Targ Smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Adres bloga: frosch.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
08.05.2015

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Biała rzodkiew nie jest zbyt popularna, a zawiera sporo witamin i mikroelementów cennych dla naszego zdrowia. Szkoda nie wykorzystać jej potencjału tym bardziej, że bez trudu kupisz ją w ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kiszone rzodkiewki to zaskakujący i bardzo smaczny eksperyment. Czytałam o kiszonych rzodkiewkach, widziałam wiele przepisów, nie mogłam już dłużej czekać, chciałam spróbować jak ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Chałka to delikatne pieczywo, idealne na śniadanie lub deser. Dzisiejsza chałka wypełniona jest aromatycznym, pomarańczowym nadzieniem makowym. Smak dodatkowo podbija likier pomarańczowy. Gdy ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kluski marchewkowe polecają się na obiad. W energetycznym, słonecznym kolorze z aromatycznym masełkiem pietruszkowym posmakują każdemu. Mogą stanowić dodatek obiadowy lub samodzielne danie. ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kurczak słodko-kwaśny, identyczny w smaku  jak ten rodem z popularnego "Chińczyka", a jednak tysiąc razy lepszy, bo bez glutamininau sodu i innych niepożądanych dodatków.Zawsze lubiłam to ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pieczarki mają rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie. Ze względu na wyjątkowe właściwości prozdrowtne zaliczane są do tzw. żywności funkcjonalnej. To bogate źródło antyutleniaczy, soli ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    W dzisiejszej dobie i przy obecnym tempie życia kuchenka mikrofalowa wydaje się być niezastąpiona w kuchni. W wielu domach jest urządzeniem codziennego użytku.Czy aby na pewno warto wyposażać...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret.Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Mazurek daktylowo - chałwowy to prawdziwa konkurencja dla tradycyjnego kajmakowego. Pyszny, słodki jak na mazurek przystało, ale zdrową słodyczą płynącą z daktyli. Smak chałwy zapewnia ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wianuszki  i zajączki drożdżowe na pewno będą pięknie się prezentować podczas wielkanocnego śniadania. Uroczo wyglądają, a ich przygotowanie sprawia ogromną frajdą. Ciasto jest bardzo ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Olej z czosnkiem niedźwiedzim to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają tworzyć ulubione kompozycje smakowe. Tłuszcz łatwo wchłania smak i aromat przypraw i zół.Tak przygotowany ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Mazurki goszczą na naszych stołach raz do roku, dlatego są długo wyczekiwane i smakują tak wyjątkowo. To cienki placek z kruchego ciasta obłożony różnego rodzaju słodkimi masami. ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Chałka to pyszne delikatne pieczywo, idealne na śniadanie lub deser. Dzisiejsza chałka wypełniona jest pachnącym, pomarańczowym nadzieniem makowym. Smak podbija dodatek likieru pomarańczowego ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sok z brzozy od dawien dawna ceniony jest w medycynie ludowej jako eliksir zdrowia.Przełom marca i kwietnia to najlepszy okres, by poznać jego naturalny smak.Sok z brzozy to prawdziwa skarbnica ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Temat majonezu jest jak najbardziej na czasie, bo to idealny dodatek do jajek, sałatek, wędlin. Okazuje się, że majonez może być i zdrowy i pożywny.Zapraszam na zielony majonez z awokado, ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Paprykarz z kurczaka to wyśmienity pomysł na bardzo prosty i smaczny obiad. Rodowód dania pochodzi z kuchni węgierskiej. Kurczaka się porcjuje nie usuwając kości.Wszystkie części kurczka ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Jaja faszerowane to obowiązkowy przysmak na wielkanocnym stole. Można je podać na wiele sposobów. Ta smaczna przystawka sprawdzi się również na weekendowe śniadanie.Dzisiejsze jaja ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wielkanocna tradycja pieczenia bab sięga XVII wieku. Już wtedy pieczono baby z mąki pszennej, zaprawiano szafranem, dodawano bakalie i oblewano lukrem.Swoją dzisiejszą nazwę zawdzięczają ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Marakuja curd, to krem który zawładnie Twoimi kubkami smakowymi. Niepowtarzalny, aromatyczny, słodko-kwaśny i orzeźwiający smak marakui nie powinen być zagłuszony innymi dodatkami, najlepiej...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bibimbap, najpopularniejsze koreańskie danie rozpoznawalne na 4 kontynentach.  Zabawnie brzmiąca nazwa oznacza dosłownie: mieszany ryż. Jest to po prostu miska ryżu podana z różnymi ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×