Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
greenscarf

Adres bloga: www.greenscarf.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
30.04.2015

  • Z bloga: greenscarf

    Uwielbiam zbożowe batoniki, ale te kupne jak na mój gust są za słodkie i zbyt gumiaste, więc co ja mogłam zrobić? Zrobiłam oczywiście wszystko po swojemu. W tych batonikach jest idealnie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Określając ten sos jako boloński niektórzy, a zwłaszcza osoby nie wege bardzo się oburzają, zresztą takie emocje wzbudzają też określenia typu wegańska kiełbasa, ser, kotlet, sernik itd....
  • Z bloga: greenscarf

    O ile wszyscy moi domownicy przyzwyczaili się do tego, że moje wypieki są wegańskie tata pytany czy ma ochotę na jakieś konkretne ciasto zawsze odpowiada, że ciasto ma być normalne, jasne i ...
  • Z bloga: greenscarf

    Witam w nowym roku. Rozpoczynam go bogatą w wit. C babką, bo pewnie większość z Was leczy się dziś po imprezie 😉 Ja świętowałam tylko szampanem Pikolo oglądając po raz 189643 ...
  • Z bloga: greenscarf

    Zupy zazwyczaj jemy w poniedziałki, ale w tym tygodniu przesunęło się to o jeden dzień. W każdym bądź razie, zawsze po weekendowych szaleństwach robimy sobie zupowy detox. Tym razem moja ...
  • Z bloga: greenscarf

      Nie mam pojęcia dlaczego, ale wszystkie dzieci nienawidzą szpinaku i brukselki, a przynajmniej tak było, gdy chodziłam do przedszkola czyli jakieś 30 lat temu. Ja uwielbiam i jedno i ...
  • Z bloga: greenscarf

    Dzisiejsze ciasteczka są niebywale delikatne i  rozpływające się u ustach, pozostaję takie aż do ostatniego ciacha. Kolor i smak tak naprawdę zależy od tego jakiego budyniu użyjecie, u mnie...
  • Z bloga: greenscarf

    Składniki na 4 porcje: 2-3 dojrzałe avocado 2 średnie dojrzałe banany 100-150 g namoczonych daktyli 100 g gorzkiej czekolady szczypta soli 1 pomarańcza pokrojona w plasterki lub kilka owoców ...
  • Z bloga: greenscarf

    Co zrobić gdy kupi się za dużo bananów i one nagle dojrzeją za bardzo? Cóż ja zazwyczaj robię wtedy swój ulubiony dżem bananowy (przepis znajdziecie tu), ale ostatnio pomieszałam trochę i...
  • Z bloga: greenscarf

    Ajvar czyli gęsta paprykowa pasta wywodzi się z kuchni serbskiej. Głównym składnikiem jest właśnie papryka, drugim w kolejności bakłażany, a kolejnym pomidory. Miałam bardzo dużo papryki ...
  • Z bloga: greenscarf

      Dziś, czyli w niedzielę zabrałam się za świąteczne potrawy. Na pierwszy rzut poszedł pasztet, tym razem  aromatyczny grzybowy. Poprzedni, czyli słonecznikowy z żurawiną stał sobie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Święta nie mogą obejść się bez makowca. Lubię puszyste, lekkie i jednocześnie wilgotne makowce i taki własnie udało mi się upiec.  Ten jest z dużą ilością jabłek, dzięki czemu jest ...
  • Z bloga: greenscarf

    . Kto kojarzy korzenne ciasteczka z Lidla, które niestety można kupić tylko w okresie świątecznym?  Te ciacha tradycyjnie wypieka się dzień przed dniem Świętego Mikołaja w Belgii  ...
  • Z bloga: greenscarf

      Wszyscy chyba uwielbiamy od czasu do czasy klasyczne (polskie) obiadki czyli ziemniaki (najlepiej w formie puree) klopsiki, jakaś suróweczka, a do pyrek koniecznie sosik. Na liście moich ...
  • Z bloga: greenscarf

    Propozycja na piątkowy obiad- klopsiki, tak, tak każdy je kocha, dodać do tego sos koperkowy, pytki jakąś surówkę i jest pełnia szczęścia. Nakulałam z tego przepisu 30 klopsików, średnio...
  • Z bloga: greenscarf

    Stało się, poczyniłam pasztet 🙂 Przyznaję się bez bicia, że w dwa dni połowę już sama zjadałam. Ma idealną konsystencję, czyli nie jest za suchy, nie rozpada się, nie jest maziowaty, ...
  • Z bloga: greenscarf

    Dziś jednogarnkowe danie, niby nic nowego ale jednak sposób przygotowania ciut inny i dzięki temu trikowi Piękny Jaś smakuje wybornie. Fasola jak to fasola, potrafi lekko obciążyć delikatne ...
  • Z bloga: greenscarf

    Tak wyglądała moja wczorajsza kolacja i tym samym dzisiejszy obiad. Nazwa dania, będącego kombinacją tradycji kuchni francuskiej,  czyli smażona polędwica z sosem, którą w moim przepisie ...
  • Z bloga: greenscarf

    Odwiedzam ostatnio często Toruń i jako miłośniczka kuchni regionalnych oraz książek nie mogłam sobie odmówić kupna książki o wdzięcznym tytule „Piernikowy przepisownik”.  Szukałam ...
  • Z bloga: greenscarf

    Są takie warzywa, o których każdy wie że zdrowe i smaczne, ale jakoś nie wiadomo właściwie co z nich zrobić. Do tej kategorii zaliczyłabym kalarepę lub białą rzodkiew (wiecie, to dziwne, ...

Opis: