Targ Smaku

RingTheBelly

Adres bloga: ringthebelly.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.02.2015

  • Z bloga: RingTheBelly

    Fenkuł jest bardzo ciekawą rośliną, która aby dojrzeć do zbioru potrzebuje aż dwóch lat. Przez biologów uważany za jedynego przedstawiciela swojego rodzaju, przez kucharzy traktowany jak ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Już niedługo Dzień Świętego Marcina, którego tradycją jest wypiekanie olbrzymich rogali nadziewanych masą orzechową. Dla dbających o linię i zdrowie mam prosty przepis na wegańskie rogale ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Bardzo trudno jest kupić prawdziwą kapustę kiszoną, której proces kiszenia zależy tylko od czasu, a nie od chemicznych wspomagaczy. Pewnie nie raz kupując kapustę w woreczku lub kiszone ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Kasza gryczana zawiera dużo białka i kwasu foliowego. Posiada również właściwości odkwaszające organizm. Ponoć posiada 2 razy więcej błonnika na 100 gramów w porównaniu do makaronu lub ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Dla wszystkich, którzy tęsknią za smakiem z dzieciństwa. Pasta makrelowa.. bez makreli!:) czas przyrządzenia:  ok. 10 min  ♥  stopień trudności 1/6 CO BĘDZIE CI POTRZEBNE? opakowanie tofu...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Pestki słonecznika bogate w białko, witaminy i minerały to świetny produkt nie tylko do skubania podczas wakacji, ale także jako dodatek do dań, a nawet jako główny bohater pasztetu! Pestki ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Najlepsze dania wychodzą z resztek, a kasza jaglana jest zazwyczaj tym produktem, którego przygotowuję za dużo. Jest też bardzo wdzięcznym produktem, który można stosować do wielu przepisów ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Jeszcze do niedawna dynia była mi raczej obca. Jedyne co z niej przyrządzałam to krem. Oswoiłam jednak to warzywo i teraz nie mogę się uwolnić. Viva dynia! czas przyrządzenia:  ok. 1h  ♥ ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Największą satysfakcję daje moment, kiedy ze składników „kupnej” pasty ze sklepu robisz swoją domową i to właśnie ona okazuje się smaczniejsza. Pasta z ciecierzycy i czarnuszki jest ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Przepis na dobrą pizzę to piekarnik, który można nagrzać do 240 stopni, blacha lub kamień, na którym położysz ciasto i wysokiej jakości składniki. I choć prawdziwa pizza wyklucza keczup, a...
  • Z bloga: RingTheBelly

      Absolutnie najlepsze gołąbki na świecie przygotowywała moja babcia. Jej tajną recepturę uzupełniał dodatek.. konserwy typu „chopped pork”. Jej ryż nigdy nie był z torebki, ale z ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Jeśli możesz, chociaż czasami, zamienić mąkę pszenną na jaglaną – zrób to. O korzystnych właściwościach kaszy jaglanej słyszeli już chyba wszyscy. Wiadomo, że jest bogata w błonnik, ...
  • Z bloga: RingTheBelly

      Cieciorex, Fasolex, Kalafiorex.. mój sposób na domowego burgera to Dyniex!:) Delikatnie słodki, ale jednocześnie wytrawny burger z warzyw, doskonale komponuje się z ciepłą bułką, keczupem,...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Sezon na dynię w pełni. Te pomarańczowe mają największą ilość witamin. Dynia to bogate źródło magnezu, potasu i wapnia. Dostarcza również białka i błonnika. Odpowiednio przyrządzona i ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Leczo to lekki i małokaloryczny posiłek dla zmarzlucha. Szybko rozgrzewa i pozostawia wyraźny smak i zapach. Witamina C zawarta w papryce doskonale sprawdzi się podczas jesiennej aury, a wysoka ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Jeśli nie masz zbyt dużo czasu na zrobienie czegoś kulinarnie efektownego, a jednocześnie masz już dość zwykłego pieczywa, lub po prostu chcesz zanieść do babci na obiad ciekawą ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Tofu tu sporny temat. Wiele osób uważa je za najbardziej przetworzony i niezdrowy produkt, inni nie wyobrażają sobie bez niego życia. Wiadomo, że tofu powstałe z mleka sojowego jest ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Przełom lata i jesieni to moment kiedy obmyślam plan dalekich podroży na zimę następnego roku. Największe szanse mają kraje z bogatą tradycją kulinarną, gdzie wegetarianizm jest ważnym i ...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Zupa z rodzynkami? Jasne, że tak! Pierwszy raz zupę na słodko jadłam kilkanaście lat temu. Była to zupełnie nie wegetariańska, żydowska zupa Jankiela. W jej skład oprócz słodkiej marchewki...
  • Z bloga: RingTheBelly

    Makaron ze świeżymi warzywami może nie jest odkrywczym daniem, ale może być przepyszną i błyskawiczną alternatywą dla mięsnych obiadów. Naprawdę można szybko, zdrowo, smacznie, nie ...

Opis:

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×