Targ Smaku

AZgotuj

Prowadzę blog kulinarny gdzie pokazuję potrawy, które są smaczne, ławte i zdrowe.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: azgotuj.blogspot.com

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.06.2015

  • Z bloga: AZgotuj

    Kocham buraki. Zauważyłam, że ekologiczne gotują się znacznie szybciej. Moją zupę krem z buraków podałam z tofu smażonym w pięciu smakach2-3 buraki ekologicznecebula białakorzeń ...
  • Z bloga: AZgotuj

    W kilka minut przygotowana. Chrupka, słodko  - słona, z  dresingiem winegret.główka sałaty rzymskiejkilka orzechów włoskichjabłkogarść rodzynek i żurawinWinegret zawsze robię na ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Nic nie mówiłam mojej rodzinie z czego są te ciastka. Chciałam "zbadać" czy czuć mąkę z ciecierzycy. Zajadali się, a ja wiedziałam, że jedzą zdrowo:) mąka z ciecierzycy przesiana - 2 ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Na zewnątrz coraz zimniej, potrzebujemy oraz cieplejszych dań aby ogrzać się od środka i dostarczyć organizmowi najcenniejszych składników. Witamina A np. z marchewki nie może prawidło...
  • Z bloga: AZgotuj

    Wraz z blogerami i naszymi najbliższymi seniorami pojechaliśmy do Akademii Smaku Sokołów (Smaki dobrego życia). Tematem naszego spotkania była Dobra Dieta dla Zdrowia Seniora. Dietetyk ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Szybkie śniadanie krótki wpis. Mega dawka zdrowia z pastą z jagód. Więcej o paście (TU!) jogurt kokosowy mango pestki słonecznika bio banan nasiona słonecznika szczypta nasion chia i ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Czy Wasze dzieci także uwielbiają sos bolognese? Mój syn od dziecka go uwielbia. Nie wiem co ten sos w sobie ma? Zwykle kiedy robiłam spaghetti z tym sosem mój syn jadł takie porcje, że ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Ugotowałam czerwoną sycącą soczewicę. Dodałam aromatyczne przyprawy, kilka garści szpinaku i cieszę się gorącym posiłkiem. szklanka czerwonej soczewicy kilka garści szpinaku baby ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Otrzymałam do przetestowania czarny czosnek w paście oraz w ząbkach. Kiedy piszę ten post smakuję z nim grzanki. Bardzo esencjonalny w smaku. Bez zapachu czosnku lekko słodkawy, a raczej ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Jesienią od września do listopada zbieram opieńki. Rośnie gromadnie na pniach, pniakach, gałęziach. Spotkać ją można na  różnych gatunkach drzew liściastych w lasach, ogrodach, ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Śniadanie z ekspandowanym owsem z czarną porzeczką.  Na targach Natura Food w Łodzi rozmawiałam z wieloma firmami.  Min. poznałam markę Soligrano, która zajmuje się produkcją ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Zupa jest dobra na wszystko. Zastanawiałam się ostatnio jak wiele ma zalet. Zupa może rozgrzewać nas w jesienno zimowe dni. Może chłodzić w letnie upały. Może zwiastować wiosnę stając ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Zupa jest dobra na wszystko. Zastanawiałam się ostatnio jak wiele ma zalet. Zupa może rozgrzewać nas w jesienno zimowe dni. Może chłodzić w letnie upały. Może zwiastować wiosnę stając ...
  • Z bloga: AZgotuj

     Na zewnątrz coraz zimniej. Bliny rekompensują mi brak słońca, poprawiają nastrój. Maleńkie drożdżowe placuszki z ciasta z mąki gryczanej i żytniej. Istnieje wiele  receptur ...
  • Z bloga: AZgotuj

    "Jesteś tym co jesz"  słyszę  w prasie, radiu, telewizji. Dlatego to przygotowałam pasztet z pestek dyni i czerwonej soczewicy. Do tego  suszone pomidory i odrobina chrzanu.Wysłuchałam ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Zbieranie grzybów budzi we mnie dobre emocje. Dlatego staram się w okresie grzybobrania przynajmniej kilka razy odwiedzić mazowieckie lasy. szklanka polenty woda 4-5 łyżek tartego parmezanu ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Do przygotowania śniadania użyłam białą komosę, syrop z agawy, odrobinę soku z jabłek, prażonych migdałów, grillowanej połówki jabłka i przypraw. Na jedną  porcję: 50 gram ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Jeżdżąc na rowerze  po podwarszawskich miejscowościach czuję dym z ognisk. Znam zapach  i smak pieczonych ziemniaków z ogniska. Dlatego wiedziona zapachem kupiłam ogromne ziemniaki. ...
  • Z bloga: AZgotuj

    5 kg śliwek węgierek pół łyżeczki skórki z pomarańczy  duży gar Wymyć i wypestkować owoce. Zagotować a  następnie zmniejszamy palnik na mały i smażymy powidła ok 2 godzin . ...
  • Z bloga: AZgotuj

    Uwielbiam grzyby. Dostałam dziś maślaki. Babcia moja mówiła, że to najlepsze grzyby.I są!czas przygotowania: 20 minutDziś zrobiłam z nich sos z penne.maślaki2 łyżki masła bez ...

Opis:

Prowadzę blog kulinarny gdzie pokazuję potrawy, które są smaczne, ławte i zdrowe.

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×