Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
AZgotuj

Prowadzę blog kulinarny gdzie pokazuję potrawy, które są smaczne, ławte i zdrowe.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: azgotuj.blogspot.com

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.06.2015

  • Z bloga: AZgotuj

    Skusiłam się i ja;) na publikację pączków na Tłusty  Czwartku. Mamy dziś wtorek, a pączków już nie ma;)0,5 kg mąki pszennej7 żółtek30 gram masła5 łyżek cukru1/2 opakowania cukru ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Buraki są lekkostrawne, pobudzają apetyt. Odkwaszają organizm, są zasadotwórcze.Aby ugotować zupę potrzebne będą:buraki - 5 sztekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno Bio ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Owsianka z kumkwatem, bananem i siekanymi migdałami pół szklanki płatków owsianych Bio łyżeczka miodu garść migdałów pół banana 4 kumkwaty szczypta nasion chia Na sicie opłukałam ...
  • Z bloga: AZgotuj

    mąka ( u mnie bezglutenowa uniwersalna) - 1 szklanka woda - 3/4 szklanki olej rzepakowy ok. 50 ml jajo - 1 szt. koncentrat pomidorowy małe opakowanie - 1/2 szt. np. Tomatenmark Rapunzel ( ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Świeży smak nowej kremowej Ramy z olejem z awokado i nutą limonki zaprowadził mnie do Meksyku. Kuchnia meksykańska oparta jest na warzywach strączkowych i kukurydzy oraz pikantnej papryczce ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Czy w Waszych domach na wigilijnym stole jest barszcz czerwony czy zupa grzybowa ? Ja u babci jadłam klarowny barszcz z uszkami, a u rodziców mojego męża zupę grzybową.Dlaczego nie mieć ich ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Jaglany żurek, sporządzony z zakwasu z mąki jaglanej ekologicznej, bezglutenowy. Znakomity dla dzieci.1,5 litra wody1 butelka żurku jaglanego Biobiała cebulaolej rzepakowyczosnekmajeranek ( u ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Nic nie mówiłam mojej rodzinie z czego są te ciastka. Chciałam "zbadać" czy czuć mąkę z ciecierzycy. Zajadali się, a ja wiedziałam, że jedzą zdrowo:) mąka z ciecierzycy przesiana - 2 ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Śniadanie z ekspandowanym owsem z czarną porzeczką.  Na targach Natura Food w Łodzi rozmawiałam z wieloma firmami.  Min. poznałam markę Soligrano, która zajmuje się produkcją ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Zupa jest dobra na wszystko. Zastanawiałam się ostatnio jak wiele ma zalet. Zupa może rozgrzewać nas w jesienno zimowe dni. Może chłodzić w letnie upały. Może zwiastować wiosnę stając ...
  • Z bloga: AZgotuj

     Na zewnątrz coraz zimniej. Bliny rekompensują mi brak słońca, poprawiają nastrój. Maleńkie drożdżowe placuszki z ciasta z mąki gryczanej i żytniej. Istnieje wiele  receptur ...
  • Z bloga: AZgotuj

    "Jesteś tym co jesz"  słyszę  w prasie, radiu, telewizji. Dlatego to przygotowałam pasztet z pestek dyni i czerwonej soczewicy. Do tego  suszone pomidory i odrobina chrzanu.Wysłuchałam ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Zbieranie grzybów budzi we mnie dobre emocje. Dlatego staram się w okresie grzybobrania przynajmniej kilka razy odwiedzić mazowieckie lasy. szklanka polenty woda 4-5 łyżek tartego parmezanu ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Jeżdżąc na rowerze  po podwarszawskich miejscowościach czuję dym z ognisk. Znam zapach  i smak pieczonych ziemniaków z ogniska. Dlatego wiedziona zapachem kupiłam ogromne ziemniaki. ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Uwielbiam grzyby. Dostałam dziś maślaki. Babcia moja mówiła, że to najlepsze grzyby.I są!czas przygotowania: 20 minutDziś zrobiłam z nich sos z penne.maślaki2 łyżki masła bez ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Jeżeli Wam zostanie choć odrobina tej sałatki, zróbcie sobie kanapki z nimi z opiekanym chlebem. Palce lizać!cukiniapapryka czerwonacebula białanatka pietruszkiNa marynatę:oliwa 3 łyżki ...
  • Z bloga: AZgotuj

    1 puszka czerwonej fasoli*2 eko jaja dojrzały banan 3 łyżki dobrego gorzkiego kakao 100 ml oleju rzepakowego 5 łyżek ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaporzeczki  Odsączyć ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Lato dla mnie to smak moreli. Lubię je za ich łagodność.Składniki:1,5 kg moreli3/4 szklanki cukru trzcinowego1 opakowanie żelfixlubcukier trzcinowy żelującyUmyć morele. Większą część ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Kupiłam na targu dwie wiązki szczawiu ogrodowego. Do łąk pełnych szczawiu nie mam dostępu. Jednak zachwycił mnie smak zupy. Lekko zblendowana, przez co aksamitnie kremowa. Z dodatkiem ...
  • Z bloga: AZgotuj

    To bardzo proste, słodkie małe co nieco, które przygotujecie w kilka chwil.  opakowanie suszonych moreli bez konserwantów opakowanie orzechów pekan opakowanie migdałów 1 łyżka siemienia ...

Opis:

Prowadzę blog kulinarny gdzie pokazuję potrawy, które są smaczne, ławte i zdrowe.