Targ Smaku

Smakowity Blog Kulinarny

Mój Smakowity Blog Kulinarny jest niewielkim miejscem w sieci, a moim miejscem na świecie, gdzie ...

Zobacz pełny opis

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
04.02.2015

  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Piękna pogoda, szparagi, wiosna.... Tak to widzę:) Powracamy po dłuuuugiej zimie do ulubionych smaków nowalijek. W moim wiosennym menu, jak co roku królują szparagi. Sezon na nie już się ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Jeśli po świętach macie dosyć tematu jedzenia, mam dla Was coś lekkiego. Koktajl malinowy z nasionami chia. Te małe nasionka mają wielką moc. Słyną ze swoich właściwości zdrowotnych. Są ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Pischinger to nie wymysł epoki PRL-u i kulinarnych zmagań gospodyń w czasach, kiedy jedyną możliwością było przygotowanie „czegoś z niczego”. Historia tego deseru sięga końca XIX ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Pora na pora! Zwykle ląduje w rosole z resztą włoszczyzny, a zasługuje na nieco więcej uwagi. Por to prawdziwa kopalnia witamin, a do tego ma niewiele kalorii. Na zakupach warto zwrócić uwagę ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Do Wielkanocy coraz mniej czasu, a tradycyjnie na świątecznych stołach poza babami wszelkiej maści, pojawiają się kolorowe mazurki z lukrem, kajmakiem, czekoladą i marcepanem. Zwykle tak ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Wreszcie jest! Wiosna! Taka jaką lubię najbardziej. Słoneczna, ciepła, wspaniała. A wraz z nią zaraz pojawią się na straganach sezonowe pyszności, na które my, kulinarni krejzole czekamy z ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Zupa pho to flagowe danie kuchni wietnamskiej, esencjonalny rosół z mięsem, makaronem i innymi dodatkami, doprawiony aromatycznymi korzennymi przyprawami. Spośród innych bulionów, pho wyróżnia...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Słodkie wypieki z dodatkiem warzyw stały się bardzo popularne. Po cieście marchewkowym i buraczanym cieście czekoladowym, które cieszą się dużą popularnością na blogu, przyszedł czas ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Jak precyzyjnie zdefiniować barszcz ukraiński? Nie jest to zadanie łatwe, bo jak każde domowe danie, powszechnie gotowane, ma niezliczoną liczbę wersji. Skorzystałam z przepisu Olii Hercules, ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Podobno kapryśna i nieprzewidywalna. Nie cieszy się reputacją łatwej do przygotowania, z czym nie do końca się zgadzam. Aby beza wyszła idealna trzeba zastosować się do kilku zasad. Przede ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Insalata Caprese- włoska klasyka gatunku, sałatka w kolorach włoskiej flagi. W tradycyjnej wersji przygotowuje się ją z pokrojonych w plastry i ułożonych na przemian pomidorów i mozzarelli, ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Zupa cebulowa to jedno z najbardziej znanych dań kuchni francuskiej i jednocześnie jedno z najpyszniejszych. To oczywiście subiektywna opinia, wynikająca z mojego zamiłowania do zup, które ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Złociste, delikatne, chrupiące i pyszne! Faworki, bo o nich mowa, doskonale sprawdzą się na świętowanie Tłustego Czwartku. Jeśli myślicie, że przygotowanie ich jest trudne i pracochłonne, ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Smażone krążki z parzonego ciasta, nazywane pączkami hiszpańskimi, gniazdkami lub wianuszkami, to jeden z przysmaków karnawałowych, idealnie nadający się na świętowanie Tłustego Czwartku. ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Kasza jaglana doskonale sprawdza się zarówno w potrawach słodkich (jaglane Rafaello) jak i słonych. Otrzymuje się ją z łuskanego prosa i zalicza do najstarszych i najzdrowszych kasz. Warto ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Deser, na który możecie sobie pozwolić bez wyrzutów sumienia i który nie zaprzepaści kilku tygodni wyrzeczeń, jeśli trwacie jeszcze w noworocznych postanowieniach dotyczących zdrowej diety i ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Podstawą każdej dobrej zupy jest bulion lub rosół. Do moich zup przygotowuję najczęściej rosół drobiowy. Zawsze jest esencjonalny, złocisty i klarowny. Gotuję go z udek lub podudzi, bo ...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Zimą stawiam na comfort food, rozgrzewające, sycące dania, które nie tylko wypełniają żołądek, ale poprawiają też nastrój i leczą z chandry. Nie od dziś wiadomo, że to co jemy ma swoje...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Podobno albo się je kocha, albo nienawidzi, nie można być wobec nich obojętnym. Śledzie, bo o nich mowa, są bogatym źródłem białka, witamin i mikroelementów. Można przygotować je na wiele...
  • Z bloga: Smakowity Blog Kulinarny

    Przepis na super zdrowy chleb bez grama mąki, składający się z samych nasion, orzechów i płatków owsianych, zwany "Life Changing Bread", stworzyła Sara Britton, autorka wegetariańskiego ...

Opis:

Mój Smakowity Blog Kulinarny jest niewielkim miejscem w sieci, a moim miejscem na świecie, gdzie realizuję kulinarne pomysły i czaruję smakiem. Zapraszam do wspólnego gotowania!

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×