Targ Smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Adres bloga: frosch.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
08.05.2015

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Makaron z sosem to najprostsze i najszybsze danie, szczególnie latem szkoda czasu na przesiadywanie w kuchni.Składniki dzisiejszego sosu to plony prosto z ogrodu - młoda marchewka i kwiaty ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Nagietek (Calendula officinalis) kwitnie cały sezon i jest bardzo łatwy w uprawie. Raz posiany, będzie wysiewał się samoczynnie co rok.Kwiaty nagietka nie tylko zachwycają swoim wyglądem, ale...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Okragła cukinia króluje u nas tego lata. Rośnie jak szalona, także małych cukiniek u mnie wbród. Do faszerowania najlepiej nadają się małe cukinie o przekroju 10-12 cm, te prosto z krzaczka...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Lody czekoladowe powinny być kremowe, gęste i budyniowe, czytam w Jadłonomii i właśnie lody z przepisu Marty były inspiracją do powstania moich dzisiejszych .Całkowicie się zgadzam, a że...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Placek drożdżowy z wiśniami i kruchą, słodką kruszonką o smaku amaretto jest fenomenalny. Wysoki, puchaty, mięciutki i bardzo maślany, po prostu niebo w gębie. Kiedyś myślałam, że do ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Lody arbuzow z kiwi są pyszne i bardzo orzeźwiające, to podstawa wakacyjnego menu i to nie tylko dla dzieci.Domowe lody nie mają sobie równych. Niestety skład lodów ze sklepu pozostawia wiele...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Tarta z młodą marchewką i sezamem to pomysł na prosty obiad lub letnią, wykwintną kolację na werandzie, koniecznie z lampką białego wina.Tarta jest dość nietypowa, bo część masła ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pyszna zupa z kurkami i fasolką szparagową. Z młodymi ziemniakami i warzywami smakuje obłędnie. Najmniejsza nawet ilość kurek nada niebywałego, wykwintnego smaku. Ta zupa to smak lata! ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych sezonowych warzyw. Sezon trwa krótko, dlatego warto przygotować domowe "konserwy" na zimową porę. Ta domowa nie może równać się z fasolką z ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pyszna surówka z młodej kapusty, cukinii i rzodkiewek. Sprawdzi się jako dodatek do mięs, także z grilla, na lekkie danie lub kolację.To pomysłowe połączenie podpatrzyłam w sierpniowym ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Uwielbiane kurki i bób połączyłam w jednym daniu. Powstał pyszny jarski obiad. Bardzo szybki do przygotowania, jeśli dzień wcześniej ugotujesz więcej bobu. Bób z kremowym serkiem i dodatku...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kapuśniak z młodej kapusty - zupa na lato, którą trzeba ugotować choć raz w sezonie. Nieoczywisty kapuśniak, bo nie jest kwaśny jakby wskazywała nazwa. Jednak wyśmienita, bo młode ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Biszkoptowa rolada z wiśniami to pyszny deser na lato. Świetnie się prezentuje, jest łatwa w przygotowaniu i smakuje obłędnie. Ciasto biszkoptowe upieczone z dodatkiem kakao jest bardzo ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Młoda kapusta to niewiele kalorii, za to dużo błonnika i ogrom witaminy C (4x więcej niż w kiszonej), a młoda kiszona - prosty rachunek!Młoda kiszona kapusta smakuje zupełnie inaczej niż ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Placuszki jogurtowe z jagodami to kolejny przepis na wykorzystanie super zdrowych, czarnych jagódek. Koniecznie do przygotowania w sezonie jagodowym. Bardzo proste i super smaczne,  puszyste i ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bób, jeszcze do niedawna uchodził za pospolity i zwyczajny, dziś przeżywa prwadziwy boom. Dawniej jedzono go tylko na ciepło wydłubując ziarenka z łupinek. Dziś jest skladnikiem ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Caponata to słodko-kwaśne warzywne danie z kuchni sycylijskiej, w roli głównej z bakłażanem i pomidorami. Dodatki różne w zależności od regionu: czarne oliwki, papryka, kapary, fileciki ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Cukinia przygotowana na grillu jest pyszna, soczysta i  bardzo aromatyczna. Z patelni grillowej jest równie smaczna. Teraz jest najlepszy cukiniowy czas. Bez dodatków jest rewelacyjna, a ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sezon jagodowy rozpoczęty. Zadbaj o to, by w sezonie delektować się nimi jak najczęściej, bo to wyjątkowe owoce bardzo korzystne dla naszego zdrowia, urody i sylwetki. To prawdziwa skarbnica ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sezon jagodowy w pełni, zatem czas na drożdżowe ciasto z jagodami. Nie ukrywam, ze drożdżowe ciasta to mój absolutny faworyt, nie tylko najsmaczniejsze, bardzo podzielne to także najzdrowsze...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×