Targ Smaku

apetycznie-klasycznie

Kawałek klasyki, troszkę nowoczesności, garść przypraw, szczypta magii, to składniki ...

Zobacz pełny opis

1 osób polubiło ten blog

0 osób poleciło ten blog

0 odwiedzin w miesiącu

Blog dodany:
10.10.2014

  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Po smakołykach na Dzień Matki, mam dla Was wspaniałą niespodziankę z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka. Po raz trzeci znalazłam się w gronie fantastycznych blogerek i wspólnie ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Dzień Matki to wyjątkowe święto. Oprócz życzeń, kwiatów i drobnych upominków, miło byłoby przygotować coś smacznego dla mamy i całej rodziny. Jeśli szukacie inspiracji, to mam kilka ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    W sezonie szparagowym w mojej kuchni nie może zabraknąć zupy ze szparagów. Bardzo lubię szparagi pieczone, jako dodatek do obiadu, ale zupa też jest pyszna. Delikatna, lekka, prosta, a ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Każdego roku czekam na rabarbar, bo jest to dla mnie powrót do smaków dzieciństwa, kiedy jadło się kawałki rabarbaru zanurzając je w cukrze. Dwa przeciwstawne smaki kwaśny, lekko cierpki ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Nareszcie mamy ładną pogodę. W słoneczne i ciepłe dni na śniadanie lubię coś lekkiego, kolorowego i prostego. Taki właśnie jest gęsty jogurt grecki z odrobiną miodu i dodatkiem soczystych,...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Prosta zapiekanka, która może nie powala wyglądem, ale jest naprawdę bardzo smaczna. Na spodzie kremowa warstwa ziemniaków, w środku delikatne pory i mięsisty łosoś, a na wierzchu sos ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    To prosta sałatka z pysznych wiosennych składników, na które czekałam przez całą zimę. Młode warzywa są delikatne i świetnie smakują. Możemy wymieszać wszystkie składniki, ale ułożone...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Niedawno były kotleciki z niespodzianką, a dzisiaj mięciutkie, delikatne i pyszne kotleciki rybne. To świetna alternatywa dla tradycyjnych mielonych kotletów mięsnych. Minimalny dodatek bułki ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Najprostsze ciasteczka czekoladowe, szybko się je robi, a znikają jeszcze szybciej. Mają chrupiący wierzch i miękki środek, przypominający brownie. Pierwszy raz użyłam cukru kokosowego, ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego warto wykorzystać go maksymalnie. Moje pierwsze w tym roku szparagi podałam z makaronem z dodatkiem szynki parmeńskiej, cebuli, czosnku i parmezanu. Szparagi...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Małe kotleciki, klopsiki i pulpeciki to jedne z moich ulubionych dań obiadowych. Tym razem przygotowałam nietypowe kotleciki, bo z niespodzianką w środku w postaci papryczek czereśniowych ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Dzisiaj coś niezwykle prostego, a jednocześnie smacznego. Jeśli też Wam się zdarza, tak jak mnie, ochota na deser bez wysiłku, to właśnie jest taki przepis. Pyszny mus czekoladowo-bananowy ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Przed nami długi weekend majowy, czyli dla niektórych z nas pięć dni wolnego czasu. Mam nadzieję, że pogoda będzie sprzyjać i wyruszymy w plener na pikniki i otwarcie sezonu grillowego. Jeśli...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Sos grzybowy kojarzy mi się raczej z zimą, niż wiosną, ale pogoda płata nam figle i temperatura niska, więc pomyślałam, że to danie pasuje na najbliższy weekend. Polędwiczka to moje ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Po świętach zawsze mam ochotę na coś łatwego, coś co można przygotować bez większego wysiłku. Sałatka z tuńczyka, to idealna sałatka, jeśli chcemy zjeść prosto i smacznie, ale bez ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Życzę wszystkim bardzo radosnych i smacznych Świąt Wielkanocnych W moim domu święta Wielkanocne nie mogą obejść się bez wielkanocnej babki drożdżowej. Mam swój ulubiony przepis na ciasto ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Pierś kaczki nadają się zarówno na świąteczny obiad, jak i na niedzielne spotkanie rodzinne. To także smaczna alternatywa dla indyka, czy kurczaka. Mięso kaczki jest zdecydowane w smaku i ...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Z jednej strony lubię kalarepkę jeść na surowo, jako fajną przekąskę do schrupania. Szczególnie młoda kalarepka smakuje wspaniale. Z drugiej strony uduszona ma maśle z odrobiną śmietany i...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Mazurek to specjalne ciasto przygotowywane tylko raz w roku, dlatego zawsze staram się, aby był wyjątkowy. Niedawno polecałam bardzo smaczny i lekki mazurek malinowy. Tym razem mało tradycyjny, a...
  • Z bloga: apetycznie-klasycznie

    Ciągle mam w planach jedzenie większej ilości ryb i dlatego szukam ciekawych pomysłów na dania rybne. Czasami wystarczy smaczna rybka w tradycyjnej postaci, czyli smażona z patelni. Jednak tym ...

Opis:

Kawałek klasyki, troszkę nowoczesności, garść przypraw, szczypta magii, to składniki niezbędne z mojej kuchni. Serdecznie zapraszam :)

Prowadzisz bloga kulinarnego? Dodaj go do Targu Smaku i inspiruj innych swoimi przepisami!

×