Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
Babcia radzi, coś tam

Witam. Blog mój nie tylko mówi o jedzeniu ale zadbałam też o zdrowie, urodę, ogród, dom i jak ...

Zobacz pełny opis

2 osób polubiło ten blog

2 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
09.11.2014

  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Ogłaszam otwarcie sezonu grillowego!!!!   Składniki: (100 g = 120 kcal) 75 dag piersi kurczaka puszka brzoskwiń sól Marynata: 4 łyżki oleju sok (zalewa z brzoskwiń) łyżka przyprawy do ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Jeśli umiesz ugotować rosół to już bez niczego zrobisz tą galaretkę. A jeśli nie, to masz okazję, aby nauczyć się jednego i drugiego. Dokładnie tak samo możesz zrobić auszpik (to dawna ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Czy lubicie szpinak? Ja pomału się do niego przyzwyczajam, a kiedyś go nie cierpiałam. Z czasem i nasze kubki smakowe zmieniają swoje smaki : ) Ale chyba nie będę mogła go polubić, bo ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Przepis ten znalazłam na jednym z opakowań po indyku, firmy Indykpol. Indykpol jest jednym z największych polskich producentów wyrobów drobiowych, można powiedzieć, że liderem w produkcji ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Dzisiaj proponuję zrobienie smakowitej rolady, rolady, która ma swój urok i wspaniały smak. I na pewno będzie o wiele lepsza do chleba niż te wędliny kupowane w sklepach, które niekoniecznie ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Chcesz, by twoje klopsy, mielone kotlety, pulpety i pieczenie zachwycały nie tylko smakiem, ale i oryginalnością? Wzbogać je ulubionymi składnikami. Warzywa    Bezpośrednio do masy mięsnej ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Kochani, czas przerwać milczenie – a więc przerywam U mnie ostatnio pogoda wymarzona jest wprost na grilla!! Grzeje słońce z nieba, deszczu zero już od dawna, a roślinki na ogródku wciąż ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       W Grecji jada się obiady późnym wieczorem. Mężczyźni traktują ten posiłek jako okazję do spotkań towarzyskich odwiedzają tawerny.    Jedzenie samych zakąsek trwa zwykle około ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

      Filet z kurczaka jest prosty do przygotowania. Jedyny problem, jaki może się pojawić, to utrata soczystości. Główny błąd jaki popełniamy przy przygotowaniu fileta to zbyt długi czas ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Cały tydzień człowiek zabiegany i na cokolwiek brak czasu, szczególnie na spędzenie czasu przy wspólnym śniadaniu. Ale jest po temu okazja w niedzielny, leniwy poranek, kiedy nigdzie się nie ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Będąc kiedyś w sklepie, napotkałam piękną słoninę, która miała grubość około 3-4 cm. Rzadko mi się zdarza napotkać taką słoninę. Postanowiłam więc ją kupić i zrobić sobie ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Najczęściej z grilla jadamy kiełbaski, które zawsze smakują (prawie) tak samo. Przygotowując kiełbaski do grillowania, zwykle owijamy je boczkiem lub faszerujemy serem lub grillujemy ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Gdy się przeje już kurczak podany jako kotlet schabowy, czy pieczony w piekarniku, czy nawet tradycyjne szaszłyki – możemy go podać w jeszcze inny sposób.    Będą to również ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Przeżyłam już w swoim życiu dwa pożary (po sąsiedzku) i muszę się zastanowić, czy chcę przeżyć to jeszcze raz! Żartuję oczywiście, bo jeżeli zrobimy to tak jak należy, po ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

      Ogłaszam otwarcie sezonu grillowego!!!!     Smak grillowanych potraw, jest mniam, mniam. I niezależnie czy na ruszcie kładziemy mięso, rybę, czy też świeże warzywa.    To co sprawia, ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Uważam sezon grillowy za otwarty! Chociaż u mnie ostatnie dni nie sprzyjają grillowaniu, bo pogoda zmienną, w ciągu jednego dnia potrafi padać i słońce świecić. Miejmy nadzieję jednak,...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

    Wiadomo, że najlepsze mielone mięso jest zrobione przez siebie, w domu. O tym wcześniej pisałam już. A gdy już je sami zrobicie (ostatecznie kupicie), możemy tworzyć z niego różne wariacje...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

     Czyżby to danie miało należeć także do szybkich dań? O tak, bo nic w nim trudnego nie ma! Bardzo atrakcyjne danie obiadowe podane, np. z ryżem i do tego jeszcze kolorowym. A posypanie ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Danie to możemy także zaliczyć do „dań szybkich”, wystarczy tylko 30 minut czasu poświęcić na jego przygotowanie. Jest bardzo proste w wykonaniu, a przy tym i smaczne. A dodatkowo ...
  • Z bloga: Babcia radzi, coś tam

       Dzięki odpowiedniej kompozycji ziół, warzyw i przypraw mięso nabierze wyrazistego aromatu, stanie się delikatne i kruche. Zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Do marynaty warto ...

Opis:

Witam. Blog mój nie tylko mówi o jedzeniu ale zadbałam też o zdrowie, urodę, ogród, dom i jak sama nazwa wskazuje, radzę też... coś