Targ Smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Adres bloga: frosch.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
08.05.2015

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Lebkuchen to tradycyjne niemieckie pierniczki. Szlachetne, mocno korzenne o cytrusowej nucie, która nadaje im rzeźkości, można powiedzieć pierniczki wybitne.Świetny przepis na najlepsze ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wszyscy lubimy pierogi, wszak polska kuchnia z pierogów słynie. Każdy ma swój ulubiony farsz, bo lubimy je jeść, ale już lepić je niekoniecznie.Wystarczy jednak dobry przepis na ciasto, by ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wypiek doskonały na zbliżające się święta. Ciasto jest mięciutkie i puszyste, a nadzienie makowo - orzechowe absolutnie genialne w smaku, dzięki podprażonym orzechom laskowym.Makowiec ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Waniliowe rogaliki są pyszne, po prostu rozpływają się w ustach. To klasyk niemieckiej tradycji adwentowej. Jedne z najprostszych, a jedyną ich dekoracją jest gruba warstwa cukru ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Mięso indycze uwielbiam, ponieważ prawie wcale nie zawiera tłuszczu, jest jasne, delikatne i kruche. Ulubionym kawałkiem mięsa z indyka jest udziec, bo daje bardzo wiele możliwości ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Barszcz ukraiński jest pyszny, pożywny i zdrowy. Idealna rozgrzewająca zupa na jesienno-zimowe chłody. Przygotowany ze świeżych pokrojonych w kostkę buraczków i ziemniaków z dodatkiem ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pierniki to nieodłączny element świąteczny. Są pyszne, co do tego nie ma wątpliwości. Mają jeszcze jedną zaletę, mają właściwości zdrowotne, a to sprawą przypraw korzennych, które ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Czerwona kapusta to doskonały dodatek do drobiu i dziczyzny, dlatego jesienią i zimą to jej najlepszy czas.Jest bogatsza w wartości odżywcze od białej  krewniaczki,Obecne w czerwonej ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Marynowane grzybki to atrakcyjna przystawka do posiłków, świetny dodatek do sałatek lub dekorowania potraw.To przepis dla wielbicieli pieczarek i tych, którzy nie zamarynowali leśnych ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Naleśniki z dodatkiem puree z dynii to świetny sposób na urozmaicenie tego popularnego dania, a przy okazji zyskają dodatkowe walory odżywcze.Nie sprawiają żadnych kłopotów przy smażeniu,...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Mini tartaletki zamiast jednej dużej tarty z jabłkami w jesiennym wydaniu, ozdobione listkami z kruchego ciasta. Wygladają uroczo, a jeszcze lepiej smakują. Delikatne, kruche ciasto i mnóstwo ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Langosz to specjalność kuchni węgierskiej, popularne również na Słowacji i w Czechach. To drożdżowy placek smażony w głębokim oleju. Jada się go najczęściej z dodatkiem śmietany, ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Nasiona słonecznika to bardzo cenne "jedzenie" i powinno się znaleźć w każdej zdrowej diecie. Te maleńkie ziarenka to rewelacyne źródło witaminy E i wszystkich witamin z grupy B, bogactwo ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Listopadowa piekarnia Amber z bloga "Kuchennymi drzwiami" otwiera swoje podwoje. Orkiszowy chleb dekoracyjny w tym  miesiącu zaproponowała Dana z bloga "Leśny zakątek". Chleb orkiszowy to ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Uwielbiam domowe wypieki drożdżowe, nie tylko za smak i i zapach, ale to najzdrowsze słodkości jakie możesz przygotować w domowym zaciszu.O tej porze roku dodatek dyni narzuca się sam, a ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Nie znudziła Ci się jeszcze dynia? To świetnie, bo mam następną propozycję wykorzystania słonecznego warzywka. Dziś pasztet z dyni. Z założenia powinien być wegeteriański, mój jednak ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Dalszy ciąg kuchennego recyklingu po gęsiej uczcie - dziś pierogi z gęsiną. Zanim na pieczonych kościach przygotowałam krupnik (przepis tutaj), większe kawałki mięsa odzieliłam od kości ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Może niektórzy mocno się zdziwią, ale kości pozostałe po gęsiej uczcie można wykorzystać do przygotowania aromatycznego rosołku lub np. krupniku. Dzisiaj zapraszam na wyjątkowo smaczny i...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    W Polsce tradycja podawania gęsi w dniu św. Marcina odrodziła się na nowo i tak jak prawie w całej Europie  pojawi się tego dnia na wielu stołach. Zyskała dodatkowo wymiar patriotyczny, ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Chrzan obok czosnku i cebuli jest świetnym elementem profilaktyki chorób przeziębieniowych i dróg oddechowych, bo to naturalny antybiotyk, który ma silne działanie antywirusowe i ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×