty.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
18.06.2015

  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Latwy pomysł na nieco inne podanie ziemniaków. Doskonale smakują z sosami mięsnymi lub grzybowymi. Do przygotowania takich rozetek używamy jedynie starych, mącznych ziemniaków. młode się ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Maleńka, zielona fasola Mung jest w smaku delikatniejsza niż np. fasola Jaś. Przygotowana z niej zupa jest lekka i łagodna. Miałam ochotę na delikatną zupę z dużą ilością warzyw ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Wiosna, przynajmniej ta kalendarzowa, już przyszła. Zaczynam gromadzić przepisy na czas, w którym kalorie liczymy najczęściej. Taki właśnie, lekki i w 100% dietetyczny jest ten łosoś ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Jedno z moich ulubionych dań z drobiu. Pracy jest przy nim niewiele a wygląda i smakuje bardzo odświętnie. Masła jest w tym przepisie sporo, ale postarajcie się nie rezygnować ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Przepyszny, tradycyjnie polski mazurek wielkanocny. Nazywa się cygańskim, nie znam pochodzenia jego nazwy, ale gwarantuję, że będzie Wam smakował. Mazurek cygański to nasz ulubiony ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Zapiekanka ziemniaczana albo shepard pie, pyszne jednogarnkowe danie, idealne na obiad lub ciepłą kolację. Podajemy ją z zieloną sałatą. Zapiekanka doskonale się przechowuje a odgrzewamy ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Bardzo polski sposób na pieczoną polędwicę wieprzową. Delikatnie owocowa dzięki jabłkom i dodatkowi miodu, pyszna i pachnąca. Uwielbiamy polędwicę wieprzową we wszystkich wersjach, ale...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Mój ulubiony kurczak garam masala. Ostry, aromatyczny i bardzo szybki do zrobienia. Odgrzewanie dodaje mu smaku, a jeśli okaże się, że sosu jest zbyt mało, zawsze można po prostu ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Przepis pochodzi z książki ,,Szczypta smaku, chiny”. To jeden z moich ulubionych przepisów na kurczaka po chińsku z warzywami. Wiele razy przez nas przygotowywany i trochę ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Danie, które lubią prawie wszystkie dzieci, chociaż dorosłym kojarzy się trochę ze szpitalnym jedzeniem:) Wystarczy jednak do porcji dla dorosłych dodać łyżeczkę ostrej pasty Sambal ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Uwielbiam Tłusty Czwartek, pączki, faworki i churros to słodycze, które mogę jeść w każdej ilości i zawsze. Tym razem postanowiłam przygotować pączki bez smażenia ich w głębokim ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Proste, szybkie i bardzo pyszne. Jeśli wolicie umiarkowanie słodkie ciastka, dodajcie połowę cukru zgodnie z przepisem ciasteczka są naprawdę bardzo słodkie. Delikatnie chrupiące ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Popularny karnawałowy przepis na hiszpańskie ciastka karnawałowe. Usmażone z ciasta parzonego, dokładnie takiego z jakiego pieczemy ptysie i eklerki. Ciasto przygotowuje się bardzo łatwo ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Najłatwiejszy przepis na śledzie. Sledzie po japońsku można przygotować na kilka sposobów, niektórzy po za jabłkiem i cebulą dodają również gotowane, siekane jajko, ale ja ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Tatar ze śledzi, dla wszystkich, którzy lubią ryby. Przygotowanie tego zaledwie kilka minut, a potem jeszcze trochę czasu na schłodzenie i można podawać. Jest to bardzo pyszna ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Placki z jabłkami idealne na śniadanie. Tym razem zrobiłam je na maślance tak jak robiła moja Babcia. Do placków nie używała mleka, ale właśnie maślanki lub zsiadłego mleka. Razem......
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Babka atomowa Czy słyszeliście tę nazwę? Ja pierwszy raz zobaczyłam ją w starej książce z przepisami ,,Kuchni Polskiej”. To stary przepis na ciasto które w smaku przypomina ciasto ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Przekąska stara jak świat, znają ją chyba wszyscy. Zeby galaretka z kurczaka udała się i ładnie zsiadła, niezbędna jest żelatyna. Nie obawiajcie się, że w czasie jedzenia będziecie ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Naprawdę pyszna szarlotka z mąki z pełnego przemiału. Ciasto jest tak smaczne dzięki kwaśnym antonówkom, połączonym ze słodkim i kruchym ciastem. Mąka pełnoziarnista jest znacznie ...
  • Z bloga: Kuchnia Doroty.pl

    Jedno z łatwiejszych ciast jakie często piekę. Tym razem w roli głównej śliwki. Ja miałam duże soczyste, ale najsmaczniejsze są Węgierki. Przygotowanie ciasta to zalewie kilkanaście ...

Opis:

Kuchnia polska i coś ze świata. Dla przyjemności, radości i zdrowia