Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Adres bloga: frosch.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
08.05.2015

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Skrei - zimowy dorsz - to rarytas prosto z Norwegii. Odławiany jest od stycznia do kwietnia i tylko w tych miesiącach możesz go upolować. Skrei po norwesku oznacza "wędrowiec". To dorsz ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pikantny gulasz pomidorowy z karczku to typowy zimowy posiłek. Już samo mięso, nie należy do dietetycznych, jest pożywne i syte, a przyprawy działają przyjemnie rozgrzewająco.Gulasz ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kolejna propozycja obiadu do diety - szybka przemiana w fazie III. Mięciutki, kruchy schab duszony w sosie pomidorowo - kokosowym z dodatkiem zeszklonej cebulki. Charakteru całości dodaje ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kurczak na kołderce z jarmużu z kaszą gryczną to propozycja na pyszny i zdrowy obiad.Tak smakuje dieta przyspieszająca metabolizm!Danie należy do fazy ISkładniki dla 2 osób:jarmuż w ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Saltimbocca alla romana (w dosłownym tłumaczenie salt`im bocca - skocz do ust!) to klasyk kuchni włoskiej. Sznycelki same wskakują do buzi z dwóch powodów - ich smakowitości i niewiekich ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dziczyzna dawnymi czasy często gościła na królewskich i szlacheckich stołach. Warto odejść od codziennej rutyny w kuchni i przygotować coś extra tym bardziej, że jest ku temu okazja - ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kto nie lubi mielonych? Proste, szybkie danie do przygotowania. Dziś przedstawiam przepis, który możesz dołączyć do swoich ulubionych.Pyszne, pulchne i pachnące aromatyczną kapustą ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Mięso indycze uwielbiam, ponieważ prawie wcale nie zawiera tłuszczu, jest jasne, delikatne i kruche. Ulubionym kawałkiem mięsa z indyka jest udziec, bo daje bardzo wiele możliwości ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dalszy ciąg kuchennego recyklingu po gęsiej uczcie - dziś pierogi z gęsiną. Zanim na pieczonych kościach przygotowałam krupnik (przepis tutaj), większe kawałki mięsa odzieliłam od kości ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Może niektórzy mocno się zdziwią, ale kości pozostałe po gęsiej uczcie można wykorzystać do przygotowania aromatycznego rosołku lub np. krupniku. Dzisiaj zapraszam na wyjątkowo smaczny i...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    W Polsce tradycja podawania gęsi w dniu św. Marcina odrodziła się na nowo i tak jak prawie w całej Europie  pojawi się tego dnia na wielu stołach. Zyskała dodatkowo wymiar patriotyczny, ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pyszna propozycja podania schabu na jesienny obiad. Nie muszę nikogo przekonywać, że mięso doskonale smakuje z owocami. Dziś schab z gruszkami. Proste, łatwe do przygotowanie danie wygląda ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pomidorowa z batatami powstała zupełnie przez przypadek, a że była wyjątkowo pyszna przekazuję przepis do wykorzystania. Potecjał zdrowotny batata jest ogólnie znany, a kulinarnych sposobów...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    W sezonie, gdy świeże kurki są na wyciągnięcie dłoni warto wykorzystać ich potencjał. Są nie tylko zdrowe, ale wyjątkowo podnoszą smakowitość każdej potrawy w której zostały ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Okrągła cukinia nie tylko wygląda zjawiskowo i jest wyjątkowo fotogeniczna, to super zdrowe warzywo, nie wiem dlaczego, ale ciągle niedoceniane. Okrągła odmiana cukinii jest dużo ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kurczak upieczony w piekarniku jest idealny i nieziemsko pyszny. Cienka, chrupiąca skórka, delikatne, mięciutkie i aromatyczne mięsko posmakuje każdemu. Przygotowanie nie wymaga dużego ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Galaretka z kurzych łapek to najlepszy i naturalny sposób, by uzupełnić niedobory kolagenu w naszym organiźmie. Kolagen jest idealny na zdrowe stawy i piękną cerę.Tanim kosztem w warunkach ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kurczak słodko-kwaśny, identyczny w smaku  jak ten rodem z popularnego "Chińczyka", a jednak tysiąc razy lepszy, bo bez glutamininau sodu i innych niepożądanych dodatków.Zawsze lubiłam to ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Paprykarz z kurczaka to wyśmienity pomysł na bardzo prosty i smaczny obiad. Rodowód dania pochodzi z kuchni węgierskiej. Kurczaka się porcjuje nie usuwając kości.Wszystkie części kurczka ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Najpopularniejsza potrawa kuchni meksykańsko - teksańskiej. Kusi aromatem, wybornie smakuje i syci. Nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych.Świetna dla całej rodziny i gwarantowany hit ...

Opis: