Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
BlondynkaGotuje

Moja Szkoła Cierpliwości

Zobacz pełny opis

0 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
06.11.2014

  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Na początku opowiem Wam pewna historię.Jakieś dziesięć lat temu, kiedy byłam z dzieckiem we Włoszech pierwszy raz zetknęłam się z obieraczką do warzyw. Zawsze ten przedmiot uważałam za...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Colesław jest to jedna z ulubionych surówek zarówno moich jak i mojego syna. Tu przyznam się do "grzechu", ostatni raz robiłam ją jakieś 12 lat temu, a co jakiś czas kupowałam na wagę w ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Te udka to taka moja podróż do przeszłości, kiedy byłam jeszcze nastolatką. Dlaczego? Otóż własnie w taki sposób marynowałam udka. Wlewałam do miski to co mi przyszło do głowy, ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    O dressingu rosyjskim wspominałam Wam przy kanapkach Reuben. Wtedy jak na złość nie mogłam nigdzie dostać sosu Worcestershire, więc kombinowałam po swojemu i wyszedł pyszny dressing ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Bardzo lubię to ciasto do pizzy. Piekę na nim już od kilku lat. Kiedyś natknęłam się na nie na blogu Moje Wypieki. Wiele razy je już modyfikowałam i zawsze byłam zadowolona z efektu. Na ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    "Połącz kropki" Thomas Pavitte bardzo czytelny tytuł. Kiedy dostałam informację, że takie książki do mnie jadą pomyślałam sobie, hmm może być zabawnie. Ba! Nawet byłam święcie ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Moja przygoda z zakwasem i pieczywem na zakwasie zaczęła się dosyć niedawno, niecały miesiąc temu. Na chwilę obecną mam już za sobą kilka upieczonych chlebów. Jak na razie najbardziej ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Kiedy na naszym stole ląduje talerz wypełniony makaronem w sosie śmietanowym, albo serowym, albo jakimś, to znaczy tylko jedno. Nie, nie znaczy, że chciałam przybajerować w kuchni. Tylko po ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Tuńczyk to love mojego syna. Tą rybę w każdej postaci może jeść codziennie, ba nawet codziennie trzy razy dziennie :) Stek z tuńczyka? Tak naprawdę jest banalny w przygotowaniu i tak ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Ćwikła to jest jeden z ulubionych dodatków obiadowych mojego syna. Przygotowanie jej to raptem kilka chwil, oczywiście pomijając gotowanie samych buraków. Potrzebujemy duży garnek do ich ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Bawienie się czekoladą nie wiem dlaczego zawsze mnie relaksuje. Wcale nie muszę jej jeść, aby poczuć się dobrze. Czyżby tworzenie czekoladowych smakołyków działało na mnie ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

     Dziś chciałabym Wam pokazać wykrawacz z szablonami firmy Birkmann. Powiem Wam szczerze, że trochę się obawiałam, czy podołam temu zestawowi, bo nie jestem uzdolniona plastycznie, a ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Tego dnia miałam mnóstwo spraw do załatwienia. Tego dnia wszystko w biegu, a czas naglił. Wracając do domu wstąpiłam do sklepu zrobić szybkie zakupy. Pomysłu na obiad nie miałam, a i ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Wątróbki drobiowe uwielbiam, odkąd przyrządziłam ją z octem balsamicznym z musem z malin w tym temacie idę właśnie w tą stronę. Nie klasyka z cebulką i jabłkiem, ale na rukoli, z ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    PASTRAMI (pastrama, pastrome, pastrima)Kiedyś oznaczało to sposób przechowywania i konserwowania mięsa, z którego korzystano zanim wynaleziono lodówki. W owych czasach sól była głównym ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Kilka dni temu wpadłam na blog Pracownia Wypieków i tam wyszperałam przepis na ten chleb. Piekłam go już kilkanaście razy, w sumie mało z nim roboty. Po którymś razie lekko zmodyfikowałam...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Kiedy w mojej kuchni pojawiło się Pastrami nie mogłam się oprzeć, aby nie przygotować kultowej kanapki Pastrami Reuben. Jednym ze składników tej kanapki jest dressing rosyjski, więc ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Jak już mamy pastrami, obowiązkową pozycją do przygotowania powinna być kultowa kanapka Reuben. Dziecko patrzyło na mnie zdziwionym wzrokiem jak sięgałam po kapustę kiszoną, nie przepada ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Czy ktoś kiedyś mnie widział abym przygotowywała paprykę w occie w słoikach? No właśnie nie, sama siebie też nie wiedziałam jeszcze w takiej sytuacji :) A lubię taką, nie powiem, że ...
  • Z bloga: BlondynkaGotuje

    Kilka dni temu pisałam o pastrami. Pokazałam jedną z kanapek jakie jadłam, kanapkę Reuben, która normalnie oczarowała mnie smakiem. Ale pastrami to nie tylko Reuben, to mnóstwo innych ...

Opis:

Moja Szkoła Cierpliwości