Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Archipelag smaków

Przepisy kuchni tureckiej, hiszpańskiej i europejskiej, napisane i sprawdzone przez trzy zwariowane...

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.05.2015

  • Z bloga: Archipelag smaków

    Farsz: 20 dg zmielonego mięsa – obojętnie, jakiego :) czosnek cebula pietruszka przecier pomidorowy sól i inne przyprawy – w zależności od smaku Zeszklić cebulę, dodać 2 ząbki czosnku ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    http://www.archipelagsmakow.pl/recipe-items/oryginalna-salatka-grecka/ Przepis na oryginalną sałatkę już był, teraz zaprezentuję nieco inną wersję :) Przede wszystkim, fetę moczymy w mleku ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Któż z nas nie lubi naszych polskich krówek? Te cukierki są znane na całym niemal świecie i aż dziw, że nie sa naszym sztandarowym produktem eksportowym. Okazuje się, że można je bardzo ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Kurczaka marynujesz w dowolnym sposób- czyli może to być w na ostro, słodko, jak kto lubi. Odstawiamy do lodówki na dwie godziny Po tym czasie wyciągamy i przekładamy do naczynia ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Zupa krem na wędzonej makreli, podsmażanej kiełbasie z kurczaka z cebulką, startymi na tarce warzywami, zmiksowanymi surowymi ziemniakami i z dodanym na koniec startym twardym serem cheddar. ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Niezwykle proste, efektowne, a nade wszystko - pyszne danie z bakłażanów. Może służyć zarówno jako przystawka, jak i danie główne - podawane na ciepło.
  • Z bloga: Archipelag smaków

    przekąska
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Jedna z najpopularniejszych potraw kuchni tajskiej. Oto prosty przepis krok po kroku, jak tę potrawę przygotować.
  • Z bloga: Archipelag smaków

    zupa
  • Z bloga: Archipelag smaków

    taka szybka i dość efektowna przystawka: Szparagi – najlepiej ze słoika – wyciągamy, owijamy w szynkę – moja niechęć do wieprzowiny jest dość duża, więć używam do tego szynkę z ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Kumkuat, to taki niezbyt znany, a podobno bardzo zdrowy, owoc cytrusowy. Dostałam ich… 5 kg, więc coś trzeba było z tym fantem zrobić, najlepiej dżem…. oto przepis. przekrajamy owoce na ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Pokrój pierś z kurczaka w cienkie plastry Usmaż z pastą z trawą cukrową razem z – ze dwie łyżeczki, zależy dla ile osob zupa dodaj czosnek – 3 ząbki i smaż, aż to wszystko się ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Fantastyczna przekąska na oficjalną kolację farsz: Składniki: Serek topiony łyżeczka chrzanu pistacje Wszystko razem wymieszać. jeśli jest za gęste, dodać odrobinę jogurtu   rozłożyć ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Taka trochę egzotyczna potrawa, jednak bardzo prosta do zrobienia także w polskich warunkach: bierzemy kurczaka poćwiartowanego – najlepsze są udka, na zdjęciu akurat piersi – i ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Cypryjska przystawka, bardzo prosta do przyrządzenia, o ile ma się tajemniczy składnik, jakim jest syrop z granatów. Na szaszłyk nabijamy pokrojony na ćwiartki pomidor na przemian z papryką ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Niby każdy potrafi zrobić schabowego, było nie było - nasza narodową potrawę, ale zrobić ją nieco inaczej, ciekawiej to już sztuka. Poniżej przedstawiam swój autorski przepis na kotlety, ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Danie podawać można jako przystawkę, kolację, czy zapakować do pudełka na piknik :) smacznego!
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Nietypowa przekąska, niby słodka, niby wytrawna, ale na pewno bardzo smaczna i zdrowa :) Składniki: 20 dekagramów rozłupanych orzechów laskowych dwa świeże białka 3 łyżki cukru pudru ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    Proste i BARDZO efektowne Figi myjemy i obsuszamy kroimy figi z góry na krzyż tak, by powstały szczelinki nagrzewamy piekarnik do 160 stopni w szczecinki wsadzamy fetę, w środek natomiast jakie ...
  • Z bloga: Archipelag smaków

    ciasto na pierogi niby wszyscy wiedzą, ale jednak…. Okrasa twierdzi, że jak robimy ciasto na pierogi, to trzeba zachować następujące proporcje: 1 kg mąki i sześć jajek, wówczas ciasto ...

Opis:

Przepisy kuchni tureckiej, hiszpańskiej i europejskiej, napisane i sprawdzone przez trzy zwariowane kobietki, uwielbiające gotować