Targ Smaku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Adres bloga: frosch.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
08.05.2015

  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kurczak upieczony w piekarniku jest idealny i nieziemsko pyszny. Cienka, chrupiąca skórka, delikatne, mięciutkie i aromatyczne mięsko posmakuje każdemu. Przygotowanie nie wymaga dużego ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pyszne, bardzo proste ciasto, idealne na upalne dni, pamięta czasy PRl-u, każdy je jadł i każdy uwielbiał. Ciasto prawie z niczego, a jak smakuje! Jest lekkie jak puszek, dlatego najlepiej ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ucztę pod chmurką powinien zakończyć deser. Proponuję przygotowanie banalnie prostego deseru - grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi. Posmkuje nie tyko dzieciom. Banany rozpływają ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Surówka z młodej kapusty, kto jej nie zna?Lepiej zjeść ją na surowo, bo tak dostarczy najwięcej witaminy C, bo młoda kapusta ma jej dużo więcej niż dojrzała, biała główka.Surówka z ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Bakłażan faszerowany ciecierzycą to pyszny kompletny obiad lub super kolacja, tym razem bez dodatku mięsa, uczta dla wegetarian. Łódeczki bakłażana wypełnia ciecierzyca z marchewką ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sezon truskwkowy w pełni, warto wykorzystać je do upieczenia maleńkich, uroczych  słodkości. Proponuję pyszne, mięciutkie waniliowe babeczki z zatopioną truskawką w środku. Bardzo proste ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Syrop z kwiatów czarnego bzu to prawdziwy rarytas i nie tylko w znaczeniu kulinarnym, ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne. To bogactwo flawoniodów (kwercetyna, rutyna, kemferol), ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kaiserschmarrn to rodzaj deseru w kuchni austriackiej, słodki gruby naleśnik, omlet porwany na kawałki. W Austrii często serwowany jako słodkie danie główne. Potrawa znajduje się na liście ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Jedzenie kiszonych produktów to najlepsza metoda na utrzymanie zdrowia w dobrej kondycji. Wszystkie fermentowane produkty są super zdrowe.Teraz powoli rozkręca się sezon ogórkowy, najlepszy czas...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Lekki deser na bazie jogurtu greckiego, przełożony musem z dojrzałych, słodkich truskawek przygotujesz w kilka chwil. To deser niskokaloryczyny, z niewielkim tylko dodatkiem bitej śmietany. ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Nie jest to może wymarzona pora na rosół, ale ten dzięki dodatkom idealnie wpisuje się w wiosenną porę. Ogromna ilość koperku, koperkowe lane kluseczki i zielone szparagi to jest smak ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Jagoda kamczacka, super owoc to - samo zdrowie, na świecie robi zawrotną karierę. Ciemnoniebieska, podłużna jagódka o słodkim miąższu i kwaskowatym smaku ma mnósto antyoksydantów. Poza ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Tartaletki w pięknym zielonym kolorze, ale to nie dzięki dodatkowi szpinaku, to dodatek  mąki dyniowej zabarwił na wiosenny kolor dzisiejsze ciacho.Jak tylko wypatrzyłam mąkę dyniową na ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Pierogi ruskie - moje ulubione, dzisiaj "na bogato". Pierogi ruskie mogą stać się wykwintnym i wyjątkowym daniem za sprawą jednego tylko składnika. Czarna z wyglądu mało ciekawa grudka - ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Kajzerka (Keiser - cesarz), mała okrągła bułeczka z charakterystycznymi bruzdami na wierzchu, najczęściej posypywana ziarnami maku lub sezamu, wypiekana z mąki pszennej. Pszeniczną mąkę ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Sezon szparagowy w pełni. Następny pęczek szparagów jaki kupisz koniecznie przygotuj z zielonym groszkiem. Świetne połączenie smakowe, jednocześnie z kawałkiem ryby lub mięsiwa kompletny ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Grillowanie to jeden z najbardziej polecanych sposobów przygotowania mięsa. Niestety nie ten tradycyjny z rusztem, rozpałką i dymem, bo to gwarantowany rak, ale grill elektryczny lub dobra ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Ogórki perskie - małe fenomalne w smaku ogóreczki są składnikiem dzisiejszej mizerii w arabskim stylu, bo znane są nie tylko w Iranie. Mini ogórki o średnicy nie przekracząjącej 2 cm są ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Drożdżowe bułeczki z rabarbarem są pyszne, puchate, mięciutkie i pachnące. Nie może ich zabraknąć w rabarbarowym sezonie. Na rabarbar nie trzeba już polować, kupisz go bez problemu.Do ...
  • Z bloga: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

    Wykwintne połączenie białych szparagów z truflami tworzy dzisiejsze błyskawiczne, minimalistyczne danie.Szybki, lekki i wyjątkowy obiad przygotujesz dosłownie w 15 minut. Szparagi ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×