Targ Smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Adres bloga: frosch.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
08.05.2015

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Papryka obrodziła w tym roku nadzwyczajnie. Warto ją jeść w każdej postaci, bo to prawdziwa kopalnia zdrowia. Papryka czerwona to witaminowa rekordzistka, zatroszczy się o dobry wzrok, ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Jedzenie dynii szczególnie polecane jest na surowo, bo nic nie tracimy z cennych witamin. Najłatwiej zrealizować to zalecenie przygotowując prosty i smaczny koktajl śniadaniowy.Towarzystwo ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dawno już nie brałam udziału we wspólnym pieczeniu chleba, albo wyjezdżałam, byłam w drodze albo właśnie wracałam. Światowy Dzień Chleba - także dla domowego piekarczyka jest jednak ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Zapraszam na jesienne wydanie leniwych klusek, smaczny jarski obiad na słodko. Ucieszy nie tylko dzieci. W dzisiejszym wydaniu mają żólciótki kolorek jak jesienne liście, a to za sprawą ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ciasto z jabłkami to jesienny must have. Dziś polecam staroangieki paj, przepis pochodzi stąd. Długo szukałam czegoś nowego, innego - wybór okazał się bardzo celny. Neutralne w smaku, ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kapusta pekińska w jesiennej odsłonie, duszona z papryką i boczniakami. Zazwyczaj z kapusty pekińskiej przygotowujemy surówkę, a podana na gorąco jest jeszcze smaczniejsza. Nie wymaga ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pierogi ruskie znają wszyscy, to tradycyjna potrawa kuchni staropolskiej i współczesnej kuchni polskiej. Nazwa pierogów budzi spore kontrowersje i nie pochodzi od Rosji jak można by sądzić, a...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Barszcz czerwony czysty przygotowany na wędzonce ma uniwersalne zastosowanie. To idealna zupa na każdą porę dnia, na gorący lunch, obiad lub kolację. Zupę można podawać z rozmaitymi ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ciasto drożdżowe z dodatkiem puree z dynii to jesienny must have. Pękata, pomarańczowa piekność o tej porze powinna być wszechobecna w każdej zdrowej, racjonalnej kuchni.Czy wiesz, że dynia...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Struklji to bałkański specjał obecny w kuchni słoweńskiej i chorwackiej. Struklji to tradycyjne pierogi z serem, tylko  w nieco odmiennej formie - bo zrolowane.Doskonały przepis dla ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Królowa jesiennych warzyw - dynia wkracza do akcji. Połączona aromatycznym sosem z podgrzybkami i żurawiną może stanowić samodziele danie lub być pysznym dodatkiem do każdego mięsnego ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Popularne cynamonowe zrolowane bułeczki drożdżowe z kuchni amerykańskiej w wydaniu jesiennym, wzbogacone nadzieniem z marchewki. Idealny przepis, dla wszystkich którzy nie lubią nudy w kuchni ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wątróbka powinna być obecna w każdej zdrowej diecie. Obiad z wątróbką w roli głównej jest śmiesznie tani, prosty i szybki do przygotowania. To znakomite żródło witaminy A (kobiety w ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Najprostsza z zup - kartoflanka, dzisiaj kartoflanka wykwintna, bo z dodatkiem kurek i boczku. Syta, aromatyczna i tak pyszna, że bez dokładki się nie obędzie. Rozgrzewająca zupa marzenie na ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Nasturcja ma intensywny, ostry, pieprzowy smak i wszystkie części rośliny są jadalne. Najdłużej ze wszystkich kwitnących roślin zdobi ogród, bo kwitnie do pierwszych przymrozków, także ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa podawanego najczęściej przed głównym posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu. Rodzaj ciasta jak na pizzę, jednak długo wyrastającego. Focaccia ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sezon grzybowy rozpoczął się na dobre, warto zatem dary lasu wykorzystać do przygotowania pysznego obiadu, ma się rozumieć z grzybami w roli głównej. Sos grzybowy pasuje do mięs, ryb, ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wszystko co najlepsze oferuje wrzesień - jarmuż i kurki połączone w jednym daniu. Smacznie i zdrowo! Naleśniki faszerowane pysznym farszem z jarmużu z cukinią pod kołderką z duszonych ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Aronia uważana jest za najzdrowszy owoc jagodowy na świecie. Gdyby miała lepszy marketing przebiłaby zapewne popularnością osławione owoce goji i acai.Choć uprawiana w Polsce na masową ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ostatnio rozsmakowaliśmy się w tartach. Każda inna i jedna smaczniejsza od drugiej. Tarty to temat rzeka i każdy znajdzie coś dla siebie.Dzisiejsza przygotowana została z żytniego ciasta ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×