Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Crust and Dust

Adres bloga: crustanddust.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
08.02.2015

  • Z bloga: Crust and Dust

    Mimo, że zjadłam już kilogramy wypasionych, napuszonych i eleganckich ciast i ciasteczek, te proste bułki pozostają najlepszymi z najlepszych.  Mam takie wspomnienie. Mam nie więcej niż ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Od dłuższego czasu obserwujemy modę na koktajle i do tej pory zupełnie nie rozumieliśmy czym tu się zachwycać.  Gdziekolwiek nie zajrzeliśmy, wszyscy pili koktajle i świeżo wyciskane ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Klasyka gatunku - szwedzki śledź w korzennej zalewie. Chyba jeden z najprostszych i najlepszych śledziowych przepisów. Każda nasza wizyta w IKEA kończy się tak samo - wędrówką do ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Sernik wiedeński to jedna z najbardziej klasycznych receptur na pieczony ser. I naprawdę można go zrobić jedną ręką.  Kiedy w jednej ręce urzęduje Mały Człowiek, a na blacie od 24 godzin...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Nutella, ciastka oreo, twaróg. Przepis na błogostan.Sernik to ciasto na każdą okazję. Pewnie niektórzy stwierdzą, że sernik to przecież nie ciasto tylko upieczony i posłodzony twaróg. Dla ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Wiecie dlaczego cykoria jest taka biała? Wiecie którą kupić, żeby nie była taka gorzka? Cykoria uprawiana jest w zupełnej ciemności. Dlatego ma jasny kolor i tylko delikatnie ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Wiecie jak wygląda raj? Raj to miejsce w którym w każdym sklepie sprzedają tylko dojrzałe awokado.   Awokado to taki nieco złośliwy twór, bo najpierw długo dojrzewa (owoce rosną 14-18 ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Kasza gryczana to zwykle dodatek do drugiego dania. Taki, który kojarzy się z buraczkami i gulaszem. A przecież kasza gryczana palona ma w sobie tyle smaku i niewykorzystanego potencjału. Dziś ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    W czasie ferii dzieci się (nie) nudzą, więc pieką ciasteczka. Seria ciastek owsianych z różnymi dodatkami za nami, przyszedł czas na coś innego.  Ciasteczka są banalne - masa jak do ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Poranki w wielu domach rozpoczynają się od miseczki owsianki - czy to w postaci zupy mlecznej czy pięknie podanej owsianki z owocami i bakaliami. A może zamiast owsianki spróbujecie chociaż raz...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Sobota rano to idealny moment na celebrowanie śniadania. Wszyscy są wyspani i głodni. Robienie zwykłych pancakes zaczęło wiać nudą, więc postanowiliśmy je trochę urozmaicić. ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Galette des rois to tradycyjne francuskie ciasto podawane z okazji Święta Trzech Króli. Tkwi w nim pewien sekret...  Na pozór wydaje się zupełnie zwyczajne - ciasto francuskie nadziane masą ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Jak przygotować niebanalny dodatek do pieczonych mięs? Jak wykorzystać śliwkę kalifornijską na co dzień? Czym jest pudding Yorkshire? W zeszłym tygodniu miałam niebywałą przyjemność ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Czym pachną Wasze Święta? Nasze zdecydowanie pachną przyprawami korzennymi, świeżo mielonymi orzechami i cytrusami!  W Święta zwykle pieczemy moc makowców, pierników, pierniczków i ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Brakuje Ci energii na nowy dzień? Ciemne poranki nie zachęcają do wstawania? Spróbuj naszego szybkiego sposobu na jesień. Ostatnio coraz częściej czujemy poranny brak energii. Kiedy wstajemy ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Marzy Ci się dzień w którym w 20 minut udaje Ci się przygotować kolację i lunch do pracy na kolejny dzień? W którym po prostu spokojnie nacieszysz oczy i podniebienie nie martwiąc się o ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Beziki to dla nas święty Graal, Atlantyda i yeti. Wszystko razem. Bezy spędzały nam sen z powiek, bo jak to blogerzy nie potrafią zrobić bezy?!  Musiało upłynąć wiele czasu, musieliśmy ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Myśląc o pysznej jesiennej przekąsce, przyszła mi na myśl cudowna bruschetta z konfiturą z czerwonej cebuli i koziego sera. Długo duszona czerwona cebula jest na naszej liście "słoiczków", ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Zupa krem dyniowy z jabłkiem i boczkiem, krem z dyni piżmowej ze słodkimi ziemniakami to nasze jesienne hity. Kremowe zupy w pięknych kolorach są świetną opcją na kolację. Pure z dyni ...
  • Z bloga: Crust and Dust

    Rozpoczął się drugi etap głosowania w konkursie Poland at EXPO. Jeśli chcielibyście wysłać nas do Mediolanu, wystarczy, że klikniecie w TEN link i oddacie głos (żadnego podawania maili - 2...

Opis: