Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Food Square

Food Square, czyli o jedzeniu do kwadratu.

Zobacz pełny opis

Adres bloga: www.food2.pl

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
11.11.2014

  • Z bloga: Food Square

    Co roku głowię się nad wyjątkowym tortem dla Was i co roku chcę, aby kolejny był lepszy niż poprzedni. W końcu urodziny, to ważny dzień w roku! Tym razem, na te 4., wyczarowałem ciasto ...
  • Z bloga: Food Square

    Love Cake to niezwykle aromantyczne ciasto pochodzące z niewielkiej wyspy na Oceanie Indyjskim. Banalne w przygotowywaniu, mocno orzechowe, bo przygotowane głównie z nerkowców i pełne ...
  • Z bloga: Food Square

    Taki walentynkowy deser wyczarowałem! Oto waniliowy sernik na zimno, skrywający wewnątrz malinową galaretkę, podany na kruchym maślanym spodzie i polany błyszczącą glazurą z białej ...
  • Z bloga: Food Square

    Te proste kruche ciasteczka z malinową galaretką pomogą Tobie rozkochać każdego. Maślane, delikatne, śliczne i tak proste w przygotowaniu! W sam raz nie tylko na Walentynki, ale także na ...
  • Z bloga: Food Square

    Czyż te mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym to nie najbardziej urocze ciasteczka pod słońcem? Niech tylko nie zwiedzie Was ich ten niepozorny rozmiar! Niby na jeden kęs, a można ich ...
  • Z bloga: Food Square

    Jajka sadzone (lub w koszulce) z hummusem i awokado to zdecydowanie moja ulubiona opcja śniadaniowa. Do tego koktajlowe pomidory, listki mięty lub bazylii, za'atar oraz pajda ciemnego pieczywa i...
  • Z bloga: Food Square

    Gravlax, znany też jako gravadlax, czyli w wolnym tłumaczeniu pogrzebany łosoś, to obok tatara i sushi mój ulubiony sposób na wykorzystanie tej ryby. Jest to tradycyjna skandynawska ...
  • Z bloga: Food Square

    Churros con chocolate to hiszpański klasyk. Ten tłuściutki wypiek przygotowywany z ciasta parzonego smażonego na głębokim oleju to prawdziwa rozpusta. Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w ...
  • Z bloga: Food Square

    Hummus kojarzy mi się z pobytem w Londynie, gdzie wiele lat temu jadłem go po raz pierwszy. Pasta z cieciorki wraz z jeszcze gorącym chlebkiem pita był moją podstawą śniadaniową. Do ...
  • Z bloga: Food Square

    Burak to warzywo niezwykłe o pięknej intensywnie czerwono-fioletowej barwie, pełnym smaku, który zmienia się podczas obróbki termicznej. Niektórzy je kochają, inni nienawidzą. Ja ...
  • Z bloga: Food Square

    Prażona ciecierzyca to wspaniała przekąska, stanowiąca zdrową alternatywę dla popcornu, czy chipsów. Jest idealna do wykorzystania podczas imprez, a także stanowi świetny dodatek do ...
  • Z bloga: Food Square

    Mercado de San Miguel, znajdujący się niedaleko głównego placu Plaza Mayor, to najsłynniejszy targ w Madrycie i obok barcelońskiej La Boquerii chyba najbardziej znany w Hiszpanii. Założony ...
  • Z bloga: Food Square

    Herbem Madrytu nie bez powodu jest niedźwiedź wspinający się na drzewo truskawkowe i wcinający owoce! W stolicy Hiszpanii jeść po prostu trzeba! Knajp, restauracji, czy barów podających ...
  • Z bloga: Food Square

    Mięciutkie policzki wieprzowe, w które widelec wchodzi niczym w masło podane na kaszy pęczak ze słodkimi karmelizowanymi marchewkami, chrupiącymi chipsami z topinamburu, słodkimi burakami, ...
  • Z bloga: Food Square

    Obierając ziemniaki często, bez chwili zastanowienia, wyrzucamy je do kosza, wychodząc z założenia, że przecież nic już więcej z nimi zrobić się nie da. A to duży błąd! Obierki ...
  • Z bloga: Food Square

    Za ten pudding można dać się pokroić! Serio! Mięciutkie kuleczki tapioki w kremowym mleku kokosowym z wanilią i kawałeczkami owoców. To zdecydowanie idealny deser o każdej porze roku.  ...
  • Z bloga: Food Square

    Czekolada i suszone śliwki to połączenie doskonałe. Dlatego postanowiłem je wykorzystać do tej prostej wegańskiej tarty bez pieczenia. Delikatny spód z amarantusa, masa z suszonych śliwek...
  • Z bloga: Food Square

    Cebula to trochę zaniedbywane warzywo. Z jednej strony to podstawa większości zup oraz sosów, ale z drugiej traktowana jest trochę po macoszemu, niczym aktorka trzeciego planu, stanowiąca ...
  • Z bloga: Food Square

    Jaki Nowy Rok, taki cały rok! Dlatego szkoda byłoby spędzić go z kacem i bólem głowy w łóżku. Oczywiście to nie znaczy, że w Sylwestra mamy się dobrze nie bawić. Wręcz przeciwnie! ...
  • Z bloga: Food Square

    Imprezowy wieniec drożdżowy z paluchami do odrywania pełnymi ciągnącego się sera cheddar, które można zanurzyć w ulubionym dipie... Czy to nie brzmi jak idealna przekąska na imprezę? ...

Opis:

Food Square, czyli o jedzeniu do kwadratu.