Targ Smaku

AgaMaSmaka

4 x BEZ czyli: bez glutenu, bez nabiału, bez mięsa i bez cukru kuchnia prosta, pyszna i zdrowa

Zobacz pełny opis

Adres bloga: www.agamasmaka.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
24.01.2015

  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Szparagi to moje ulubione słodycze. :-) Ubóstwiam je po prostu i cały rok czekam na sezon szparagowy. Kiedy nadchodzi to kupuję ich mnóstwo i jem. Ugotowane lekko na parze. Bez niczego tak ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Od jakiegoś czasu moją głowę zaprzątają nie tylko sposoby na urozmaicanie diety, ale również (jednocześnie) na upraszczanie gotowania i minimalizowanie ilości produktów w kuchni. Dziś ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Oto przykład bardzo lekkiego, mocno warzywnego dania, które ostatnio serwujemy sobie bardzo często. Samo zdrowie i duża radość z przygotowania. Bo jak przygotowanie zdrowego obiadu nie trwa ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Jakiś czas temu pisałam o książce „Dieta Smartfood” na Facebooku. Obiecałam się odnieść nieco szerzej do jej zawartości. Mam nadzieję, że moje przemyślenia pomogą Ci zadecydować, ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Dziś będzie bardzo szybko i prosto. Szybkie i owocowe śniadanie – szczególnie fajne, gdy zrobi się cieplej. Lub na drugie śniadanie – wedle uznania. Na co? Kiedy się bardzo spieszysz i ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Kasza gryczana jest bardzo zdrowym produktem. Od jakiegoś już czasu wraca do łask, ale cały czas mam wrażenie, że jej rola ograniczana jest do dodatku do gulaszu. A tak naprawdę zastosowań ma...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Dziś kolejny wpis edukacyjny. Czasem nie zdajemy sobie sprawy, że produkt prosty, lokalny i nieprzetworzony to prawdziwa skarbnica zdrowia. Dziś postaram się zatem wyjaśnić, czy warto ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Kotlety z roślin strączkowych z dodatkiem „zbóż” to już mój stały repertuar. Częściej robię oczywiście warzywne potrawki (bo szybsze), ale kotlety z piekarnika mają ten plus, że to ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Dziś znów zachęcam do zwiększenia ilości warzyw i owoców w diecie. Warzywny makaron to bardzo zdrowy i szybki w przygotowaniu sposób na jedzenie większej ilości roślinności. Do produkcji ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Puddingów chia wszędzie pełno i jego wariacji mnóstwo. Ja zwykle robię puddingi w prosty sposób i oto jedna z moich opcji – śniadaniowa i/lub deserowa. Jeśli dasz więcej nasion chia ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Jeśli zakładamy sobie cele, których realizacja wymaga przestrzegania wielu zasad i wyrzeczeń w krótkim czasie, to niemal pewnym jest, że odpuścimy. Na tym polega „magia” postanowień ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Już od jakiegoś czasu dostaję od Was wiadomości z prośbą o poruszenie tematu asertywności przy stole i podczas spotkań rodzinnych. Wiem, że wiele osób ma z tym problem i spotkania rodzinne ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Niektórzy mają problem ze smarowaniem pieczywa. To znaczy nie, że nie potrafią, ale nie wiedzą czym. :-) Problem pojawia się, kiedy przechodzimy na dietę roślinną lub kiedy po prostu chcemy ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Czy ciastka muszą być tylko źródłem węglowodanów? Oczywiście, że nie! Wmiksujmy w nie rośliny strączkowe i dzięki temu dostarczą nam również białka. Nie ma tu żadnych wyizolowanych ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Komosa ryżowa (tzw. quinoa) pojawia się na naszych talerzach z pewną regularnością. To bardzo wartościowy produkt – nie tylko w diecie wegańskiej i nie tylko w diecie bezglutenowej. Dziś w ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Tofu to produkt, który budzi wiele kontrowersji. Niektórzy odrzucają go ze względu na fakt, że robi się go z soi. Inni jedzą go prawie codziennie jako substytut mięsa i nabiału. Czy warto? ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Na wiosnę zwykle nie chce już nam się jeść ani mocno rozgrzewających ani ciężkich i sycących dań. Poszukujemy lekkich, odżywczych potraw i to najlepiej takich, w których przemycić ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Nie wiem czy to nie najkrótszy przepis na moim blogu. Bronię się czasem rękoma i nogami, aby nie umieszczać tu banałów, ale… niektóre banały są takie pyszne! Oto jeden z nich. Na co? Ta ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    O tej porze roku już chyba większość z nas nie może się doczekać porządnej wiosny. Widać to w kuchni. Przynajmniej w mojej. Póki jednak wiosny pełną gębą w sklepach i na rynku nie ma ...
  • Z bloga: AgaMaSmaka

    Lubicie kakaowe ciastka? Kto nie lubi! Te są delikatnie słodkie i chrupiące (bo spieczone). Dzięki fasoli mamy tu wartościowe białko. Ostatnio mam fazę na ciastka ze strączkami i zachęcam ...

Opis:

4 x BEZ czyli: bez glutenu, bez nabiału, bez mięsa i bez cukru kuchnia prosta, pyszna i zdrowa

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×