Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Stare Gary

Adres bloga: staregary.blogspot.com

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
14.01.2015

  • Z bloga: Stare Gary

    Kurczak wg Nigelli Lawson (z książki  "Lato w kuchni przez okrągły rok). Bardzo podoba mi się metoda pieczenia "na płasko". I to, że można kuraka wcześniej przygotować i że czeka w ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Znakomita, sycąca zupa, świetna na mroźne dni. Wolnowar do ugotowania zupy ogonowej nadaje się wręcz idealnie. Można przed podaniem mięso wyjąć, usunąć kości i takie obrane wrzucić do ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Byliśmy w Stolycy. Nabyliśmy udo baranka na targowisku. Pani Sprzedająca wydała nam wytyczne, jak najlepiej baranka potraktować.I pociachała udo siekierą w plastry. Taki będzie ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Krótki sezon z czosnkiem niedźwiedzim uważam za otwarty. Oczywiście pierwszy był twarożek z   liśćmi czosnku, ale tego samego dnia pojawiły się też bardzo smaczne kotlety mielone z ...
  • Z bloga: Stare Gary

    W zasadzie nie powinnam tego przepisu zamieszczać. Nie zdążyłam zrobić zdjęć - 2 zrobione komórką się nie liczą. Ale kurczak wyszedł pyszny, a sezon czosnku niedźwiedziego jest tak ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Kurczaka w winie robiłam nie raz ale dawno to było,  jakoś o nim zapomniałam. O przepisie przypomniałam sobie ostatnio. Wszystko za sprawą młodych francuskich kogutów, które były do ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Chłody nadeszły. Wolnowar ruszył pełną parą - trochę dlatego, że go lubię, a trochę dlatego, że ponurość za oknem nieco zniechęca mnie do gotowania. Miałam w domu trochę pomidorów. ...
  • Z bloga: Stare Gary

    To jednogarnkowe, długo gotowane danie, robiłam już kiedyś w tradycyjny sposób ( klik). Mięso z fasolą i innymi dodatkami dusiło sie w piekarniku przez 24 godziny. Wyszło pysznie, ale jednak...
  • Z bloga: Stare Gary

    Ostatnio często gości w naszym domu kurczak. A to za sprawą różnych przepisów, które wpadły mi w oko i które musiałam przetestować. To jeden z nich. Prosty do wykonania a naprawdę pyszny ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Pożywna, mięsna, mocno aromatyczna, ormiańska zupa haszlama. Idealna na zimowe popołudnie. Podobno jest wiele odmian tej zupy, ja przygotowałam ją opierając się na  tym przepisie. Użyłam ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Wyjazdy wakacyjne niestety już za mną. Pozostają wspomnienia i rozpaczliwe próby odtworzenia smaków. Dzisiaj jedna z nich. Kolendra polska w najmniejszym stopniu nie przypomina tej ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Takie dania bardzo lubię. Wszystko w jednym garnku! Tym razem nie wolnowar, ale też bardzo wygodnie bo wszystko w piecu. Warto kupić kurczaka dobrej jakości. Odrobinę zmieniłam przepis ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Po raz kolejny zrobiłam w wolnowarze indycze golonki. Tym razem dodałam więcej różnorodnych warzyw, w tym ziemniaki, dzięki czemu powstało świetne danie jednogarnkowe. Wystarczy rano wszystko...
  • Z bloga: Stare Gary

    Smaczne proste do zrobienia, wyraziste w smaku policzki wieprzowe. Jeżeli nie macie sherry, zastąpcie je białym, półwytrawnym winem - też będzie smacznie. Zmieniłam nieco oryginalny przepis, ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Zawsze lubiłam surowe kalafiory. Dużo bardziej niż gotowane. Ta sałatka jest więc dla mnie idealna. Jeżeli chcemy aby kalafior nieco zmiękł, wystarczy wymieszać go z dressingiem i zostawić ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Kolejna, niekłopotliwa do wykonania, wołowa pieczeń. Jak w wielu moich przepisach zrobiona w wolnowarze. Aby mięso lepiej trzymało formę przed włożeniem do wolnowaru obwiązuję je sznurkiem....
  • Z bloga: Stare Gary

    Świetne danie. Możemy taką zapieczoną kiełbasę podać na ciepło jako część obiadu, możemy podać jako przystawkę z sałatą. Smaczne i na ciepło i na zimno. A przy tym efektowne - ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Pyszne danie. Duszone w ten sposób kalmary są miękkie i delikatne. Świetnie pasują do czarnego makaronu (z sepią) ale możemy je podać z dowolnym makaronem lub ryżem. Dodałam pod koniec ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Przepis pochodzi z książki Jamiego Oliver'a "Kulinarne wyprawy Jamiego". W oryginale użyto kurczaka, ja zastąpiłam go perliczką, którą znacznie bardziej lubię. Nie mam niestety ...
  • Z bloga: Stare Gary

    Taką kiełbasę robię na wielkanocne śniadanie od kilku lat. Wypatrzyłam ten przepis kiedyś w magazynie Kuchnia, i był on podany przez p.Piotra Bikonta. Jeżeli nie lubicie zbyt słonych dań, ...

Opis: