Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Kogebog

kuchnia duńska, francuska oraz inne kuchnie świata

Zobacz pełny opis

Adres bloga: kogebog.blog.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
21.02.2015

  • Z bloga: Kogebog

    Pad Thai wersja uproszczona. Uproszczona o dwa składniki: jeden, który jest zwykle trudny do kupienia: świeże (koniecznie! Mrożone lub z puszki tracą chrupkość) kiełki soi (pozostałe ...
  • Z bloga: Kogebog

    Nie jestem pewna, czy to sprawka Facebooka, który przypominał mi zdjęcia z podroży do Tajlandii sprzed roku czy też zachcianki dziewiątego miesiąca ciąży, tak czy inaczej nie miałam ...
  • Z bloga: Kogebog

    Zielone szparagi, awokado i młody szpinak, które wylądowały w moim koszyku, potrzebowały kolorystycznego urozmaicenia. Wybór nie był trudny i wkrótce do moich zakupów dołączyła botwinka....
  • Z bloga: Kogebog

    Końcem XIX wieku smørrebrød staję się w Danii daniem luksusowym. Wyszukane kanapki takie liverpostej smørrebrød (składająca się z pasztetu z wątróbki, pieczarek, boczku i galaretki z ...
  • Z bloga: Kogebog

    Długo uważałam się za osobę, która ma wysoką tolerancję na pikantne potrawy.  Wydawało mi się, ze skoro butelkę tabasco wypijam na śniadanie, a pizza diablo, żeby osiągnąć pożądany ...
  • Z bloga: Kogebog

    Dziesięć godzin kursów kuchni tajskiej, 16 dni w Tajlandii, 50 tajskich posiłków (i stałe podjadanie między nimi) pewnie nie zrobiło ze mnie mistrzyni tajskiej kuchni, ale pozwoliło mi ...
  • Z bloga: Kogebog

    Walentynki osaczają nas w każdym momencie dzisiejszego dnia: romantyczna playlista w radio, przepisy na afrodyzjaki na kanale kulinarnym, artykuł o miłości na stronie głównej, pluszowe misie ...
  • Z bloga: Kogebog

    Dokładnie za miesiąc o tej porze będę w Bangkoku. Żeby dobrze przygotować się do wyjazdu przeczytałam kilka książek, w tym trzy różne przewodniki, dużą ilość artykułów i postów. ...
  • Z bloga: Kogebog

    Jakie potrawy lubią jest polskie dzieci? Nuggety z frytkami? Naleśniki? Mali Duńczycy pewnie by też nimi nie pogardzili, ale Ci, których miałam okazje poznać, na pierwszym miejscu postawili ...
  • Z bloga: Kogebog

    Bœuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku to klasyk kuchni francuskiej, składający się z dwóch tradycyjnych produktów Burgundii, regionu słynącego z hodowli krów i uprawy winorośli....
  • Z bloga: Kogebog

    Po powrocie z Bolonii długo zastanawiałam się, jakie włoskie danie przygotować jako pierwsze. Tortellini i lasagna czekają, aż uda mi się kupić odpowiednią mąkę, makaron był nie tak ...
  • Z bloga: Kogebog

    Miałam dość duży problem, jak nazwać moją potrawę. Zasady klasycznej kuchni francuskiej są jasne: crème to zupa przecierowa zagęszczona przed podaniem śmietaną, a w velouté do ...
  • Z bloga: Kogebog

    Aniołki najwyraźniej czytają mojego bloga, bo pod choinkę przyniosły mi nakładki do robienia makaronu. Do ich pierwszego użycia potrzebowałam  jakiegoś wyjątkowego przepisu, więc ...
  • Z bloga: Kogebog

    Po tradycyjnych kanapkach ze śledziem i z leverpostej, przyszedł czas na kolejny klasyk duńskiego kanapkarstwa czyli smørrebrød med frikadeller. Połączymy z je z dodatkiem, który nadal mnie ...
  • Z bloga: Kogebog

    Każde dziecko wie, ze najlepszy sposób na awokado, to podanie go z krewetkami. Gdy jednak tych ostatnich nie mamy akurat pod ręka, to drugim najlepszym na świecie sposobem jest podanie awokado z...
  • Z bloga: Kogebog

    Sola meunière klasyczny przepis kuchni francuskiej. W luźnym tłumaczeniu oznacza tyle co, sola po młynarsku, co w sumie ma sens, bo przed smażeniem obtacza się ją w mące. Smażenie na ...
  • Z bloga: Kogebog

    Jedną z pozycji na mojej bucket list jest nauczenie się przygotowywać chińszczyznę jak u prawdziwego Chińczyka. Przez moją kuchnię przewinęło się już wiele kilogramów imbiru, bambusa, ...
  • Z bloga: Kogebog

    Jest wyjątkowo delikatnym i kremowym sernikiem, nie ma bakalii ani startej skórki pomarańczowej.  Jest w pierwszej trójce moich ulubionych ciast pieczonych przez moją mamę i pierwszym, które...
  • Z bloga: Kogebog

    Święta w tym roku spędzamy w Polsce, więc postanowiłam zrobić Brianowi niespodziankę i przyrządzić coś, co będzie mu przypominało smak domu.  Wybrałam pasztet z wątróbki i boczku. ...
  • Z bloga: Kogebog

    Co roku w połowie grudnia zaczynam moja świąteczną pielgrzymkę po sklepach mięsnych w poszukiwaniu takiego, w którym uda się zamówić schab ze skórą. Przez ostatnie cztery lata ...

Opis:

kuchnia duńska, francuska oraz inne kuchnie świata