Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
czekolada2

Słodkości przekładane robótkami ręcznymi i doprawione odrobiną codziennej filozoficznej ...

Zobacz pełny opis

Adres bloga: czekolada2.blog.pl

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
02.09.2014

  • Z bloga: czekolada2

    Chyba każdy z nas zna co najmniej kilka sposobów ozdabiania wielkanocnych jajek , w tym roku wybrałam barwienie „marmurkowe”. Proste i dość efektowne. Przy większej ilości kolorów ...
  • Z bloga: czekolada2

    Czerwone porzeczki,śpieszmy się je kupować, bo niedługo już znikną z krzaków i będziemy na nie czekali do ” Jana, czyli 24. czerwca „. Błyszczące, jędrne, wypełnione słońcem. ...
  • Z bloga: czekolada2

    Jeżyny, czarno-czerwone owoce, rosły dziko i pięknie na ulicy Stawowej w Bydgoszczy. Smakowały jak marzenia albo jak pierwszy pocałunek.  W Niemczech niestety nie znalazłam już tego smaku, ...
  • Z bloga: czekolada2

    Słodkie, soczyste, smaczne z fascynującym kolorem. Jagody. Kupione w sklepie, na targu, albo świeżutkie przyniesione z lasu. W moim dzisiejszym przepisie można wykorzystać zarówno te świeże,...
  • Z bloga: czekolada2

    Lubię tarty, cieniutkie ciasto, na nim też tylko takie małe co nie co. Ale jak wspaniale smakują, wakacjami, pierwszą miłością, owocami całego świata. Dzisiaj upiekłam lekką tartę z ...
  • Z bloga: czekolada2

    Zachęcam dzisiaj do wypróbowania czegoś nowego. Czekoladowe, ciasto wegańskie. Mam sporą grupę znajomych, którzy są weganami. Oczywiście zapraszając ich do siebie, uwzględniam  ich ...
  • Z bloga: czekolada2

    Koniec kwietnia, początek maja to dla mnie sezon na rabarbar. W cieście, które ostatnio upiekłam udało mi się  połączyć słodycz czekolady z kwaśnym rabarbarem tak, że można się tym ...
  • Z bloga: czekolada2

      Właściwie to nie lubię babek, piaskowe są mi za suche, drożdżowe za ciężkie, chyba sama nie wiem na co mam ochotę.  W starej książce z 1992 roku pani Izabelii Jankowskiej ” Na ...
  • Z bloga: czekolada2

    U mnie w pracy szaleństwo diet, koleżanki próbują stale coś nowego. Unikają cukru i tłuszczu. Jednak apetyt na słodkości pozostaje. Ja nie lubię diet, cenię sobie dobre jedzenie i od czasu...
  • Z bloga: czekolada2

    Z okazji 40-tych urodzin koleżanki z pracy wyczarowałam czekoladową szarlottę.  Lubię sposób przyrządzania tych ciast, bo nie wymagają pieczenia i wyglądają bardzo apetycznie. Przepis na ...
  • Z bloga: czekolada2

    Przeglądając zamieszczone w internecie przepisy znalazłam   bounty ciasto, zmieniłam trochę przepis ale podaję autora bo uważam, że on jest rodzicem tego wypieku. www. löffelchen.de  ...
  • Z bloga: czekolada2

      Gorzka czekolada doprawiona szczyptą chili i wymieszana z koniakiem to mój faworyt na zimowe wieczory. Ciasto niestety tylko dla dorosłych.  Pokrojone w kwadraty, przechowywane w szczelnej ...
  • Z bloga: czekolada2

      To przepis dla tych, którzy nie mają czasu, ale apetyt na wypiek karnawałowy własnej, domowej roboty. Małe pączki z ciasta z twarożkiem homogenizowanym. Pierwszy raz usmażyłam je będąc ...
  • Z bloga: czekolada2

    Już w jednym z wcześniejszych postów opisałam moją miłość do francuskich makaroników, ( Świat kolorów, 2.02.2014). Przedstawiłam tam też dwa podstawowe przepisy. Zapraszam do zapoznania ...
  • Z bloga: czekolada2

    Poniżej zaprezentowany przepis należy do klasyki ciast czekoladowych. Wielbiciele czekolady, pokochają to ciasto natychmiast. Składniki na jedną tortownicę okoł0 27 cm albo kwadratową ...
  • Z bloga: czekolada2

    Jestem od bardzo dawna zaprzyjaźniona z jabłkami. Już w dzieciństwie widok i smak jabłek wywoływał u mnie uczucie szczęścia. Do dzisiaj poprawiają mi humor, lubię mieć jabłko w torebce, ...
  • Z bloga: czekolada2

    Pyszny makowiec, łatwy do przygotowania z interesującymi składnikami. Wielbiciele maku nie przejdą obok tego ciasta obojętnie. Bardzo polecam, smakuje wyśmienicie w okresie przedświątecznym. ...
  • Z bloga: czekolada2

    Za oknem przemija lato, w sklepach i na straganach  nastał czas śliwek. Odkąd tylko sięgam pamięcią moja mama i babcia piekły drożdżówki ze śliwkami. Mama z grubym spodem i kruszonką, ...
  • Z bloga: czekolada2

    Dzisiaj chciałam upiec małe czekoladowe torciki, eleganckie i perfekcyjne. Nic z tego nie wyszło, za trzy godziny odwiedzi mnie zaprzyjaźnione ze mną małżeństwo. Nie mam czasu na pieczenie, ...
  • Z bloga: czekolada2

        Tarta, która bardzo dobrze smakuje w chłodniejszych i ciemniejszych dniach roku. Pomarańcze i migdały przypominają mi zimy, a właściwie okres przedświąteczny mojego dzieciństwa. Teraz...

Opis:

Słodkości przekładane robótkami ręcznymi i doprawione odrobiną codziennej filozoficznej myśli. " Coś niecoś "dla podniebienia, oczu i ducha. Zapraszam