Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Babcia radzi, coś tam

Witam. Blog mój nie tylko mówi o jedzeniu ale zadbałam też o zdrowie, urodę, ogród, dom i jak ...

Zobacz pełny opis

2 osób polubiło ten blog

2 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.11.2014

  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Dzisiaj będzie kolejna przystawka, ale z ogórka. Bardzo łatwa i szybka do zrobienia. Ogórka można obrać, albo można go obrać w takie paseczki, by w jednym pasku była skórka w drugim nie albo...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Czy to wiosna przyszła już? Tak, gości już od rana i zacznie malować świat kolorami swymi. Na straganach coraz częściej zaczną pojawiać się różnego rodzaju sałaty i nowalijki. Potem ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

      Wiosną powinniśmy je jeść codziennie.  - Kiełki mają mnóstwo witamin, mikroelementów, wiele białek i cukrów. Zawierają witaminy z grupy B, witaminę C, D, E, K, PP, oraz żelazo, ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Jajko to skarb w skorupce, możemy podawać go na różniaste sposoby np. możemy zrobić … „Babkę z galarety”, która może okazać się ozdobą wielkanocnego stołu. BABKA Z GALARETY  ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Kojarzy się nam ze smakiem pysznego ciasta lub letniego kompotu. Ale jest nie tylko orzeźwiającym przysmakiem. Pomaga pozbyć się toksyn z organizmu, poprawia apetyt ma też działanie ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Młoda kapusta często pojawia się już w lutym. Ale dopiero ta czerwcowa, sprzedawana już po przystępnej cenie, jest prawdziwym zwiastunem zbliżającego się lata. Przymiotnik „młoda nie jest ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Pan to po hiszpańsku bułka – mieszkańcy Madrytu wprost przepadają za dobrym pieczywem, szczególnie takim delikatnym, pszennym, o złocistej, chrupiącej skórce. Aby zjeść go po madrycku, ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Moi drodzy, zanim pokażę kilka sposobów na proste przyrządzenie arbuza, chcę pokazać niemalże arbuzowe arcydzieła. A znalazłam je w Pinterest .Nigdy bym nie uwierzyła, że ludzie z arbuza ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Szybko, zdrowo i niedrogo Młody bób fasolka i groszek są tak smaczne, że można je jeść na okrągło tylko z dodatkiem świeżego masła. Ale warto posmakować również bardziej wykwintnych ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    W czasie upału najlepiej pić czystą wodę niegazowaną, Jednak dla urozmaicenia warto sięgnąć po napoje urozmaicone a zarazem gaszące pragnienie. I tak dla przykładu: Winogrona w czasie ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Ale zanim powiem jak zrobić tę zupę, chciałam złożyć świąteczne życzenia wszystkim tu zaglądającym. Moi Drodzy z okazji nadchodzących świąt Bożego Narodzenia, życzę dużo zdrowia i ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Tym razem na tę najważniejszą w roku kolację przygotuj potrawy inspirowane przepisami legendy naszej XIX wiecznej kuchni, wspaniałej j jedynej Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Lucyna ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Przyprawy leczą, rozgrzewają i dodają aromatu. Nie tylko sprawiają, że bożonarodzeniowe dania mają niepowtarzalny smak, lecz także stanowią skuteczną broń w walce z wieloma ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Owoce jarzębiny można zbierać pod koniec września lub w październiku, ścinając jej dojrzałe, czerwone baldachimy. Świeże owoce jarzębiny są gorzkie, a nawet szkodliwe, tak więc ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Możecie mi wierzyć, lub nie, ale zioła prowansalskie to wspaniała, aromatyczna mieszanka pewnych ziół, którą możemy zrobić sobie sami. I taka mieszanka jest wtedy w jednym pojemniku i nie ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Edycja pisma Medical Times z 1846 podaje przykłady stosowania lemoniady jako lekarstwa w szpitalach paryskich.    Henry Mayhew w wydanej w 1864 pracy o ludności ubogiej Londynu pisze o ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Teraz, gdy mamy sezon na świeże zioła, możemy je z powodzeniem wykorzystać do zrobienia tych ziołowych pierożków. Pierożków, którym potem nie będziecie mogli się oprzeć. A gdy do ciasta ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Gałka muszkatołowa jest jedną z najstarszych przypraw roślinnych i stosowana była w staroegipskiej, indyjskiej a także chińskiej kuchni. Do krajów Zachodu dotarła na początku ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    W lutowym wydaniu miesięcznika „Przepis na ogród” z roku 2015, znalazłam sposób na wyhodowanie własnej sałatki na małej powierzchni użytkowej, np. balkonie czy też tarasie. Sposobem tym ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Warzywa spokrewnione z cebulą rzadko występują w kuchni w roli głównej, ale bez nich trudno wyobrazić sobie większość pikantnych dań. Poprawiają smak potraw oraz leczą tych, którzy ...

Opis:

Witam. Blog mój nie tylko mówi o jedzeniu ale zadbałam też o zdrowie, urodę, ogród, dom i jak sama nazwa wskazuje, radzę też... coś