Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Roślinna

Naturalna kuchnia oparta na produktach roślinnych

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
31.01.2015

  • Z bloga: Roślinna

    Takie przepisy i takie ciasta lubię najbardziej – czeka Cię najwyżej 10 minut roboty i cudowny jej efekt w postaci mięciutkiego, delikatnego i nie za słodkiego deseru. Dedykowany nie tylko ...
  • Z bloga: Roślinna

    Ostatnio bardzo polubiliśmy to danie, tak więc często gości na naszym stole. Bardzo proste w przygotowaniu, w przeciwieństwie do tradycyjnej lazanii. Bataty mogłabym jeść w każdej ...
  • Z bloga: Roślinna

    Istnieje wiele wspaniałych wegańskich dań, jednak u mnie pierwsze miejsce zawsze będą miały właśnie takie tradycyjne obiadki – jest w tym jakaś nostalgiczna tęsknota za czasami ...
  • Z bloga: Roślinna

    Jeżeli na naszym stole goszczą zupy, to najczęściej goszczą one w formie kremu – nie tylko ze względu na swoją prostotę, ale głównie ze względu na wspaniały smak i na możliwość ...
  • Z bloga: Roślinna

    To jest właśnie to: delikatne, pyszne, marcepanowe i apetyczne kąski. Jako rodzice czujemy się wspaniale, mogąc poczęstować dzieci takim zdrowym przysmakiem – robi się ciepło koło ...
  • Z bloga: Roślinna

    Ze wszech miar uwielbiam te wspaniałe grzyby i to nie tylko z tego powodu, że doskonale imitują schabowe. Boczniaki stanowią w kuchni rewelacyjny i wszechstronny składnik, z którego ...
  • Z bloga: Roślinna

    Kalarepę bardzo lubię i choć rewelacyjnie smakuje nawet w najprostszej wersji pokrojona w słupki, to absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby wypróbować poniższy przepis. Ba, wręcz ...
  • Z bloga: Roślinna

    Oto doskonała para w sezonie. Młode ziemniaki wszyscy uwielbiamy, młody czosnek zaś ma szczególny aromat, który czuć już podczas odrywania ząbków. Podczas zapiekania cudownie się ...
  • Z bloga: Roślinna

    To niesprawiedliwe, że sezon na te wspaniałe owoce trwa tak krótko – nic dziwnego, bo wszystko co dobre szybko się kończy. Niemniej jednak należy docenić to, co mamy. A mamy pełnię ...
  • Z bloga: Roślinna

    Produkcja roślinnego mleka w domu bywa uzależniającym procesem – nic w tym dziwnego biorąc pod uwagę fakt, że u jej podstawy leży chęć zaoszczędzenia trochę grosza w domowym budżecie. ...
  • Z bloga: Roślinna

    To danie skupia w sobie kwintesencję wszystkich roślin, na które nadchodzi właśnie sezon: cukinię, paprykę i pomidory. Fakt, że nie poddane są one tutaj żadnej obróbce termicznej sprawia,...
  • Z bloga: Roślinna

    Owsianki na stałe wpisały się w nasz poranny repertuar – dlaczego miałyby się nie wpisać, skoro są zdrowe, pyszne, bardzo sycące i można je podawać na nieskończoną ilość sposobów. ...
  • Z bloga: Roślinna

    Ziemniaki nie muszą smakować powszednio, a kalafior niekoniecznie musi być podany w towarzystwie zasmażanej bułki tartej. Przykładem tego jest poniższa propozycja – młode ziemniaczki oraz ...
  • Z bloga: Roślinna

    Muszę przyznać, że bezglutenowa wersja tego ciasta smakuje mi o wiele bardziej niż jego mączna wersja. I choć nie mam nic przeciwko glutenowi, uważam, że gotując lub piekąc warto ...
  • Z bloga: Roślinna

    Swojego czasu bardzo smakowały mi desery z użyciem twarogu – wszelkiego rodzaju serniki, naleśniki czy placki z dodatkiem białego sera były moją wielką miłością. Dlatego też nie widzę...
  • Z bloga: Roślinna

    To się nazywa udana transakcja – warto czasami w miejsce makaronu użyć cienko pokrojonych warzyw, a w miejsce farszu mięsnego - farsz grzybowy. Na zdjęciu widzisz grillowane plastry cukinii ...
  • Z bloga: Roślinna

    Tytuł mówi sam za siebie, nie uważasz? Przepis pochodzi z niemieckojęzycznej książki „Vegan für Faule” - w dosłownym tłumaczeniu - weganizm dla leniwych, w którym zdecydowanie się ...
  • Z bloga: Roślinna

    Dobrze jest niedzielnym popołudniem zmiksować zaledwie cztery składniki i z ulgą otwierać lodówkę podczas kilku następnych zapracowanych dni w tygodniu, kiedy dopada Cię ochota na coś ...
  • Z bloga: Roślinna

    Danie to jest w stylu tych leniwych. Wracamy po pracy nie mamy ochoty siedzieć zbyt długo w kuchni więc na myśl przychodzi coś szybkiego. Wystarczy mieć tylko kilka niezbędnych składników...
  • Z bloga: Roślinna

    O ile terapeutyczne działanie czekolady jest wszystkim znane, o tyle jej połączenie z melasą to prawdziwa głębia smaku, której należy spróbować. A mam wrażenie, że ta wspaniała ...

Opis:

Naturalna kuchnia oparta na produktach roślinnych