Targ Smaku

Informujemy, że z dniem 21.03.2018 ustateczniamy serwis targsmaku.pl.
Ustatecznienie serwisu oznacza brak możliwości logowania do serwisu oraz dodawania nowych przepisów. Jeżeli chcesz usunąć swój przepis z targsmaku.pl, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta kontakt@targsmaku.pl
CookEat.pl

Bo w gotowaniu najważniejsze jest jedzenie!

Zobacz pełny opis

Adres bloga: cookeat.pl

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
03.11.2014

  • Z bloga: CookEat.pl

    Crema catalana to jeden z najpopularniejszych, hiszpańskich deserów. Nie jest niczym wyszukanym, ani wykwintnym, jednak Katalończycy są z niego niezwykle dumni i uważają go za jedno z lepszych ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Namiętnie kupuję książki kucharskie. Często po zakupie, przeglądam je, odkładam na półkę i z nich nie gotuję. Potrafię wrócić do jakiejś książki po pół roku od zakupu, bo ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Sama sobie się dziwię, że to piszę. Święta już niedługo! Na witrynach sklepowych roi się od Mikołajów, śnieżynek, sanek i innych akcesoriów kojarzących się z magią świąt. Ani się...
  • Z bloga: CookEat.pl

    11 listopada. Polska oszalała na tle gęsiny i rogali świętomarcińskich. Ja niestety nie mogę ich jeść ze względu na dużą zawartość orzechów włoskich, na które jestem uczulona. Dlatego...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Gęsi już wszystkie po wyroku, nie doczekają się kolędy Ucięte głowy ze łzą w oku zwiędną jak kwiaty, które zwiędły Dziś jeszcze gęsi kroczą ku mnie w ostatnim sennym kontredansie ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Wracam do żywych. Jakiś czas temu złapał mnie kryzys. Zaczęłam się zastanawiać czy całe to blogowanie ma jeszcze sens? Czy mam na to czas i ochotę? Czy idę w dobrym kierunku? Mam pracę, ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Kocham serniki miłością wielką i okrutną, ale pod jednym warunkiem: muszą być lekkie i puszyste. Ciężkie, gliniane i suche serniki powodują u mnie drgawki i ataki agresji ;) Będąc w Rzymie...
  • Z bloga: CookEat.pl

    To moja kolejna, udana próba zrobienia makaroników. Tym razem zrobiłam je na bazie bezy włoskiej i muszę przyznać, że były lepsze niż poprzednie. Miały dobrą konsystencję, teksturę, ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Tapioka to nic innego, jak produkt skrobiowy pozyskany z bulw manioku (taki odpowiednik mąki ziemniaczanej). Jest pozbawiona smaku, zawiera węglowodany i białko. Świetnie nadaję się do ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Łosoś w pesto zapiekany w cieście francuskim to pomysł na niedzielny obiad. Efektowny i smaczny, będzie w sam raz, gdy przyjdą goście, albo gdy nie będzie nam się chciało siedzieć w kuchni...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Lubię takie posiłki. Szybkie, niewymagające dużego nakładu pracy. A do tego niezwykle smaczne. Bo czy może być coś lepszego niż dobry francuski ser, figi, miód i odrobina koniaku? :) Lista ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    W zeszłą sobotę miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w studio CookUp w Warszawie. Lubię to miejsce. Zawsze jak mam chwilę wolnego czasu to przychodzę tam: podszkolić ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    To chyba dobry moment na czekoladowe ciasto z gruszkami, prawda? :) Syrop: 2 szklanki wody 1/4 szklanka cukru sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1 laska cynamonu 3 twarde gruszki Gruszki obierz i ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Mango lassi to klasyczny hinduski napój zrobiony na bazie jogurtu naturalnego. Słodkawy od mango, lekko korzenny od kardamonu jest pyszny i niezwykle świeży w smaku. Dodałam do niego nasiona ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    To już ostatni przepis, przygotowany na konkurs kulinarny, w ramach Expo 2015. Mija miesiąc gotowania i rywalizacji między blogerami polskimi i włoskimi. Jestem dumna z wszystkich czterech moich ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    W latach ’80 mój tata przywoził mamie suszone figi z dawnego RFN. Zawsze stanowiły one dla mnie synonim dobrobytu, luksusu i pewnej tajemniczości. Mama wydzielała je, niechętnie dzieląc się...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Drugi etap konkursu. Konkurencja mocna jak diabli. Wszyscy wzbili się na wyżyny pomysłowości. A ja? Ja się kiedyś odgrażałam, że tartę mogę upiec ze wszystkim. I tak się właśnie stało....
  • Z bloga: CookEat.pl

    Propozycja na jesienny obiad: pęczak z dynią, jabłkami i oscypkiem. Proste, syte, szybkie danie, które nie może się nie udać! Pssst, oscypek można zastąpić parmezanem i też będzie ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Z zasady nie biorę udziału w konkursach kulinarnych. Nie przepadam za rywalizacją i trochę mało miarodajne wydają mi się oceny bazujące na lajkach. Ale cóż, czasem się odstępuje od ...
  • Z bloga: CookEat.pl

    Jeśli gdzieś w lodówce został wam solony karmel, po robieniu ciasta jabłkowego to oznacza, że jest to przepis dla was! Kwintesencja dobroci: wilgotne ciasto czekoladowe. Wspaniała bomba ...

Opis:

Bo w gotowaniu najważniejsze jest jedzenie!