Targ Smaku

RingTheBelly

Adres bloga: ringthebelly.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.02.2015

  • Z bloga: RingTheBelly

    Makaron ze świeżymi warzywami może nie jest odkrywczym daniem, ale może być przepyszną i błyskawiczną alternatywą dla mięsnych obiadów. Naprawdę można szybko, zdrowo, smacznie, nie ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Ostatni dzwonek żeby zjeść świeże maliny w tym roku! Nie przegap okazji, znajdź wolny wieczór i przygotuj wspaniale słodką i bardzo niezdrową tartę:) czas przyrządzenia: ok. 120 min (+ ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Dawno temu, za górami i lasami, każdego tygodnia piekłam chleb sama. Pierwszy zakwas do chleba dostałam od koleżanki z pracy. Pierwszy samodzielny zakwas zrobiłam całkiem niedawno i znów ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Tajemniczy baba ganoush, w niektórych kręgach znany jako baba Janusz, to nic innego jak pyszna pasta z pieczonego bakłażana i sezamu, która wzbogacona o orzechy, kolendrę i oliwę tworzy ...
  • Z bloga: RingTheBelly

     Czy zastanawialiście się kiedyś nad tym, że kluski śląskie to jedne z najpiękniejszych dań, w którym każdy element ma niepowtarzalny odcisk kciuka kucharza? Im więcej przygotowuję dań i...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Co zrobić z żółtek? To pytanie pojawia się często gdy porywamy się na pieczenie bezy. Otóż propozycji jest całe mnóstwo, a jedną z nich są owoce zapiekane pod koglem moglem. Wystarczy do ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Od kilku dni „schodzę”z  całego kosza cukinii, który dostałam w prezencie. Uwielbiam takie praktyczne podarunki. Staram się, żeby nic się nie zmarnowało, a jednocześnie, żeby obiady nie...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Trochę żałuję, że kończy się ten rok, bo w ciągu ostatnich 12 miesięcy wiele rzeczy robiłam pierwszy raz.. od 5 lat:) Uszka, na ten przykład, lepiłam też po raz pierwszy, ale w życiu! 87...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Gotowanie to nie tylko krojenie, smażenie i czytanie przepisów. To również sztuka cierpliwości. W przypadku kiszonek, z którymi przygodę dopiero zaczynam, smak tego, na co poświęciliśmy czas...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Odkąd przestałam kupować do domu ser żółty, okazało się, że nagle.. nie mam co położyć na kanapkę. Koniec świata! Tak pomyślałam.. ale szybko przerzuciłam się na różne warzywne ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    No dobrze, żarty się skończyły, nadchodzi czas długich wieczorów i spożywania przygotowanych w lecie konfitur. Jedną z nich może być konfitura z czerwonej cebuli, którą śmiało serwuj ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Gdy Twój mężczyzna przynosi do domu ekologiczny papier toaletowy, wiedz, że stworzyłaś potwora:) Na dodatek, po odstawieniu mięsa, nie tyka się nabiału, co poskutowało znacznym ograniczeniem...
  • Z bloga: RingTheBelly

    No dobrze. Wielu z Was pomyśli, że przepis na lemoniadę, to trochę jak przepis na ugotowanie wody. I ja się z tym zgadzam, ale jednocześnie znam kilka osób, które trochę z lenistwa, a trochę...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Przygotowując się do wyjazdu, zapytałam znajomej, która mieszkała kilka lat na Kubie, czy może mi polecić jakiś ciekawy kurs kulinarny. Najlepiej wegetariański. W odpowiedzi usłyszałam ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Zastanawialiście się dlaczego kolorem roku jest zielony Greenery? Stawiam na zwrot w kierunku natury, wzrost eko świadomości i odrzucenie mięsa.. przecież w palecie barw, kolorem po przeciwnej ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    I znów nadszedł ten tydzień w roku, kiedy króluje cukinia. Jej baby postać pierwszy raz jadłam w warszawskiej Bibendzie – przyjęłam to danie z uwielbieniem. Natomiast faszerowane kwiaty ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Może składniki na ten deser nie są bazą, jaką się ma zawsze w domu, ale z pozoru nie pasujące do siebie składniki, doskonale się uzupełniają. czas przyrządzenia: ok. 30min  ♥   ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Cukinia jest dla mnie drażliwym tematem, bo niby ją bardzo lubię i cenię, ale jednak ciągle mam problem z przyrządzaniem. Albo pływa w oliwie, albo.. no właśnie.. co przyrządzić z cukinii ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Płatki drożdżowe. Przyjechały do mnie w papierowej torebce. Rowerem. Prosto z samego Salwatora. Spróbowałam i świat stał się lepszy. Ich zalety długo by wymieniać. Oprócz wzmacniania ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Pomimo tego, że zhoug jest izraelskim odpowiednikiem francuskiego vinegrette i wydawać by się mogło, że zwykły sos nie zasługuje na osoby post – udowodnię, że to błędna teza. Otóż zhoug...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×