Targ Smaku

apetycznie-klasycznie

Kawałek klasyki, troszkę nowoczesności, garść przypraw, szczypta magii, to składniki ...

Zobacz pełny opis

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
10.10.2014

  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Makaron to sprawdzony sposób na smaczny obiad. Może to kwestia pogody, ale ostatnio najbardziej smakuje mi zapiekany makaron z różnymi dodatkami i serem. Tym razem to pieczarki, wędzony łosoś i...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Miałam inny pomysł na obiad, bardziej wykwintny, ale choroba zmusiła mnie do zmiany planów. Jednak nie ma tego złego, co by nie wyszło na dobre, bo gulasz z klopsikami też bardzo fajnie ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Jogurt z miodem i owoce, to składniki tego lekkiego deseru. Latem bardzo lubię takie połączenie z sezonowymi owocami, jesienią też świetnie smakuje, tyko używam innych dodatków, ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Niedawno zachęcałam Was do różowych kopytek z burakiem, a dzisiaj ponownie burak, ale w cieście. Muffinki z dodatkiem puree z ugotowanego buraka mają fajny smak, a ich tajemniczy składnik ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Podobno to nieładnie się chwalić, ale te pierożki są tak smaczne, że można dla nich stracić głowę. Po pierwsze pysznie smakują z powodu lekkiego ciasta twarogowego, a po drugie z powodu ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Kopytka czy leniwe często jadało się w moim rodzinnym domu. W dzieciństwie bardzo lubiłam takie obiady. Teraz przyznam się, że niezbyt często je robię, ale taka różowa wersja fajnie ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Już wcześniej się przyznawałam, że nie jem ryb tak często, jak to jest zalecane, chociaż na pewno jest poprawa w tym względzie. Wciąż też szukam ciekawych sposobów i dodatków, które ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Pasta jajeczna to jedna z naszych ulubionych past na kanapki. Jej przygotowanie jest proste, a smakuje tak fajnie, że za każdym razem cieszę się, gdy widzę ją na talerzu. To też łatwy sposób ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Początek tygodnia powitał nas deszczem, a u mnie poniedziałek rozpoczął się ciasteczkami imbirowymi. Ciasteczka świetnie pasują na tą porę roku, kiedy potrzeba ciastek rozgrzewających od ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Sałatka jest bardzo kolorowa, dlatego pomyślałam o takiej nazwie, chociaż bardziej pasowałoby sałatka „na winie”, czyli co się nawinie, to do sałatki. Szczerze mówiąc to efekt buszowania...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Właściwie to pomysł podpatrzony w internecie na kurczaka podobnego do ziemniaków hasselback. Mnie wygląd dania przypomina grzebień dlatego użyłam takiej nazwy. To ciekawa propozycja, która ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Szarlotka to jesienne ciasto, które piekę, jak tylko pojawiają się antonówki i szare renety. Bardzo lubię szarlotkę na kruchym spodzie, z dużą ilością jabłek i kruszonką na wierzchu, ale ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Kolejne danie pochodzące z kursu organizowanego przez Akademię Kurta Schellera, poświęconego kuchni azjatyckiej. Po deserze krem karmelowy, który niedawno proponowałam, tym razem coś na danie ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Drożdżowe z owocami to domowe ciasto, które zawsze się udaje i zawsze fajnie smakuje. Jesienią nie może zabraknąć takiego ciasta ze śliwkami. Świetnie pasują do placka drożdżowego, ciasto...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Bardzo lubię makaron i często gości na moim stole, szczególnie, gdy nie mam dużo czasu na gotowanie. Przygotowanie zapiekanego makaronu trwa trochę dłużej, ale warto czasami poczekać, bo to ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Takie placuszki na maślance robiłam już kilka razy z różnymi dodatkami. Można dodać do nich jabłka lub gruszki, a tym razem zawierają kawałki kwaskowych śliwek. Pasują na śniadanie, ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Proste, a jednocześnie delikatne ciasteczka o subtelnymm kokosowym smaku. Robiłam już podobne z wiśniami, a tym razem na wierzchu dodałam polewę czekoladową, a do dekoracji użyłam wiórków ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Jesienna pogoda chyba na dobre już u nas zagościła. Trochę to smutne, że nie mogliśmy się nacieszyć złotą, polską jesienią, ale na pociechę mamy pyszne śliwki, dynie i grzyby. Dzisiaj ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Dynia to moje ulubione jesienne warzywo. Ma piękny pomarańczowy kolor i jest bardzo zdrowa. Można z niej przygotować różne fajne potrawy, wśród których nie może zabraknąć zupy. Bardzo ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Kurczaka można przygotować na wiele sposób. To wersja o trochę włoskim charakterze. Wcześniej marynowane mięso jest soczyste i delikatne. Kawałki chleba z oliwą i parmezanem pieczone z ...

Opis:

Kawałek klasyki, troszkę nowoczesności, garść przypraw, szczypta magii, to składniki niezbędne z mojej kuchni. Serdecznie zapraszam :)

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×