Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Adres bloga: frosch.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
08.05.2015

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Zupa owocowa z dynii na pożegnanie sezonu dyniowego. To chyba najsmaczniejsza zupa dyniowa jaką jadłam. Jeśli jesteś dyniowym fanem, koniecznie do przygotowania. Co prawda zimowe zapasy dynii ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Naleśniki z dodatkiem puree z dynii to świetny sposób na urozmaicenie tego popularnego dania, a przy okazji zyskają dodatkowe walory odżywcze.Nie sprawiają żadnych kłopotów przy smażeniu,...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Potraw z dynią ciąg dalszy, dziś zapraszam na szybkie curry z dynią, pieczarkami i brokułem, pyszny i zdrowy obiad wegeteriański. Dodatek stanowi biała kasza gryczana.Jeśli nie przepadasz za...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dziś zapraszam na kluski śląskie w jesiennej odsłonie, z dodatkiem dynii. Dyniowe puree to bardzo wdzięczny dodatek nie tylko do ciast, ale wszelkiej maści klusek. Na smak dynia nie ma zbyt ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pierogi ruskie znają wszyscy, to tradycyjna potrawa kuchni staropolskiej i współczesnej kuchni polskiej. Nazwa pierogów budzi spore kontrowersje i nie pochodzi od Rosji jak można by sądzić, a...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa podawanego najczęściej przed głównym posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu. Rodzaj ciasta jak na pizzę, jednak długo wyrastającego. Focaccia ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wszystko co najlepsze oferuje wrzesień - jarmuż i kurki połączone w jednym daniu. Smacznie i zdrowo! Naleśniki faszerowane pysznym farszem z jarmużu z cukinią pod kołderką z duszonych ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ostatnio rozsmakowaliśmy się w tartach. Każda inna i jedna smaczniejsza od drugiej. Tarty to temat rzeka i każdy znajdzie coś dla siebie.Dzisiejsza przygotowana została z żytniego ciasta ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sezon na morele dobiega końca. Z ostatnich moreli proponuję zrobić szybkie knedle, bez gotowania ziemniaków.Knedle z dodatkiem twarogu to austriacka specjalność z Doliny Wachau. Dolina Wachau ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Frytki z cukinii są super zdrowe i super smaczne, u nas absolutny hit tego lata. Właśnie tym przepisem kończę tegoroczny sezon cukiniowy. Zbieramy ostatnie cukiniowe plony.Frytki robię już ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pierogi z serem to klasyk i smakuje o każdej porze roku. Dzisiejsze pierożki otulone różowym ciastem idealne są na letnie dni, najlepsze w porze owocowania jeżyn.Do ciasta pierogowego zamiast ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kotleciki ryżowe z dodatkiem cukinii to bardzo smaczny sposób na upłynnienie ogrodowych plonów. Moja cukinia niestrudzenie obdarowuje nas swoimi owocami i bardzo dobrze, bo jest niezwykle zdrowa...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Makaron z sosem to najprostsze i najszybsze danie, szczególnie latem szkoda czasu na przesiadywanie w kuchni.Składniki dzisiejszego sosu to plony prosto z ogrodu - młoda marchewka i kwiaty ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Okragła cukinia króluje u nas tego lata. Rośnie jak szalona, także małych cukiniek u mnie wbród. Do faszerowania najlepiej nadają się małe cukinie o przekroju 10-12 cm, te prosto z krzaczka...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Tarta z młodą marchewką i sezamem to pomysł na prosty obiad lub letnią, wykwintną kolację na werandzie, koniecznie z lampką białego wina.Tarta jest dość nietypowa, bo część masła ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Placuszki jogurtowe z jagodami to kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowych, czarnych jagódek. Koniecznie do przygotowania w sezonie jagodowym. Bardzo proste i super smaczne,  puszyste i ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bób, jeszcze do niedawna uchodził za pospolity i zwyczajny, dziś przeżywa prwadziwy boom. Dawniej jedzono go tylko na ciepło wydłubując ziarenka z łupinek. Dziś jest skladnikiem ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Caponata to słodko-kwaśne warzywne danie z kuchni sycylijskiej, w roli głównej z bakłażanem i pomidorami. Dodatki różne w zależności od regionu: czarne oliwki, papryka, kapary, fileciki ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Knedle to pyszny obiad na letnie dni, jednocześnie  dobry sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Najpopularniejsze są knedle na bazie ciasta z gotowanych ziemniaków. Trochę jednak z nimi ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kaiserschmarrn to rodzaj deseru w kuchni austriackiej, słodki gruby naleśnik, omlet porwany na kawałki. W Austrii często serwowany jako słodkie danie główne. Potrawa znajduje się na liście ...

Opis: