Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
MASZU

Blog, na którym piekę rośliny, gadam głupoty i dzielę się fragmentem mojego życia. Chodźcie,...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: maszu.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
16.04.2015

  • Z bloga: MASZU

    Za oknem zima na całego, a mojej głowie... wiosna. Chyba podświadomie bardzo tęsknię za kolorami i świeżymi warzywami niekorzeniowymi, bo ostatnimi czasy mogłabym jeść tylko ...
  • Z bloga: MASZU

    Hummus szturmem wdarł się na zachodnie salony, a rok temu i u nas zadomowił się na dobre. Nie ma co się dziwić – ta prosta pasta z cieciorki potrafi smakować tak dobrze, że nie sposób o ...
  • Z bloga: MASZU

    Nie ma co się oszukiwać – aura za oknem nie sprzyja wszelkim aktywnościom. Najlepiej jest owinąć się w ulubiony koc, złapać książkę i ciepły napój. A wiadomo, że zimą nic nie ...
  • Z bloga: MASZU

    Zimą mój organizm wręcz domaga się ciepłych i rozgrzewających zup. Czasem gotuję tradycyjną pomidorówkę lub ogórkową, czasem zdarza mi się przygotować gar zupy ...
  • Z bloga: MASZU

    Zastanawialiście się kiedyś, co można zrobić z makiem oprócz tradycyjnego makowca? Ja owszem. Od tygodnia głowiłam się, co zrobić z ziarenkami, które kupiłam już ponad rok temu i wciąż...
  • Z bloga: MASZU

    Jest jeden typ ciasta, który nie wymaga większych przygotowań, odpalania piekarnika i biegania po sklepach w poszukiwaniu odpowiednich składników. Mowa oczywiście o jagielnikach, czyli ciastach...
  • Z bloga: MASZU

    Dawno, dawno temu (a przynajmniej ja odnoszę wrażenie, że minęło sto lat) pokazywałam Wam na blogu jak przygotować domowe mleka roślinne. Tamten wpis przygotowałam z myślą o wszystkich ...
  • Z bloga: MASZU

    Jaką zupę jada się u Was na święta? Jestem prawie pewna, że większość pomyślała o grzybowej albo barszczu! Pewnie ciężko będzie Wam w to uwierzyć, ale u moich rodziców jada się ...
  • Z bloga: MASZU

    Mam pewne dziwne przyzwyczajenia, których nie sposób obejść. Uwielbiam gęstą zupę pomidorową, ale tylko taką, która ma marchewki pokrojone w słupki (nie daj boże w kostkę!), a reszta ...
  • Z bloga: MASZU

    Zawsze mam w szafce kuchennej paczkę daktyli. Choć mogłoby się wydawać, że bez przerwy jem niezdrowe słodycze, to wcale tak nie jest. Czasem mam ochotę na zdrową przekąskę, po którą ...
  • Z bloga: MASZU

    Dziś na blog wjeżdża klasyk gatunku – poczciwa kanapka z twarożkiem! Choć weganie nie jadają nabiału, to z paru roślin i przypraw da się przygotować pastę o podobnym charakterze. Jeśli...
  • Z bloga: MASZU

    Chyba nie myśleliście, że jako jedyna blogerka przespałam okres przedświąteczny?! Chociaż wpisy pojawiają się na blogu rzadziej niż ustawa przewiduje, to ja wciąż przesiaduję w kuchni i ...
  • Z bloga: MASZU

    Nie mówcie mi, że brukselka jest ble, że fu, że w zupie taka rozgotowana i gorzka. Nic nie zmieni mojego zdania, że  jest ona jednym z najfajniejszych warzyw zimowych, a niestety, często jest ...
  • Z bloga: MASZU

    Wiem, że w Polsce wciąż jest mało miejsc, które dawałyby możliwość zjedzenia obiadu weganom. Jestem świadoma, że ich liczba wciąż rośnie, a knajpy skierowane do wszystkich starają ...
  • Z bloga: MASZU

    Sezon na dynie kończy się równie szybko, jak się zaczyna (wie o tym dobrze ten, kto tak, jak ja, próbował znaleźć chociaż jedną pomarańczową główkę po Halloween, co graniczy z cudem). ...
  • Z bloga: MASZU

    Czy istnieje lepsze rozpoczęcie dnia, niż zjedzenie pysznego, szybkiego i zdrowego śniadania? Moim zdaniem nie i ostatnio staram się trzymać tej zasady. Choć wciąż mogłabym przygotowywać ...
  • Z bloga: MASZU

    Blog skończył rok, więc czas na świętowanie! Nie mogło obyć się bez tortu, to chyba oczywiste? Chciałam przygotować coś specjalnego, co na długo zostanie w pamięci i z chęcią będzie ...
  • Z bloga: MASZU

    Najczęstszą reakcją, jaką obserwuję po opublikowaniu przeze mnie kolejnych przepisów jest pytanie: ale jak to tak, bez jajek?! Dla większości ludzi kuchnia, w której brakuje mięsa, nabiału...
  • Z bloga: MASZU

    Po części teoretycznej dotyczącej tworzenia kotletów nie mogło zabraknąć roślinnych burgerów! Co byście powiedzieli na kotlety fasolowe, z jabłkami pachnącymi majerankiem i odrobinę ...
  • Z bloga: MASZU

    Już dwa tygodnie temu, we wpisie o oszczędzaniu na weganie, pisałam, że wezmę na warsztat obiady do pracy i szkoły. Co najzabawniejsze, planowałam rozpocząć taki cykl już na początku ...

Opis:

Blog, na którym piekę rośliny, gadam głupoty i dzielę się fragmentem mojego życia. Chodźcie, będzie fajnie.