Targ Smaku

Humanistka w kuchni

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
03.02.2015

  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Dżem z wiśni należy do moich ulubionych. Łapcie ostatnie sztuki wiśni i wykorzystajcie poniższy przepis.  3 kg wiśni 30 dag do 50 dag cukru wanilia w lasce (1 laska) lub w postaci pasty (2 ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Właśnie teraz mango ma najlepszy smak. Ten słodki, aromatyczny owoc można wykorzystać zarówno w kuchni, jak i kosmetyce. Lubię mango w ciastach i koktajlach, jednak dzisiaj wykorzystam je do ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Sezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej. Mąkę owsianą możecie...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

     Oj mam słabość ostatnio nie tylko do słodyczy, ale i do przepisów Kingi Paruzel - kolejne cudo od niej.  ¾ szklanki cukru brązowego ⅔ szklanki oleju rzepakowego ¼ szklanki mleka (u ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Lubię wszelkiego rodzaju drożdżówki, ale te z jagodami...mniam CIASTO: 3 jajka 4 szklanki mąki 4 dag drożdży 5 łyżek cukru 3/4 szklanki mleka 15 dag roztopionego masła szczypt ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Wraz z erą modnego zdrowego odżywiania na co dzień możemy spotkać rożnego preparowane produkty.  Obecnie poza tradycyjnym ryżem (także w wersji czekoladowej), bez trudu kupimy także ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Co zrobić ze śliwkami ze spirytusu z pysznej naleweczki? Wykorzystać dalej. Śliwka, czekolada, alkohol...mniam.Przepis banalnie prosty:200 g śliwek ze spirytusu bez pestek 150 g czekolady ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Odmian granoli jest tyle, ile jej amatorów. W poniższym zestawie znajdziecie: 2 szklanki płatów owsianych (niebłyskawicznych) 10 dag rodzynek 1/4 szklanki żurawiny 1/4 szklanki trochę ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Zapraszam na gorącą gorzką czekoladę z mlekiem sojowym. Czekolada jest niezwykle gęsta, a malutki marshmallow dodają jej smaku i słodyczy. Ja lubię wersję dość gęstą. Wolicie czekoladę ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Śniadanie podstawą dobrej pracy i energii. A jeżeli jest jeszcze niskokaloryczne i zdrowe to dla mnie idealnie. Zapraszam zatem na sałatkę śniadaniową... 1 mała pierś z kurczaka 1/4 ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Zapraszam na szybką sałatkę z mango i awokado.  niewielka polędwiczka wieprzowa mieszanka sałat 1/2 mango 1 awokado kiełki słonecznika kiełki pora balsamico di modena oliwa sezamowa ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Dzisiaj zapraszam w podróż do Francji, do kuchni Rachel Khoo, na lawendowe pola Prowansji. Przygotowany kurczak według poniższego przepisu zaskakuje swoim smakiem i szybkością przygotowania. ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Koktajl powstał w kilka minut. Jest orzeźwiający i pyszny. Wersja domowa i "wyjściowa".Wystarczy tylko zblendować kiwi, mango i mleczko kokosowe i takie cudo gotowe. Można opcjonalnie dodać ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Torcik ten powstał, bo marzyłam, by w końcu móc przechytrzyć liczne alergie żywieniowe. Przepis ten to zmodyfikowana propozycja Weroniki Madejskiej przystosowano do produktów, jakie mogę ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Dzisiaj prezentuję muffinki dyniowe dla jedzących inaczej: bez krowiego mleka i tłuszczu, bez kurzych jajek i bez glutenu. Bez tego wszystkiego także mogą być pyszniutkie...100 g musu z ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Dzisiaj zapraszam na cupcakes o smaku migdałowym, idealny smak i wygląd ;-) Ciasto babeczek waniliowych wykonać z ciasto z tego przepisu. Do ciasta dodać 80 g prażonych płatków migdałowych ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Na prośbę dalszych i bliższych znajomych umieszczam przepis na jeden z moich ostatnich obiadów - kurczaka w sosie kurkowym z dodatkiem świeżego tymianku. pół świeżego pęczka tymianku 200 ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    puszka mleka kokosowego 100 ml mleka 3,2 % 4 łyżki nasion chia 2-3 łyżki miodu lub złotego syropu ewentualnie ekstrakt migdałowy, waniliowy (1 łyżeczka) Wszystkie składniki mieszamy za ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Ciasteczka otrębowe może w moim wykonaniu nie wyglądają pięknie, ale smakują wybornie. Chrupiące, wyjątkowe, no i z czekoladą. Przepis pochodzi z książki "Czekolada" i został przeze ...
  • Z bloga: Humanistka w kuchni

    Ostatnio pokochałam borówki. Kiedyś myślałam, że są to naprawdę gorsze wersje jagód... ostatnio dużo ich w moim menu.  Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto czekoladowo-waniliowe z ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×