Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
RingTheBelly

Adres bloga: ringthebelly.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.02.2015

  • Z bloga: RingTheBelly

    Ziemniaki są tanie, niskokaloryczne i zdrowe. I jest to fakt. Są źródłem witaminy C (mają jej więcej niż jabłka!), mają pięć razy mniej kalorii niż makarony lub kasze, a do tego ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Czasem można dopuścić się małego oszustwa i do normalnego ciasta z czekoladą, cukrem i mąką pszenną dodać zwykłych buraków. Warzywa w brownie łagodzą wyrzuty sumienia, a buraczki ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Glony wakame to zielone złoto Japonii. Bogate w wapń, jod i żelazo działają ochronnie na układ krążenia i wspomagają odchudzanie. Ich cena może odstraszać, ale jeśli weźmiemy pod uwagę ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Marrakesz. Postkolonialne miasto, leżące w północno-zachodniej Afryce u stóp gór Atlas. Dla jednych traumatyczne, hałaśliwe doświadczenie biedy i arabskiego porządku świata, dla innych ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Naczynie do tagine zażyczyłam sobie na świąteczny prezent dokładnie rok temu. Do czasu wyjazdu do Marrakeszu nie użyłam go ani raz. Czułam respekt przed jego piramidalną formą. Bałam się, ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Nigdy wcześniej nie smażyłam naleśników tylko z jednej strony. Nigdy też nie dodawałam do nich semoliny. Moje przyzwyczajenia zmieniłam po kursie gotowania w Maroko, gdzie poznałam przepis na...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Szpinak, ciecierzyca, pomidory i czosnek to ogromna bomba witaminowa. Tą rozgrzewającą i aromatyczną potrawkę przygotujesz w niespełna 30 minut. czas przyrządzenia:  ok. 20min   ♥ ...
  • Z bloga: RingTheBelly

     Co przygotować na kolację lub śniadanie, jeśli wracając z wakacji znajdujesz w domu przejrzałe banany? Oczywiście chlebek bananowy! Jego przygotowanie zajmie ci okołu pięciu minut, a w ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Fenkuł jest bardzo ciekawą rośliną, która aby dojrzeć do zbioru potrzebuje aż dwóch lat. Przez biologów uważany za jedynego przedstawiciela swojego rodzaju, przez kucharzy traktowany jak ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Już niedługo Dzień Świętego Marcina, którego tradycją jest wypiekanie olbrzymich rogali nadziewanych masą orzechową. Dla dbających o linię i zdrowie mam prosty przepis na wegańskie rogale ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Bardzo trudno jest kupić prawdziwą kapustę kiszoną, której proces kiszenia zależy tylko od czasu, a nie od chemicznych wspomagaczy. Pewnie nie raz kupując kapustę w woreczku lub kiszone ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Kasza gryczana zawiera dużo białka i kwasu foliowego. Posiada również właściwości odkwaszające organizm. Ponoć posiada 2 razy więcej błonnika na 100 gramów w porównaniu do makaronu lub ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Dla wszystkich, którzy tęsknią za smakiem z dzieciństwa. Pasta makrelowa.. bez makreli!:) czas przyrządzenia:  ok. 10 min  ♥  stopień trudności 1/6 CO BĘDZIE CI POTRZEBNE? opakowanie tofu...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Pestki słonecznika bogate w białko, witaminy i minerały to świetny produkt nie tylko do skubania podczas wakacji, ale także jako dodatek do dań, a nawet jako główny bohater pasztetu! Pestki ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Najlepsze dania wychodzą z resztek, a kasza jaglana jest zazwyczaj tym produktem, którego przygotowuję za dużo. Jest też bardzo wdzięcznym produktem, który można stosować do wielu przepisów ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Jeszcze do niedawna dynia była mi raczej obca. Jedyne co z niej przyrządzałam to krem. Oswoiłam jednak to warzywo i teraz nie mogę się uwolnić. Viva dynia! czas przyrządzenia:  ok. 1h  ♥ ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Największą satysfakcję daje moment, kiedy ze składników „kupnej” pasty ze sklepu robisz swoją domową i to właśnie ona okazuje się smaczniejsza. Pasta z ciecierzycy i czarnuszki jest ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Przepis na dobrą pizzę to piekarnik, który można nagrzać do 240 stopni, blacha lub kamień, na którym położysz ciasto i wysokiej jakości składniki. I choć prawdziwa pizza wyklucza keczup, a...
  • Z bloga: RingTheBelly

      Absolutnie najlepsze gołąbki na świecie przygotowywała moja babcia. Jej tajną recepturę uzupełniał dodatek.. konserwy typu „chopped pork”. Jej ryż nigdy nie był z torebki, ale z ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Jeśli możesz, chociaż czasami, zamienić mąkę pszenną na jaglaną – zrób to. O korzystnych właściwościach kaszy jaglanej słyszeli już chyba wszyscy. Wiadomo, że jest bogata w błonnik, ...

Opis: