Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
KasiaWeganka

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
14.05.2015

  • Z bloga: KasiaWeganka

    Dzisiaj przedstawiam swój jadłospis z zeszłego tygodnia. Miałam akurat wolny dzień, więc mogłam na spokojnie przygotować śniadanie. Zdecydowałam się na kaszę pęczak ze śliwkami i ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Ocet (nie tylko z jabłek) robię od wielu lat, ale zawsze wydawało mi się, że przepis jest na tyle banalny, że nie ma sensu umieszczać go na blogu.Teraz jednak doszłam do wniosku, że warto go...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Zupa z botwiny pojawia się w moim menu bardzo często. Jadam ją rano, w dzień lub przed snem, czasami kilka razy w tygodniu. To powoduje, że eksperymentuję z przepisami, żeby za każdym raz ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Przygotowywanie sobie posiłków do pracy jest dla mnie nieco problematyczne.Przede wszystkim ne chcę zabierać kanapek, bo są one dla mnie mało atrakcyjne. Nie przepadam też za jedzeniem ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Owsianka urozmaicona komosą ryżową. Do tego oczywiście truskawki, które obecnie jem od rana do wieczora. Sezon nie trwa długo, więc muszę się nasycić :) Składniki:♥ 50g komosy ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Jakiś czas temu pisałam Wam, że na straganach odruchowo odrywają nać marchewki i wyrzucają. Dziś podzielę się podobnym spostrzeżeniem na temat kalarepy - nie dość, że większość ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Przepis, który Wam dziś prezentuję to prawdziwy skarb! Takiej konfitury nie kupicie w markecie, ani nie dostaniecie w kawiarni do ciastek. Mówi się o niej czarne złoto :)Orzechy włoskie to ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Nerkowce niesamowicie mnie wciągają i gdy zacznę jeść, to mogłabym nie przestawać ;). Przeważnie jem je same lub z gorzką czekoladą, ale tym razem całą paczkę wykorzystałam na sos. ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Sezon mniszkowy trwa, więc korzystam z niego niemal codziennie, aby nasycić się w pełni.Zawsze uważałam, że jest to roślina (wraz z pokrzywą), która idealnie nadaje się dla osób ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Dużo ostatnio mniszka na blogu, ale chcę zdążyć z publikacją tych przepisów, dopóki nie przekwitnie.Tym razem powstały ciastka. Takie solidne - dosyć twarde, z dużą ilością tłuszczu, ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Męskie kwiatostany sosny są jednym z moich leśnych ulubieńców. Oblane czekoladą są pyszne i soczyste, po prostu cukierki idealne :)Nie znam osoby, której by nie smakowały, nawet jeśli ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    To danie stanowiło część mojego dzisiejszego obiadu w pracy. Wymaga niewielu składników i jest szybkie w przygotowaniu. Składniki:♥ 100g makaronu♥ marchewka♥ pełna garść jarmużu♥ ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Uwielbiam pokrzywę w zupie. Uważam, że nadaje jej wyraźniejszy "cięższy" smak. Obecnie dorzucam pokrzywę niemal do każdej zupy, którą robię (ciekawe kiedy mi się znudzi... po całej zimie...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Ostatnio moje niedzielne wypieki zostały zdominowane przez rabarbar. w miniony weekend na moim stole gościło poniższe ciasto - bardzo smaczne, umiarkowanie słodkie, z ciekawie wyglądającym ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Kwiaty bzu uważam za rarytas, ponieważ okres, w którym możemy je pozyskać, jest bardzo krótki. Później pozostaje jedynie korzystanie z przetworów np. dżemu z truskawek i kwiatów (jest ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Lody sezonowe. Właśnie teraz mamy rabarbar oraz pyszne polskie truskawki, cieszmy się ich smakiem :) Składniki:♥ 2/3 szklanki mleka kokosowego (gęstego -z puszki)♥ 3-4 łodygi rabarbaru♥ ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Robiąc zakupy na targu, zauważyłam  marchewkę z przepiękną, obfitą natką. Od razu wzięłam dwa pęczki i podałam sprzedawczyni. Kobieta odruchowo urwała nać, a mnie do torebki wsadziła ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Tej wiosny mam duży apetyt na kalafiory, dlatego wepchnęłam je nawet do pesto. Uważam, że wyszło bardzo smacznie i na pewno będę dalej eksperymentować z tym warzywem.Pokrzywa to mój ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Matcha to sproszkowana zielona herbata z odmiany zacienianej - plantacje zaciemnia się przed zbiorami , dzięki czemu w liściach wytwarza się więcej aminokwasów. W efekcie napój ma słodszy ...
  • Z bloga: KasiaWeganka

    Większość miejskich i wiejskich trawników jest obecnie obsypana mniszkami.Niemal każdy spotkał się już z przepisem na "miód" z mniszka, wino lub kwiaty zatapiane w cieście naleśnikowym./ w...

Opis: