Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Szyszkin ciągle pichci

Od blisko dwóch lat prowadzę bloga. Uwielbiam gotować. Nie jestem zawodowym kucharzem, krytykiem ...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
28.05.2015

  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

      Ostatnio wiele na blogu było o tym, czego nie lubię czy nienawidzę. Marudziłam o tym, że zimno, że szaro, że pada, że święta, że buro i ponuro. Jednak nastała wiosna. I choć pogoda...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Tak samo jak nie lubię Bożego Narodzenia, nie lubię Świąt Wielkanocnych. Mimo, że pogoda nastraja pozytywnie, ma być coraz cieplej i bardziej słonecznie, na co czekam z z ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    W pudding chia zakochacie się po uszy. Słodki, pachnący, gęsty, pełen chrupiących ziarenek podbije wasze serca, tego jestem pewna. Szałwia hiszpańska, czyli chia jest bogatym źródłem ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Czasem, gdy mam więcej czasu, czyli zazwyczaj w niedzielę, przygotowuję różnego rodzaju gulasze, które lubię, ale zazwyczaj brakuje mi czasu, by robić to w tygodniu. Gulasz to takie ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Szanowni Czytelnicy! Po raz kolejny muszę uderzyć się w pierś i przyznać, że znowu zaniedbałam bloga, i Was. Wybaczcie proszę. Nie wynika to bynajmniej z tego, że się obijam, po prostu...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Gołąbki to dla mnie danie świąteczne. Prawdopodobnie dlatego, że ich przygotowanie zajmuje mnóstwo czasu. Zazwyczaj w tygodniu nie mam go aż tak wiele. Na blogu pojawiały się już ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Ostatnio przestałam kupować wędliny. Po pierwsze dlatego, że po prostu przestały mi smakować, a po drugie - w kupnym wędlinach znajdujemy mnóstwo dodatków do mięsa, których chciałabym ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Bigos to jedno z tych dań, których właściwie nie jadam. Może to przez złą sławę tej tradycyjnej staropolskiej potrawy, która mi osobiście kojarzy się z kapustą wymieszaną z wszystkimi...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

      Nienawidzę świąt. Pewnie już to pisałam nie raz. Dla mnie Boże Narodzenie jest karą za wszystkie grzechy, popełnione w całym roku. Czekoladowe mikołaje pojawiające się w sklepach ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Pieczenie pierników nie bywa skomplikowane. Prosty przepis znajdziecie już na blogu. Jednak w tym roku musiałam zmodyfikować moją dietę i wykluczyć z niej gluten i jajka. I cholera, ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Gęsina na św. Marcina. Tak powinno być, jednak kiedy wszyscy zjadali się nią w okolicach 11-go listopada, ja jadłam pizzę we Włoszech. Wobec tego gęsina pojawia się na blogu z lekkim ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Czasem, gdy potrzebujecie deseru last minute, właśnie znaleźliście przepis idealny. Ciasto na clafoutis to tak naprawdę gęste ciasto naleśnikowe, które pieczemy wraz z owocami.  Banalnie ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Nastała jesień. Niestety, wygląda na to, że lato pożegnało się z nami na dobre. Na zbliżający się weekend zapowiadają we Wrocławiu raptem 9 stopni. Na jakiś czas pewnie rozstanę się ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Pomysł na to ciasto podrzuciła mi moja kuzynka, zapewne grzebiąc w internecie. Znalazła je na jakimś blogu, którego nazwy niestety nie pamiętam. Gdy upiekłam samo brownie doszłam jednak do ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    No i nadeszła jesień. Trochę smutno, że od teraz będzie już tylko chłodniej i bardziej szaro i że za jakiś czas znowu rozpoczniemy odliczanie do następnego lata. Taki urok polskich pór...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Kilka dni temu wykonałam badania na nietolerancje pokarmowe. Okazało się, że mój organizm nie toleruje glutenu. Życie na diecie bezglutenowej nie jest proste i muszę się go nauczyć, a ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Tarta Tatin to rodzaj francuskiej tarty, której nadzienie w klasycznej wersji stanowią jabłka.Tarta powstała w 1898 roku w Lamotte-Beuvron. Za jej twórczynię uważa się Stéphanie Tatin, ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Nieczęsto zdarza mi się piec kurczaka w całości. Zazwyczaj wybieram udka lub w przypadku większej ilości imprezowych gości - skrzydełka. Teraz jednak nadarzyła się okazja, by kupić ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    Weekend minął jak zwykle w ekspresowym tempie. Tym razem postanowiłam spędzić te dwa wolne dni naprawdę kulturalnie :) Od kilku dni trwa we Wrocławiu 15. MFF T-Mobile Nowe Horyzonty, ...
  • Z bloga: Szyszkin ciągle pichci

    To, że o tej porze roku polskie pomidory są najlepsze wiedzą pewnie wszyscy. Moim zdaniem pokonują na głowę nawet te włoskie. Słodkie i pachnące, idealne na surowo lub w każdej możliwej ...

Opis:

Od blisko dwóch lat prowadzę bloga. Uwielbiam gotować. Nie jestem zawodowym kucharzem, krytykiem kulinarnym ani na pewno profesjonalnym fotografem. Jednak mam pasję. Pasję tworzenia. Wykorzystuję głównie produkty świeże, sezonowe. Mój styl to Szyszkin Fusion. Miksuję smaki, mieszam style, kombinuję i smakuję. Nie zapominam jednak o klasyce i tradycji. Kuchnia to mój azyl, z którego raczej nikt głodny nie wychodzi :)